Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΧΩΡΑ

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΕΔΡΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
"ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΙΝΗ ΧΩΡΑ"



Μέρες που είναι θα σας διηγηθώ ένα παραμύθι που άκουσα τελευταία. Δεν με νανούρισε, όπως συμβαίνει συνήθως με τα παραμύθια για παιδιά. Ούτε με εξέπληξε με τα διδάγματά του. Με προβλημάτισε όμως πολύ, επειδή προσπάθησα να μαντέψω το τέλος του, το οποίο ακόμη να μάθω.

Είναι ένα παραμύθι που γέννησε η φαντασία του ποδοσφαίρου. Παραμύθι χωρίς όνομα, χωρίς ονόματα, και δίχως τέλος. Αυτό, το τέλος, θα μου το διηγηθούν κατά τον Μάιο. Θα έχω τον νου μου, να σας κάνω update, γι' αυτό μπείτε στον κόπο να κάνετε, την άνοιξη, ένα refresh.

Σε μια μακρινή χώρα, απολίτιστη, όπου ισχύουν οι νόμοι της ζούγκλας, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, ήταν ένας πρόεδρος ομάδας που έμαθε, δίχως να το επιδιώξει, την τιμή της αγοράς για την εξασφάλιση της παραμονής. Περί τα 250 χιλιάδες ευρώ του ζήτησαν, του προέδρου του παραμυθιού, για να σώσει από τα μισά της σεζόν την ομάδα του.

Του τσίμπησαν λίγο την τιμή, παρότι η χώρα ζει μέσα στην κρίση και οι τιμές έχουν πέσει πολύ. Του εξήγησαν, του προέδρου, ότι η τιμή είναι με την έκπτωση, φιλική, ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει η αγορά σε τέτοια εποχή. Θα ήταν φθηνότερη, αλλά πρέπει να γίνουν χειρουργεία, διότι η ομάδα είναι κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας. «Καταλαβαίνεις, χρειάζεται να γίνουν πολλά, δεν είναι δυνατόν να συμβούν όλα αυτά με λιγότερα», του είπαν στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών του παραποδοσφαίρου.

Δεν ήταν τέτοιος ο πρόεδρος του παραμυθιού μας. Αποφάσισε, για ακόμη μία φορά, να πάει με τον σταυρό στο χέρι. «Δεν θα τους τα δώσω. Θα τα βάλω αυτά τα λεφτά για να κάνω μεταγραφές», ήταν η απόφασή του. Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο ο πρόεδρος. Επέλεξε να διαβεί το μονοπάτι που είναι γεμάτο ρίσκο, αντί να προτιμήσει την πιο δημοφιλή, σε εκείνο τον τόπο, επιλογή. «Καλά, εγγυημένη παραμονή με 250 χιλιάρικα κι εσύ προτιμάς μεταγραφές και αβεβαιότητα;», ήταν η αντίδραση ενός μέρους του περίγυρου του προέδρου. Εκείνος όμως δεν έδωσε σημασία, δεν γύρισε το κεφάλι του και συνέχισε να σχεδιάζει τις μεταγραφές του.

Το έμαθαν βεβαίως αυτό στο χωριό, στην παραγκούπολη του παρασκηνίου. Αναστατώθηκαν τα λαμόγια του ποδοσφαίρου. Και, φυσικά, τον έβαλαν πιο πολύ από ποτέ στο μάτι αυτόν τον πρόεδρο. «Δεν θα τον αφήσουμε να μας χαλάσει την πιάτσα», αποφάσισε το συμβούλιο των παρανόμων του ποδοσφαίρου. Και άρχισε τις επιθέσεις. Κρυφές και φανερές. Με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους. Δεν τον σημάδεψαν μόνο με σφυρίγματα. Αρχισαν να τον χτυπούν όπου και όπως μπορούσαν.

Μέχρι και δημόσιες επιθέσεις του έκαναν, για να τον πατήσουν κάτω και να τον κρατήσουν στον πάτο όσο γινόταν περισσότερο. Να βεβαιωθούν ότι τον έχουν ισοπεδώσει. Κι η πλάκα είναι ότι το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό αυτό τα λαμόγια. Τσίμπησαν μέχρι και οι οπαδοί της ομάδας του προέδρου, άρχισαν να τον βρίζουν και να δημιουργούν εντάσεις και επεισόδια στην ομάδα. Τη ζάλισαν παραπάνω, με συνέπεια αυτή να παραμείνει καρφωμένη στον πάτο.

Και πώς τελειώνει αυτό το παραμύθι; Ο πρόεδρος έκανε τα προβλεπόμενα. Μοιράστηκε την ιστορία με τους αρμοδίους. Το είπε στον πρόεδρο της τοπικής ομοσπονδίας του ποδοσφαίρου. Το είπε μέχρι και στις ελεγκτικές και τις διωκτικές αρχές. Ολοι όσοι έπρεπε, την έμαθαν την ιστορία. Ή μήπως δεν έπρεπε να την μάθουν όλοι αυτοί;

Μήπως ο πρόεδρος τα έκανε χειρότερα που πήγε και «μαρτύρησε» στα μέλη του συστήματος του ποδοσφαίρου ότι του ζήτησαν «προστασία παραμονής» οι μπράβοι του ποδοσφαίρου; Μήπως αυτοί, οι μπράβοι, δίνουν καλά μεροκάματα στο σύστημα και είναι τέτοιου βαθμού η διαφθορά σε εκείνη τη μακρινή, απολίτιστη χώρα, που με αυτή του την επιλογή το μόνο που κατάφερε ο πρόεδρος ήταν να χάσει από τα μισά της σεζόν την κατηγορία;

Θα σας γελάσω. Το τέλος του παραμυθιού έρχεται κατά τον Μάιο. Τότε θα μου το διηγηθούν το τέλος, που θα το μοιραστώ, φυσικά, μαζί σας. Υπάρχει, μου λένε, μια περίπτωση να μάθω περισσότερα για αυτή τη μακρινή χώρα στη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών. Να μου διηγηθούν, δηλαδή, κι άλλα τέτοια παραμύθια για εκείνη τη μακρινή χώρα στην οποία οι αρχές αποφάσισαν, υπό την πίεση μιας λαϊκής εξέγερσης, να κάνουν τη δουλειά τους και να ερευνήσουν, ανάμεσα στα άλλα, στα υπόγεια του ποδοσφαίρου. Ειδικά αυτό, το τελευταίο, μου ακούγεται ως το μεγαλύτερο παραμύθι που έχω ακούσει για ποδόσφαιρο. Μόλις μου το πουν, θα σας το διηγηθώ κι αυτό.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Α.Ε.Λ.)

Με πρωτοβουλία Λαρισαίων φιλάθλων της αγαπημένης μας Α.Ε.Λ., δημιουργήθηκε κοινωφελές σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Α.Ε.Λ.)», με έδρα την Λάρισα. 

Η Λέσχη θα απαρτίζεται  από φιλάθλους που δεν επιθυμούν να είναι οργανωμένοι σε κάποιο παραδοσιακό μοντέλο οπαδικού συνδέσμου. Οι σκοποί του σωματείου είναι η διάδοση της ιστορίας του ιδεώδους της Α.Ε.Λ. και παράλληλα της συνεισφοράς της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (Α.Ε.Λ.) στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και ιδιαίτερα της πόλης μας, η ενδυνάμωση των σχέσεων των απανταχού Λαρισαίων σε όλο τον κόσμο, η ενδυνάμωση των δεσμών της Α.Ε.Λ. με τους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία, η προσέλκυση αλλά και η ενεργοποίηση όσο δυνατόν περισσότερων φιλάθλων για να σταθούν δίπλα στην αγαπημένη μας Α.Ε.Λ., η διαρκής και σταθερή ενίσχυση της ποδοσφαιρικής Α.Ε.Λ., η υποστήριξη και συμπαράσταση κάθε χρηστής διοίκησης της στην κατεύθυνση αυτή (η οποία σε καμία περίπτωση δε θα αποσκοπεί στον προσπορισμό κέρδους για την Λέσχη ή για τα μέλη του), η ανάπτυξη του εθελοντισμού και η δημιουργία ομάδων εργασίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ομάδας.
Η πραγματοποίηση των σκοπών αυτών θα επιδιωχθεί με την ενεργοποίηση και μαζική συμμετοχή και εγγραφή στο σωματείο των απανταχού Λαρισαίων αλλά και φίλων της Α.Ε.Λ. Ακόμη το σωματείο για την υλοποίηση των σκοπών του, θα έχει την δυνατότητα να ασκεί πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Το 1ο Διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Φίλων Α.Ε.Λ. αποτελείται από τους: Πρόεδρος Παπαδούλης Λάζαρος (Δημοσιογράφος), Α΄Αντιπρόεδρος Μπλάντας Παναγιώτης (Έμπορος), Β΄ Αντιπρόεδρος Πούσιας Γεώργιος (Πολιτικός μηχανικός), Γραμματέας Νανούλης Κων/νος (Πολιτικός Μηχανικός), Ειδικός Γραμματέας Ντριγκόγιας Βασίλειος (Βιομήχανος), Ταμίας Στογιάννης Θωμάς (Πυροσβέστης), Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων Σάββας Λουκάς (Πολιτικός Μηχανικός) και Μιχαλούλης Αθανάσιος (Εμπορικός Αντιπρόσωπος), Μέλη Μήτσιου Δημήτριος (Τεχνικός Ορθοπεδικός), Τσομάκος Κων/νος (Χειρούργος), Νάστος Χρήστος (δικηγόρος). (Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974-633227. Εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσει ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.leshifilonael.gr.)
Στις Χαρές και στις Λύπες Κοντά, ΜΟΝΑΧΑ ΛΑΡΙΣΑ!!!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Ομαδα Συκουριου ΣΑρισσα

ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΠΑΡΑ.

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-12 ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ <<ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ>> ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΤΣΙΜΕΝΤΑΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.ΣΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.....

 

16-12 χιόνι στο Συκούριο

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτη προπόνηση στο νεο σπίτι







Την πρώτη της προπόνηση παρουσιά 500 και πλέον φίλων της στο AEL FC ARENA έκανε η ΑΕΛ κορυφώνοντας την προετοιμασία της ενόψει του κρίσιμου κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενός αγώνα που – εκτός από βαθμολογικής – είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, αφού είναι ο πρώτος της ομάδας μας στο νέο της σπίτι. Ένα νέο σπίτι στο οποίο οι εργασίες θα συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για να είναι έτοιμο στην Κυριακάτικη αναμέτρηση..


Με την προετοιμασία να φτάνει στο τέλος της χωρίς προβλήματα, καθώς ο υπηρεσιακός προπονητής, Κώστας Κατσάρας, θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες εκτός του Ταλ, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη