Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Και επισημα ο Κρις Κοουλμαν


 
















Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοίνωσε ότι νέος τεχνικός ηγέτης της ομάδας είναι από σήμερα ο Κρις Κόουλμαν. 
Ο Ουαλός τεχνικός συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με την ΑΕΛ να διατηρεί την οψιόν ανανέωσης για ακόμη 2 χρόνια.
Γεννημένος στις 10 Ιουνίου του 1970 στο Σουόνσι έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα της γενέτειράς του. Ακολούθησε η Κρίσταλ Πάλας, η Μπλάκμπερν Ρόβερς και η Φούλαμ, στην οποία έκλεισε, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα – σε ηλικία μόλις 32 ετών – για να ξεκινήσει άμεσα την προπονητική, έχοντας προλάβει, πάντως, να χριστεί 32 φορές διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Ουαλίας.
Tο Οκτώβριο του 2002 ανέλαβε βοηθός του Ζαν Τιγκανά στην τεχνική ηγεσία της Φούλαμ και το Μάιο του 2003 πήρε το χρίσμα του πρώτου προπονητή για να γίνει ο νεότερος μάνατζερ στην ιστορία της Πρέμιερσιπ. Επί ημερών του η Φούλαμ είχε σταθερή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία καταγράφοντας μια πορεία με 9η θέση τη σεζόν 2003-04. Αποχώρησε τον Απρίλιο του 2007 και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου έκανε το βήμα για διεθνή καριέρα αναλαμβάνοντας τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Παρά το γεγονός ότι στα τελευταία έντεκα παιχνίδια η ομάδα κατέγραψε μόλις μία ήττα, τον Ιανουάριο του 2008 ο Κόουλμαν υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω διάστασης απόψεων με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Ένα μήνα αργότερα επέστρεψε στην Αγγλία για να αναλάβει τις τύχες της Κόβεντρι στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2010, έχοντας στο ενεργητικό του ένα βραβείο «Προπονητή του Μήνα» στην Τσάμπιονσιπ τον Φεβρουάριο του 2009.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ DEL SOL:

ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Μας πήρανε χαμπάρι και οι Ισπανοί Σαρακηνοί μαυριτανοί και μας κάνουνε πλάκα...

Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθεια μας.

Ποιοι; Οι Ισπανοί! Οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία, έχουν μετατραπεί σε σερβιτόρους για κάνα ευρώ(η ανεργία μειώνεται κατακόρυφα τους θερινούς μήνες μιας και προσλαμβάνονται πολλοί σε εποχικά επαγγέλματα τουρισμού, σερβιτόροι, ξενοδοχειακά, εστιατόρια, μπαρ κλπ). Οι Ισπανοί που είναι στα πρόθυρα εμφυλίου με καταλανικά σχέδια απόσχισης. Οι Ισπανοί που προσέφεραν στην ανθρωπότητα το spanish inquisition και τους κονκισταδόρες. Αυτοί λοιπόν μαζεύτηκαν στην πλατεία Del Sol και ένα από τα συνθήματα τους ήταν να κάνουνε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες!

Μας κάνουνε ανέκδοτο, οι ανύπαρκτοι.  Αντί να δίνουμε το παράδειγμα στα ευρωπαϊκά στίφη, γινόμαστε ο περίγελος.

Αγωνας ορεινης ποδηλασιας στο Συκουριο


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Συκούριο Λάρισας που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Αθλητικό οργανισμό του δήμου Τεμπών και ήταν ενετταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ. Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από τα σωματεία Πρωτέας Αθηνών, ΠΟΗ Κάστρου Ηράκλειο Κρήτης, Μαχητές Σερρών, ΒΑΟ Θεσ/νικης, Ποδηλάτης Θες/νικης, Άκρατος Βόλου, Ποδηλατικός Όμιλος Βόλου, Ασκληπιός Τρικάλων, Πηνειός Λάρισας και Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας.
Στον αγώνα παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κος Αργυρίου Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικου και αθλητικού Οργανισμού Δήμου Τεμπών κος Κρητικός Βασίλειος, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τεμπών κος Τσάτσαρης Χρήστος και τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού κοι Νταφούλης Κων/νος και Δοξαράς Κων/νος.  Το ΔΣ του ΠΓΣ Λάρισας συγχαίρει όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας όπως και τους εθελοντές  που βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς επίσης και τους χορηγούς του Συλλόγου, το κατάστημα «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ» του Γώγου Πέτρου και το BOSCHCARSERVICEΥγραεριοκίνηση Τσάκαλου – Τσιούτσα. Στις οκτώ πρώτες θέσεις από πλευράς Ποδηλατικού τερμάτισαν οι:
Κατηγορία Μίνι
6ος  ο Καρατσιβής Παναγιώτης ΠΓΣ Λάρισας
7ος ο Δοξαράς Ευάγγελος ΠΓΣ Λάρισας
8η η Τσάτσαβου Γεωργία ΠΓΣ Λάρισας
Κατηγορία Παμπαίδων
4ος ο Τσάτσαβος Σταύρος ΠΓΣ Λάρισας
5ος ο Χελιδώνης Δημήτριος ΠΓΣ Λάρισας 44:18
Κατηγορία Παίδων
3ος Καρλιώτης Άρης ΠΓΣ Λάρισας
5ος Δοξαράς Ευάγγελος ΠΓΣ Λάρισας
8ος Καρλιώτης Αλέξανδρος ΠΓΣ Λάρισας
Κατηγορίες Πανκορασίδων – Κορασίδων
2η Τσοπούρογλου Σοφία ΠΓΣ Λάρισας
Κατηγορία Γυναικών
2η Κοκκινοπούλου Αλεξάνδρα ΠΓΣ Λάρισας
3η Λεμονή Θάλεια ΠΓΣ Λάρισας
5η Καπέλα Φανή
Κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων
5ος Μπαταλογιάννης Χρήστος ΠΓΣ Λάρισας
6ος Αδάμος Απόστολος ΠΓΣ Λάρισας

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί νακάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν,όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα,άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότιμόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν.Κι έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας.Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των«συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν,ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα,όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε,ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει,όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασε με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξτε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία,τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα,ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επιδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν,αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δις ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θα έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί,οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε,για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων.Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουνε Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα,γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες«λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής»της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Όργιο Αμερικανών πρακτόρων στην Φλώρινα

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται μέσα από μυστικές αναφορές της ΚΥΠ το όργιο των Αμερικανών διπλωματών και πρακτόρων της CIA στην περιοχή της Φλώρινας, για την στήριξη μειονοτικών σλαβόφωνων κινημάτων στην ευαίσθητη περιοχή των συνόρων με τα Σκόπια.

Με προσωπική εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου (στα τελευταία χρόνια της πρωθυπουργίας του), ο Κώστας Τσίμας αρχηγός της ΚΥΠ είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν ήδη παρατηρηθεί στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90 τα εξής:
1) Τακτικές επαφές Αμερικανών διπλωματών και πρακτόρων με μειονοτικούς παράγοντες της Φλώρινας, που οργάνωναν σλαβόφωνο κίνημα χρηματοδοτούμενο από τα Σκόπια.
2) Μεταφορά χρημάτων από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης σε παράγοντες του λεγόμενου «Μακεδονικού Κινήματος» της Φλώρινας για ενίσχυση των ανθελληνικών στόχων τους.
3) Συναντήσεις κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην ορεινή περιοχή της Φλώρινας ειδικών απεσταλμένων του Αμερικανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης με παράγοντες των Σκοπίων που εισέδυαν στον ελληνικό χώρο για οργάνωση «Μακεδονικού Κινήματος» στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Τσίμας έχει συντάξει εξασέλιδη μυστική έκθεση που αναφέρει τις κινήσεις των Αμερικανών Πρακτόρων και των μειονοτικών της Φλώρινας και τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική ΚΥΠ εμπόδιζε τις συναντήσεις αυτές.
Η υπεραπόρρητη αυτή έκθεση παραδόθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολές σε δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στην περιοχή της Φλώρινας διακριτικά να παρακολουθούν κάθε κίνηση των Αμερικανών πρακτόρων.

Αρχίζουμε να ψάχνουμε για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαϊου θα ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης της ύπαρξης πετρελαίου / φυσικού αερίου, με την δημοσίευση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εταιρείες, που ενδιαφέρονται να κάνουν σεισμικές έρευνες στη λεκάνη του Ιονίου πελάγους και νότια της Κρήτης, με τη μέθοδο των «μη αποκλειστικών δεδομένων».
Με τη διαδικασία αυτή, που εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ερευνών αναλαμβάνουν την πραγματοποίηση των ερευνών, χωρίς δαπάνες του Δημοσίου, και πωλούν τα δεδομένα, που ανακαλύπτουν, σε εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή τόσο στην πώληση των ερευνητικών δεδομένων, όσο και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, το Δημόσιο συμμετέχει στα κέρδη των εταιρειών.
Αυτά προκύπτουν ύστερα από ανακοινώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα επίσκεψη στη Νορβηγία, όπου είχε επαφές με τον ομόλογό του υφυπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας, Per Rune Henriksen, καθώς και με στελέχη του κρατικού μηχανισμού και εταιριών του χώρου (Statoil, TGS και PGS) αναφορικά με το καθεστώς έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Νορβηγία.
Ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε για το νορβηγικό μοντέλο, το οποίο όπως αναφέρει «θεωρείται ως το πλέον αξιόπιστο, σταθερό, διαφανές και ελκυστικό σύστημα, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στα 45 χρόνια εφαρμογής και λειτουργίας του» και περιλαμβάνει τόσο τη διαδικασία έρευνας όσο και τον τρόπο αξιοποίησης των εσόδων του κράτους από την πετρελαϊκή βιομηχανία.
Στη Νορβηγία με τα έσοδα αυτά έχει χρηματοδοτηθεί συνταξιοδοτικό ταμείο η περιουσία του οποίου ξεπερνά σήμερα τα 400 δισ. ευρώ.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε, επίσης, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα στο «μέτωπο» των ερευνών.
Ειδικότερα:
-Έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων. Ο φορέας θα ονομάζεται «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ) και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το Προεδρικό Διάταγμα για το καταστατικό της εταιρείας. Ολοκληρώθηκε, επίσης, η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.
-Οι διατάξεις αυτές έχουν περιληφθεί σε ενιαίο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί για δεύτερη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.
-Παράλληλα, και έως την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση, ταξινόμηση και αποθήκευση των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι στιγμής από τις έρευνες που έχουν γίνει στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 30 χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί Εθνική Τράπεζα δεδομένων.
-Προχωρά η μελέτη των κανονισμών και οδηγιών εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (τεχνικών, περιβαλλοντικών, ασφάλειας εργαζομένων) που έχουν θεσπιστεί από τη Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίων και την Αρχή Ασφάλειας και Προστασίας, με στόχο την κατάρτιση αντίστοιχων σαφών και αυστηρών διαδικασιών, που θα ενταχθούν στο εθνικό δίκαιο.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Άγρια ληστεία τη νύχτα στο Συκούριο

alt
Ένοπλοι εισέβαλαν σε οικία και αφού χτύπησαν τον ιδιοκτήτη της, αφαίρεσαν 3.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν ενώ το θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο.
Η θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα και ενώ το ζευγάρι των ενοίκων του σπιτιού κοιμόταν. Τρεις άγνωστοι διέρρηξαν μπαλκονόπορτα από την οποία και μπήκαν στο σπίτι. Αφού ερεύνησαν όλα τα δωμάτια μπήκαν και στην κρεβατοκάμαρα όπου τους αντίκρισαν έντρομοι οι ένοικοι. Ο ένας από τους δράστες κράταγε σιδερολοστό και οι άλλοι δύο πιστόλια. Όταν ο ο 60χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησε να αμυνθεί, οι ληστές τον χτύπησαν με το σιδερολοστό στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο πάτωμα. Στη συνέχεια τους έδεσαν μαζί με τη σύζυγό του και άρχισαν να ερευνούν το δωμάτιο για μετρητά. Τελικά, οι δράστες βρήκαν 3.500 τα οποία άρπαξαν και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Ο 60χρονος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το συμβάν έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία του Συκουρίου και πολλοί από τους κατοίκους εκφράζουν ανοιχτά φόβους για την ασφάλειά τους ζητώντας ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - EΧΑΣΕ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ


 















Με την προτελευταία αγωνιστική συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ.
Σπουδαία νίκη – παραμονής πέτυχε η ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου που επικράτησε με 2-0 στο Βιολογικό του Λαρισαϊκού.Από την άλλη ο Κίσσαβος Συκουρίου  γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Μελιβοία και πλέον θα περιμένει την Κυριακή τις εξελίξεις από τι θα γίνει με τον Απόλλων Λάρισας.
Τα  αποτελέσματα
Βλαχογιάννι-Βουκεφάλας 4-0
ΑΕΔ Νίκαιας-Χάλκη 3-1
Μελιβοία-Συκούριο 3-0
Λαρισαϊκός-ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου 0-2
Αμπελωνιακός-Δευκαλίων 3-0
Δήμητρα Γιάννουλης-Δωτιέας 1-2
Μακρυχώρι-Δαμασιακός 3-1
Αργυροπούλι-Φαλανιακός 3-1
Η βαθμολογία
1. Αμπελωνιακός 106-32 80
----------------------------------------------------
2. Αργυροπούλι  71-25 64
3. Μελιβοία 59-22 58
4. ΑΕΔ Νίκαιας  43-28 47
5. Μακρυχώρι  43-30 46
6. Δήμητρα Γιάννουλης 49-34 45
7. Δευκαλίων  50-49 42
8. Δωτιέας 40-33 42
9. Φαλανιακός 58-35 41
10. Βλαχογιάννι  48-53 41
11. ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου 34-35 35
12. Λαρισαϊκός 29-31 35
13. Δαμασιακός 39-48 34
--------------------------------------------------
14. Συκούριο 45-62 27
---------------------------------------------------
15. Βουκεφάλας 22-93 10
16. Χάλκη 8-141 0
Η συνέχεια
ΑΕΔ Νίκαιας-Βλαχογιάννι
Βουκεφάλας-Μελιβοία
Χάλκη-Λαρισαϊκός
Συκούριο-Αμπελωνιακός
ΠΑΕΔ  Πλατυκάμπου-Δήμητρα  Γιαν.
Δευκαλίων-Μακρυχώρι
Δωτιέας-Αργυροπούλι
Δαμασιακός-Φαλανιακός

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ MONSTERS

Σε όλη τη χρονική διάρκεια της ιστορίας των αδειοδοτήσεων κρατήσαμε με συνέπεια σιωπή. Δεν προτρέψαμε κανέναν σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και δεν επιβάλλαμε σε κανέναν αποχή. Κρατήσαμε την απόσταση με συνέπεια σεβόμενοι την δεδομένη πραγματικότητα πως ο καθένας μπορεί να ζυγίσει και να εκτιμήσει διαφορετικά τα δεδομένα και ανάλογα να πράξει. Σε μια κινητοποίηση υπάρχουν δύο παράγοντες: ο εχθρός κι αυτός που προστατεύεις. Αν προσθέσεις σε αυτούς τους δύο και αυτό που διεκδικείς τότε όλοι μας θα καταλάβουμε πως το μοναδικό ερέθισμα στην ιστορία των αδειοδοτήσεων είναι ο εχθρός. Το φετινό συνοθύλευμα με τα αμέτρητα ελαττώματα και λάθη δεν μπόρεσε να σπρώξει κανέναν στο δρόμο. Αυτό που διεκδικούσαμε ήταν ξένο με την αγωνιστική μας συγκομιδή και φυσικά κάθε σύγκριση με τις κινητοποιήσεις του '88 είναι τουλάχιστον ιερόσυλη... Απέναντι σε ένα φάντασμα διαρκείας που αποφεύγει ότι χαρακτήριζε την ΑΕΛ της καρδιάς μας διαλέξαμε να περισώσουμε την ελάχιστη αξιοπρέπεια που απέμεινε σε όλους μας στο τέλος αυτής της χρονιάς. Δεν θ' ανακαλύψουμε τώρα τον τροχό και το θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όταν όμως οι χοντροί μολύνουν το χορτάρι σου κι εσύ πουλάς πολιτισμό, είσαι εκτός πραγματικότητας. Δεν είναι η προτεραιότητα μας ν΄ επιβάλλουμε το νόμο στο ποδόσφαιρο της χώρας μας όταν οι σκιές της πολιτείας παίζουν τον Καραγκιόζη. Προτεραιότητα έχει η ΑΕΛ της καρδιάς μας, η ΑΕΛ που θάφτηκε κάτω από στρώματα ξένων τουριστών και υπερήλικων ποδοσφαιριστών, βαφτισμένων προπονητών και διαδικτυακής διοίκησης. Ό,τι έχτισε αυτή η ομάδα το έχτισε με δουλειά, ιδρώτα, αγωνιστικότητα, εγωισμό και περηφάνια. Κι όταν τα είχε όλα αυτά στους ώμους της απαίτησε δικαιωματικά να διατηρήσει τα αγωνιστικά κεκτημένα της με τον λαό της στο πλάι της. Τώρα ψάχνουμε την ΑΕΛ…

Πού πήγε;…

Όλοι εσείς που κρίνατε το σύνδεσμο για την απουσία στις κινητοποιήσεις, ΒΓΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ; Όλοι εσείς που αποδοκιμάσατε τη στάση μας στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ,ΒΓΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ; Αν το πιστεύατε, το νιώθατε και βγαίνατε δεν θα σας απασχολούσε η αποστασιοποίηση των οργανωμένων. Τώρα βέβαια, σταμάτησε να μας πληρώνει ο Πηλαδάκης και δεν του κάνουμε τα χατίρια(…)! Μήπως τελικά μας πλήρωσε ο Βεντούρης για να σωπάσουμε; Όλο το χρόνο κάποιοι πιπίλιζαν την καραμέλα ότι οι οργανωμένοι το βούλωσαν γιατί τους πληρώνει ο Πηλαδάκης. Την 5ηαγωνιστική με το περιστατικό με το πούλμαν της ομάδας οι ίδιοι έβριζαν και έλεγαν πως θέλουμε να διοικήσουμε. Πέρα όμως από συνθήματα και ταμπέλες κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει τη διαίσθηση του κόσμου. Γιατί πίσω από τους νόμους, τους κανόνες και τα ΄΄ πρέπει΄΄ η αίσθηση δικαίου παραμένει ανεξάρτητη. Κι ο κόσμος έκρινε πως αυτό το συνοθύλευμα δεν άξιζε αγώνες και κινητοποιήσεις. Ο κόσμος κι όχι μόνο οι MONSTERS… Αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας είναι η επόμενη μέρα κι ο τρόπος να μπει η ΑΕΛ στο δρόμο της δουλειάς, της ανανέωσης, της στελέχωσης με πρόσωπα που θα σεβαστούν την ιστορία της και το σύμβολο της. Αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε είναι η άμεση παραμονή ελάχιστων προσώπων που δικαιολόγησαν την παρουσία τους ανάμεσα στους δεκάδες τουρίστες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά μας ενδιαφέρουν, εκεί είναι το μυαλό μας κι εκεί θα είναι όσο η ΑΕΛ συνεχίζει να μην είναι εδώ… Και το ζητάμε σήμερα, ΤΩΡΑ… Και το περιμένουμε σήμερα, ΤΩΡΑ… Όλοι εσείς που κατηγορείτε ανώνυμα κάτι συγκεκριμένο που όλοι ξέρετε που βρίσκεται και τι αντιπροσωπεύει, πρέπει να μάθετε επιτέλους να διαφωνείτε τίμια και με αξιοπρέπεια. Φτάσαμε σε σημείο ν΄ ακούσουμε πως τρέξαμε να διαλύσουμε μια συγκέντρωση σε πλατεία, ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγικά που ακούστηκαν…

Για εμάς οι κινητοποιήσεις αρχίζουν ταυτόχρονα με την αγωνιστική προετοιμασία της ΑΕΛ για μια χρονιά δύσκολη και έχουν να κάνουν με κερκίδες στο πέταλο και εκδρομές. Εκεί πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε και να βρούμε απέναντι μας επιτέλους την ΑΕΛ της δουλείας, του ιδρώτα, του εγωισμού, της αγωνιστικότητας και τις περηφάνιας. Έτσι θα νιώσουμε ξανά πως αξίζουν οι αγώνες μας και οι θυσίες μας και ίσως ξορκίσουμε και το φάντασμα του νέου γηπέδου που το μόνο που απέδειξε είναι πως είμαστε τελικά πολλοί περισσότεροι από 7.000 όπως επέμεναν ΄΄ κάποιοι΄΄ εδώ και χρόνια…
monsters

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το τραβάει στα άκρα η ΑΕΛ!!!

 

Εξώδικο προς την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και επιστολή διαμαρτυρίας προς την UEFA, τον Μισέλ Πλατινί και τον Σοφοκλή Πιλάβιο απέστειλε η ΑΕΛ. Η διοίκηση των «βυσσινί» επικαλείται δημοσιεύματα, τα οποία εφόσον ευσταθούν, τότε ο Πανιώνιος δεν έχει δικαίωμα να αδειοδοτηθεί και να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

Στο εξώδικο το οποίο εστάλη προς την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ και κοινοποιήθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωσταντίνο Σιμιτζόγλου αλλά και στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, οι διοικούντες την ΑΕΛ επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου κατά το τελευταίο διάστημα, τα οποία αφορούν οικονομικές παρατυπίες του Πανιώνιου και μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Ο κ. Τσολακάκης έκανε λόγο για χρήματα που αποδεδειγμένα δεν έχει εισπράξει ο ποδοσφαιριστής κ Μάχο, για τα οποία του παρέδωσε μία κατά τα λεγόμενα του Τσολακάκη πέτσινη επιταγή ο κύριος Απέγιτος, που έχει υπάρξει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος»…

… «Επίσης υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εκπρόθεσμες καταβολές προς τους ποδοσφαιριστές Μπάλαμπαν και Ριέρα, για παρέλαση ποδοσφαιριστών ενώπιον της επιτροπής σας οι οποίοι θα βεβαιώσουν ότι έχουν εξοφληθεί, για προσφυγές στην UEFA ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου όπως του Ρισγκαρντ, το περιεχόμενο της οποίας σας έχει κοινοποιηθεί»….

…«Μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη πώς είναι δυνατόν να συζητείται το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας στην ΠΑΕ Πανιώνιος, όταν υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις από τις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι απαιτήσεις του νόμου δεν εκπληρώθηκαν»...

…«Οποιοδήποτε στοιχείο υποβάλλεται αργότερα από την καταληκτική ημερομηνία (8/4/2011 όταν κατατέθηκαν οι φάκελοι στην πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης) και αφορά καταβολές ή διακανονισμούς πέρα από τις αυστηρά καθορισμένες από τον κανονισμό προθεσμίες αδειοδότησης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί υπόψη".

…«Δεν θα ανεχθούμε καμία απολύτως παρέκκλιση που αναμφίβολα θα συνιστά παράβαση καθήκοντος και δεν θα διστάσουμε να προσφύγουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επιφυλασσόμαστε δε να κινηθούμε νομικά για την απόδοση οποιονδήποτε ευθυνών, εφόσον διαπιστώσουμε ότι οι διατάξεις των κανονισμών παραβιάστηκαν»…

Στην επίσημη διαμαρτυρία που απέστειλε η ΑΕΛ στην UEFA, στον Μισέλ Πλατινί αλλά και στον Σοφοκλή Πιλάβιο, αρχικά ενημερώνει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τα δημοσιεύματα αλλά και για τις ληξηπρόθεσμες πληρωμές που αναφέρονται και στο εξώδικο και στη συνέχεια της γνωστοποιεί πως λόγω των οικονομικών οφειλών και γενικά των παρατυπιών που πραγματοποιήθηκαν δημιουργήθηκαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στη Σούπερ Λίγκα σε σχέση με τα διεθνή κριτήρια αδειοδότησης.

Επίσης, οι «βυσσινί» αναφέρονται στα πολλά διαιτητικά λάθη που έγιναν εις βάρος τους κατά την φετινή πορεία τους στο πρωτάθλημα, ενώ κάνουν λόγο και την κατασκευή του νέου γηπέδου, «AEL FC ARENA», το οποίο κόστισε 45 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στην επίσημη διαμαρτυρία τους προς την UEFA αναφέρουν πως «αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να στραφούμε εναντίον της διαδικασίας αδειοδότρησης της ΕΠΟ, αλλά η ΟΥΕΦΑ ως εποπτεύων οργανισμός μπορεί να ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμόσει τα κριτήρια χωρίς παρεκκλίσεις…. Καλούμε την ΟΥΕΦΑ σε έρευνα και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».  




Μετά από σχετκή απόφαση πού υπέγραψε η  Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσεται στον  Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία»,  το παρακάτω έργο:
«Αποκατάσταση υπάρχοντος κτιρίου, ιδιοκτησίας δήμου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου δημοτικό διαμέρισμα Συκουρίου δήμου Νέσσωνος για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού 945.870 ευρώ

Το έργο αφορά την αποκατάσταση πέτρινου κτιρίου, προϋφιστάμενου του 1955, το οποίο χρησιμοποιείται ως Πνευματικό Κέντρο και έδρα του Μορφωτικού – Εκπολιτιστικού συλλόγου περιοχής Συκουρίου, με σκοπό τη δημιουργία Βιβλιοθήκης. Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επισκευασθεί το υπάρχον κτίσμα, να επεκταθεί σε έκταση και ύψος και να αποκτήσει χώρους ελκυστικούς για την νεολαία όπως η «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη».  Οι υπάρχουσες συλλογές βιβλίων και στολών θα απομακρυνθούν από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και θα στεγαστούν σε αυτόνομους χώρους. Έτσι  η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αποκτήσει μεγαλύτερη χωρητικότητα και περισσότερες δυνατότητες. Η είσοδος στο κτίριο προτείνεται να γίνει από τον προαύλιο χώρο, που καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του οικοπέδου. Από την νότια πλευρά,  γίνεται η είσοδος στην αίθουσα εκδηλώσεων που μετασχηματίζεται σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Από το φουαγιέ ο επισκέπτης θα οδηγείται στην «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη» και από εκεί σε χώρο, που θα στεγάσει την σημερινή υπάρχουσα συλλογή βιβλίων, φορεσιών κλπ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό για τους δημότες –και ιδιαίτερα για τους νέους - κτίριο (Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό κέντρο), ικανό τόσο να στεγάσει τις υπάρχουσες συλλογές βιβλίων και παραδοσιακών στολών, όσο και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος.