Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Κλείνει" Σεσίνια η ΑΕΛ



Μια ανάσα από την απόκτηση του Ντος Σάντος Κάρλο Σέζαρ Σεσίνια είναι η ΑΕΛ. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος ακραίος χαφ που πέρυσι αγωνιζότανε στην Ραπίντ Βουκουρεστίου βρέθηκε το Σάββατο στην Αθήνα όπου και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Πλέον το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΛ.

Γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1980 στο Σάο Πάολο της Βραζιλιίας ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 στην Ατλέτικο Παραναέσνε και το 2004, μετά από το πέρασμα του από τις Λοντρίνα, Σάντα Κρύζ και Κάξια, ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της πορτογαλικής Μπράγκα.

Στην Πορτογαλία έμεινε για 3 χρόνια μετρώντας με τη φανέλα της Μπράγκα 68 συμμετοχές και 7 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2007 ήρθε η μεταγραφή στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, στην οποία αγωνιζότανε μέχρι το τέλος της περασμένης περιόδου. Με τη βυσσινί φανέλα της Ραπίντ κατέγραψε 104 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια πετυχαίνοντας 16 γκολ.
ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-1



Από ένα ημίχρονο είχαν Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης οι οποίοι έμειναν στο 1-1 σε φιλικό προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η ομάδα της ΑΕΛ κυριάρχησε στο δεύτερο.

Η ομάδα του Κόουλμαν άνοιξε το σκορ στο 81’ με τέρμα του Χατζή και λίγο πριν την λήξη ο Εμάνουελ Φρανκού με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Βελτιωμένοι οι Αρκάδες σε σχέση με το πρώτο τους σοβαρό τεστ κόντρα στον Παναιτωλικό, δεν άφησαν πολλούς διαδρόμους προς την εστία του Στεφανάκου, ενώ στην κόντρα επίθεση προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα.

Από την άλλη πλευρά θετική η πρώτη εμφάνιση της Λάρισας, η οποία σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες και τον προπονητή. Πολύ καλός ο κινητήριος μοχλός Νεμπεγλέρας, ενώ πολλές βοήθειες έδωσε ο Σιατραβάνης.

Η ενδεκάδα της Λάρισας: Σωτηρίου, Ταλ, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας, Καλί, Χασομέρης, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Σιατραβάνης, Σαϊτιώτης, αγωνίστηκαν και οι: Ρέντζας, Πρίφτης, Βούζας, Καρανίκας, Κολοβέτσιος, Φαλάγγας, Γκαλίτσιος, Ρομπίνιο, Ραφίνια.

Η ενδεκάδα του Αστέρα: Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Κωστούλας, Φορμίκα, Χουανίτο, Κερ, Ροτζεριο, Ραγιος, Εγκόν, Ματουσιακ ενώ, αγωνίστηκαν και οι Κυριακόπουλος, Σκόνδρας, Πετρούσης, Λαδάκης, Τσουμάγκας, , Αρσιενεβιτς, Τσαμπούρης, Φρανκού, Διαμαντόπουλος, Μπακασέτας.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έπεσαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα!


Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα (!), η Πειθαρχική Επιτροπή ανακοίνωσε τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας και την εξόντωση Μπέου-Μάκη Ψωμιάδη! Αποβάλλεται από το Europa ο Βόλος.
Δραματικές στιγμές ζουν από το ξημέρωμα της 28ης Ιουλίου οι δύο επαρχιακές ομάδες καθώς οι εξαιρετικές πορείες που διέγραψαν στο τελευταίο πρωτάθλημα όχι απλά πήγαν στα σκουπίδια αλλά στιγματίζονται με τον απευθείας υποβιβασμό στη Football League, εξαιτίας της διαρκούς παράνομης δράσης των αφεντικών τους, Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη.
Η Πειθαρχική Επιτροπή συνεδρίαζε όλη νύχτα και περίπου δέκα λεπτά πριν από τις 5 "έσκασε" το κανόνι για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Οι δύο ομάδες υποβιβάζονται και τιμωρούνται παράλληλα με πρόστιμο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
Παράλληλα, η επιχείρηση "καθαρά χέρια" του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε η Εισαγγελία και συνεχίζει όπως φαίνεται η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή εξόντωσε ποδοσφαιρικά και τους Ψωμιάδη και Μπέο στους οποίους απαγορεύει οποιαδήποτε ενασχοληση με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, ενώ παράλληλα τους επιβάλλει πρόστιμο 90.000 ευρώ έκαστος.
Και ευρωπαϊκή αποβολή ενόψει για Βόλο !!!!!
Όπως γίνεται αντιληπτό, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου προκύπτει μέγα θέμα σχετικά με την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη στιγμή που σήμερα αγωνίζεται για να μπει στους ομίλους του Europa League. Πολύ δύσκολα όμως, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη, αφού η UEFA είναι αμείλικτη σε τέτοια θέματα, και μετά τον υποβιβασμό του και την τιμωρία του για άμεση εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια, προβλέπεται να αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ήταν γνωστό άλλωστε, ότι η UEFA περίμενε ακριβώς αυτή την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League για να κινηθεί ανάλογα.
Επομένως, αν και το αποψινό ματς της Βολιώτικης ομάδας θα διεξαχθεί κανονικά, μοιάζει με αγώνα χωρίς αντίκρισμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις... 
Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να γίνει κανονικά και η ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα, αφού η UEFA ενδέχεται να περιμένει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση και στη συνέχεια να προχωρήσει στις κυρώσεις.
Στην Εφέσεων η τελευταία ελπίδα 
Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν πρόκειται φυσικά να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Θεωρείται δεδομένο πως τις επόμενες ώρες, κι αφού μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης, θα ζητήσουν έφεση για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Αν το πράξουν εντός 48ωρου τότε δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουμε και οριστική απόφαση.
Οι πιθανότητες πάντως, ασφαλώς δεν είναι με το μέρος τους διότι εδώ δεν αναζητούν μια απλή μείωση της ποινής (όπως συμβαίνει σε ποινές κεκλεισμένων των θυρών ή αγωνιστικών που θα απουσιάσει ένας ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε) αλλά την `ακύρωση της σημαντικότερης απόφασης που λήφθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες. 
 
Οι αποφάσεις
Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:
Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) στον Αχιλλέα Μπέο
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την Καβάλα και τον Μάκη Ψωμιάδη:
Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:
α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Δείτε ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής επιτροπής 

Ξανά Super League Λάρισα και Σέρρες!

Ο υποβιβασμός Βόλου και Καβάλας φέρνει ξανά στη Super League την ΑΕΛ και πιθανότατα τις Σέρρες!
Βραδιά δικαίωσης και πανηγυρισμών για την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή έστειλε στη Football League τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, απόφαση που κρατάει στη Super League τους βυσσινί και τους Σερραίους.
Πώς;
Η Πειθαρχική Επιτροπή αναφέρει ξεκάθαρα ότι Βόλος και Καβάλα καταλαμβάνουν την τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Σε συνδυασμό λοιπόν, με τον υποβιβασμό του Ηρακλή (για άλλες αιτίες που σχετίζονται με παράνομα έγγραφα), η Λάρισα καταλαμβάνει ουσιαστικά τη 12η θέση του πρωταθλήματος και ο Πανσερραϊκός τη 13η.
Ωστόσο, η υπόθεση θα πρέπει να επισημάνουμε ότι παραμένει ανοιχτή για έναν σοβαρό λόγο, που φαίνεται όμως πως θα ξεπεραστεί. Η Super League βιάστηκε στις 11 Ιουλίου να επικυρώσει την βαθμολογία, όμως προέβλεψε επίσημα πως μπορεί να τροποποιθεί σεβόμενη τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων. Κι από τη στιγμή που η αίρεση αυτή προστέθηκε στην επικύρωση, πολύ δύσκολα δεν θα δικαιωθεί η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός.
Από τον Ηρακλή εξαρτώνται οι Σέρρες!
Το πρόβλημα παραμένει για τον Ηρακλή που περιμένει από την επιτροπή εφέσεων την απόφαση. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ηρακλής δεν σχετίζεται με τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, δεδομένου ότι έχει καταλάβει την 10η θέση στο πρωτάθλημα και η αποβολή του οφείλεται σε προβλήματα νομιμότητας εγγράφων.
Κατά συνέπεια, αν ο Ηρακλής δικαιωθεί στην εφέσεων, τότε κινδυνεύει η θέση του Πανσερραϊκού που θα πέσει μία θέση στη γενική κατάταξη και θα πάει στην 14η, δηλαδή στη γκιλοτίνα...
Το δεδομένο που πολύ δύσκολα θα αλλάξει είναι ότι η Λάρισα παραμένει στη Super League. Αν και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιμένει την επισημοποίηση της απόφασης διότι στην Ελλάδα τα έχουμε δει όλα...

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»

 Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε  λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.

«Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς… Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν; είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.

 «Ηταν έτοιμος»

«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι’ αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας». 

«Γιατί ήρθατε;»
Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».
Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο “Πρέζιντεντ” όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ’ ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».
Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.
Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι’ αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.
Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».

Θανάσης Αυγερινός, Ελευθεροτυπία

To μυστικό της μακροζωίας  στην Ικαρία

 

Δεκαπλάσιο είναι το ποσοστό των ανθρώπων, που ζουν πάνω από τα 90 χρόνια στην Ικαρία, σε σχέση με το 0,1%, που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το μυστικό βρίσκεται κατά κύριο λόγο στη διατροφή, σε συνδυασμό με την καθημερινή φυσική δραστηριότητα, λένε τώρα οι επιστήμονες.

Ψάρια, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι «θωρακίζουν» την καρδιά και τα αγγεία των Ικαριωτών, αλλά καταπολεμούν και την κατάθλιψη των ηλικιωμένων. Επιπλέον, η καθημερινή χρήση ελαιολάδου ευεργετεί και τη σεξουαλική δραστηριότητα και αν προστεθούν η μέτρια κατανάλωση καφέ με τη μεσημεριανή ανάπαυση, προκύπτουν τα συστατικά, που ίσως συνθέτουν το μυστικό της μακροβιότητας των κατοίκων αυτού του νησιού, τόνισε σήμερα ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος κατάγεται από την Ικαρία.

Ενδεικτικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2009 και συμπεριέλαβε 673 ηλικιωμένα άτομα (μέσης ηλικίας 75 ±6.5, εκ των οποίων το 49% ήταν άνδρες) και 657 νεότερα (μέσης ηλικίας 54±7, 46% άνδρες) μόνιμους κατοίκους της νήσου.


Ο επιπολασμός (συχνότητα εμφάνισης) του καπνίσματος βρέθηκε να είναι 17% στους ηλικιωμένους και 42% στους μεσήλικες, η αρτηριακή υπέρταση σε ποσοστό 65% των ηλικιωμένων και 29% των μεσηλίκων, ο σακχαρώδης διαβήτης σε 23% των ηλικιωμένων και 13% των μεσηλίκων, ενώ ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου καταγράφηκε στο 21% των ηλικιωμένων και 4 των μεσηλίκων.

Τα ηλικιωμένα άτομα, σύμφωνα με το medicalnews, είχαν υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, αλλά χαμηλότερο σωματικό βάρος. Τα παραπάνω δείχνουν ότι οι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου επιπολάζουν σε σημαντικό ποσοστό στους ηλικιωμένους και μάλιστα σε συγκρίσιμα ποσοστά με τους ηλικιωμένους κατοίκους και άλλων περιοχών της χώρας.

Αυτό, όμως, που φαίνεται -υπογραμμίζουν οι επιστήμονες- να διακρίνει τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι από ότι στους νεότερους.


Η υιοθέτηση πιο υγιεινής διατροφής ήταν πιο συχνή στους ηλικιωμένους της Ικαρίας (68% στους υπερήλικες άνδρες άνω των 80 ετών, και 64% στις υπερήλικες γυναίκες) σε σύγκριση με ανάλογης ηλικίας άτομα από τη μελέτη ΑΤΤΙΚΗ (αστικής ημιαστικής περιοχής) και από άλλες μελέτες νησιωτικών πληθυσμών της Μεσογείου.


Επίσης τα ηλικιωμένα άτομα συνηθίζουν τη μεσημεριανή ανάπαυση (σε ποσοστό 75%) συχνότερα από τους νεότερους. Η καθημερινή χρήση ελαιολάδου φαίνεται να έχει ακόμα και στους ηλικιωμένους ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή με καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης από την ερωτική τους δραστηριότητα.

 Όσο αφορά την κατανάλωση καφέ, η μέτρια κατανάλωση, 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (σε ισοδύναμα καφεΐνης ελληνικού καφέ) σχετίζεται επίσης με καλύτερη αγγειακή διατασιμότητα, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωσης καφεΐνης δεν φαίνεται να βελτιώνει περαιτέρω την αγγειακή ηλικία.

Τα ποσοστά κατάθλιψης ήταν από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλους πληθυσμούς ηλικιωμένων (μελέτη ΑΤΤΙΚΗ), αλλά ακόμα και αύξηση κατά 1 μονάδα στο σκορ της κλίμακας γηριατρικής κατάθλιψης (0-15) φαίνεται να οδηγεί σε 12% μεγαλύτερη πιθανότητα παρουσίας επιπλέον παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου που σχετίζεται με την παρουσία μεταβολικού συνδρόμου. Συμπτωματολογία σοβαρής κατάθλιψης φαίνεται να καταγράφεται σε ποσοστό 4% των ηλικιωμένων ανδρών και 9% των ηλικιωμένων γυναικών (μέσης ηλικίας 75 ετών).


Ποσοστό 68% των ηλικιωμένων κατοίκων αναφέρουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα λήψη ροφήματος τσάι, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα σε συχνότερη κατανάλωση να μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων ακόμα και σε διαβητικούς, ενώ βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία, όπως εκφράζεται από την κάθαρση κρεατινίνης.

Σε ό,τι αφορά την άσκηση, 85% των συμμετεχόντων ανέφεραν μέτρια ενασχόληση σε φυσική δραστηριότητα. Φαίνεται ότι η ενασχόληση σε βάδιση και αγροτικές δουλειές που εμφανίζουν τα ηλικιωμένα άτομα της μελέτης, βελτιώνουν το σωματικό βάρος και μειώνουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων. Αυτό ήταν πιο έκδηλο στις γυναίκες, γεγονός που αντανακλά μια διαφορετική δράση των καρδιοπροστατευτικών ιδιοτήτων της άσκησης μεταξύ των φύλων.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Μην παίζεται με τον κόσμο της ΑΕΛ
Σκληρή ανακοίνωση - μήνυμα των Monsters, προς αθλητική και πολιτική ηγεσία



Στις επίσης σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις κατά την αρχική διαδικασία αδειδοτήσεων όχι μόνο δεν φώναξαν, αλλά θεωρώντας την ομάδα τους κατ' αρχήν υπεύθυνη του υποβιβασμού της, δεν θέλησαν να στηρίξουν ηχηρά μια πιθανή παραμονή της στα χαρτιά. Συνειδητοποιώντας όμως ότι πέρα από κάθε διοικητικό λάθος, η ΑΕΛ παραμένει αμόλυντη από κάθε είδους εμπλοκή στα περιβόητα μέτωπα κατ' αρχήν των στημένων αγώνων κι επιπλέον σ' εκείνα των αδειοδοτήσεων και των ενημερωτήτων, που 'χουν εκθέσει ανεπανόρθωτα την αθλητική ηγεσία και πάμπολλες ΠΑΕ, μοιάζουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ, για να στηρίξουν το δίκιο της ομάδας τους.
Μιλάμε για τους Monsters, τον πολυπληθέστερο σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΛ, που με δεύτερη ανακοίνωση εντός λίγων ημερών, η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στέλνει ένα σκληρό όσο και ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα προς αθλητικές και πολιτικές αρχές και μάλιστα υπό τον τίτλο "Φακ" you all"!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:  
"Ύποπτη ησυχία κατάφεραν να επαναφέρουν τελικά η ΕΠΟ και η Super Λίγδα, ροκανίζοντας τον χρόνο προς μια εκτόνωση του σκανδάλου που όλοι ήξεραν όμως ήθελαν να τους το «ζωγραφίσουν» με αποδείξεις. Ο μάρτυρας υπεράσπισης του ηθικού και εργατικού χοντρούλη με την πολυμελή οικογένεια έκανε λόγο ακόμα και για διαλόγους καφενείου ενώ το «φρένο» στα χέρια του κοντεύει να σπάσει από την πίεση. Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου τα έβαλε για άλλη μια φορά με τους συνδέσμους οργανωμένων κάνοντας μας να πιστεύουμε πως μας θεωρούν τουλάχιστον ουραγκοτάγκους….
Ίσως να καταλήξουμε να ψάχνουμε πρώτα την παράγκα νούμερο ένα με τέτοιο ζήλο και δίψα για κάθαρση… Η Λίγδα επιμένει σκανδαλωδώς για την επικύρωση της Βαθμολογίας, ο Πιλά(φ)ιος δεν υπάρχει καθώς η ΕΠΟ σφυρίζει κλέφτικα, ενώ η κυβέρνηση απειλεί με συνθήματα, δεν περνά όμως σε πράξεις. Εμείς τον κουβαλήσαμε αρκετά το σταυρό μας φέτος φτάνοντας μέχρι ηλιθιότητας. Επειδή όμως σε αυτή την ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) μπανανία φωνάζει ο κλέφτης και τιμωρείται ο νοικοκύρης, τους προειδοποιούμε να μην παίζουν με τον κόσμο της ΑΕΛ. Περιμέναμε έστω μια υποτυπώδη κινητοποίηση και από τους τοπικούς κομματικούς εκπροσώπους στη βουλή ή τους υπόλοιπους φορείς, αλλά αυτοί μάλλον περιμένουν τις συγκεντρώσεις πρώτα για να ποζάρουν… Αρχίζουμε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην  πρώτη της ΑΕΛ και στέλνουμε το πρώτο ηχηρό μήνυμα. Το τελεσίγραφο είναι πάγωμα όλων των υπόλοιπων εξελίξεων μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι που όλοι ήξεραν. Από λόγια χορτάσαμε, περιμένουμε επιτέλους να σας δούμε στην πράξη.
Υ.Γ 1: Η σύγκριση με την Τουρκία σας ενοχλεί;
Υ.Γ 2: Χοντρούλη, με λίγες μέρες στο Ναύπλιο άλλαξες ριζικά συγγραφικό ύφος στις ανακοινώσεις σου;
Υ.Γ 3: Πρόεδρε, αυτός είναι ο φίλος σου, ο «Πινόκιο»…
Υ.Γ 4: Ναι κύριε Γερουλάνε, οι οργανωμένοι φταίνε τελικά και για το έλλειμμα"