Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κάταγμα στο ζυγωματικό ο Σεσίνια



Η εμφάνιση της ΑΕΛ στη φιλική αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό σκόρπισε χαμόγελα, όμως άφησε κι έναν "πονοκέφαλο" στον Κρις Κόουλμαν. Ο Ουαλός τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό  του Κάρλος Σεσίνια. Ο Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΛ σε μια εναέρια μονομαχία στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε μια αγκωνιά με αποτέλεσμα να μείνει για λίγη ώρα εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν και συνέχισε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου τελικά όπως αποδείχθηκε ο Σεσίνια αποκόμισε ένα κάταγμα στο ζυγωματικό και αναμένεται την Πέμπτη να εξεταστεί από ειδικό γναθοχειρουργό, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011



ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 3-0

Νικηφόρα πρεμιέρα στα φιλικά παιχνίδια για την ΑΕΛ στο γήπεδό της, κόντρα στον Πανσερραϊκό με 3-0.
Τα γκολ οι: Νεμπεγλέρας (62’, 80’), Σιατραβάνης (22’). Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 8.000 φίλοι της ομάδας δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Μικρή διακοπή στο 3’ λόγω κάποιων υβριστικών πανό κατά του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου. Το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν παρουσιάστηκε πολύ ανώτερο από τον αντίπαλο, που δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία μπροστά από την εστία της ΑΕΛ!
Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε ανοίξει από νωρίς και το σκορ με το νεαρό Σιατραβάνη. Η ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, παρά τις πολλές αλλαγές δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.

ΑΕΛ: Σωτηρίου (46’ Μιχαηλίδης), Παπαγεωργίου (86’ Φωτιάς), Κάλι (46’ Ταλ), Κολοβέτσιος (65’ Ααράμπ), Κατσιαρός (77’ Καρανίκας), Νεμπεγλέρας, Μπόα Μόρτε (75’ Χατζής), Γκονζάλεζ (70’ Πλιάγκας), Σιατραβάνης (84’ Βούσας), Σεσίνια (46’ Σαϊτιώτης), Χασομέρης (81’ Καραχάλιος).

Πανσερραϊκός: Γουμάγιας (67’ Κολίτσι), Τριανταφύλλου, Ντιόγκο (85’ Κυριακίδης), Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς (76’ Καρασαλίδης), Ορφανός (57’ Τσαούσης), Παντελιάδης (75’ Κόντος), Περπερίδης (85’ Παϊζάνος), Πολάκο (46’ Βρούτσινα), Αλβάρεζ (67’ Βρίτσις), Στεφανίδης (67’ Γκούρτας).
Διαιτητής: Αρετόπουλος, βοηθοί: Κορομπύλια, Βαφειάδης, 4ος Ζήλος.



Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τοποθετήθηκε το σύμβολο του AEL FC Arena



Εργασίες για την τοποθέτηση του συμβόλου του AEL FC ARENA γίνονται από το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για ένα άγαλμα μοντέρνας τέχνης ύψους άνω των δέκα μέτρων το οποίο τοποθετήθηκε ανάμεσα από το πέταλο που φιλοξενεί τους οργανωμένους της ΑΕΛ και την δυτική πτέρυγα του γηπέδου.

Καλεσμα της AEL για το φιλικο με τον Πανσερραικο





"Η ΑΕΛ καλεί τους φίλους της ομάδας και όλους τους Λαρισαίους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο AEL FC ARENA, αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 7μ.μ., στον φιλικό αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Ειδικά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ορίζεται γενική είσοδος 3 ευρώ για όλες τις θύρες, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν κανονικά.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του AEL FC ARENA, δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.
Για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, για τα μεμονωμένα εισιτήρια αγώνα, θα ισχύσουν κανονικά διαβαθμισμένες ανά θύρα τιμές."
Οι "Monsters" για τα εισιτήρια με Σέρρες



Από τα γραφεία του συνδέσμου θα διατίθενται από το απόγευμα της Δευτέρας τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα με τις Σέρρες στην τιμή των 3 ευρώ για όλους.
Το παιχνίδι αυτό αποτελεί την πρώτη ευκαιρία του κόσμου της ΑΕΛ να απαντήσει σε όλες τις κατευθύνσεις για όλα τα παιχνίδια που παίχτηκαν στην πλάτη της ομάδας από την ευδιάκριτη πια Μαφία του ελληνικού ποδοσφαίρου...Κι έτσι θα κάνουμε όλοι μαζί...
Έκλεισε Καραχάλιο η ΑΕΛ!!!



Σε μια ακόμη μεταγραφή έλληνα ποδοσφαιριστή προχώρησε η ΑΕΛ, αποκτόντας τον επιθετικό Αλέξανδρο Καραχάλιο για τον επόμενο ένα χρόνο. Ο 26χρονος παίκτης (το όνομα του οποίου δεν είχε ακουστεί στο παρελθόν ότι ενδιαφέρει τους «βυσσινί») αγωνίζεται στην επίθεση, μετρώντας την περυσινή περίοδο 12 γκολ σε 24 συμετοχές με τη φανέλα του Αίαντα Σαλαμινας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ έχει ως εξής:
"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον επιθετικό Αλέξανδρο Καραχάλιο για συνεργασία διάρκειας ενός έτους.
Ο Καραχάλιος γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1985 και αγωνίζεται στο άκρο, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Προερχόμενος από μια ιδιαίτερα παραγωγική περσινή σεζόν με τον Αίαντα Σαλαμίνας στη Football League 2 (24 αγώνες – 12 γκολ), βρέθηκε – στις αρχές του καλοκαιριού – στο στόχαστρο ομάδων της Super League, αλλά και της Σεγκούντα Ντιβιζιόν. Σε τοπικό επίπεδο αγωνίστηκε στον ΑΟ Ιλίου και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Πανιώνιο το 2003. Ακολούθησε ο Ακράτητος (σε Α’ και Β’ Εθνική), η Καβάλα, η Καλλιθέα, το Κορωπί και τις τελευταίες δύο χρονιές ο Αίας Σαλαμίνας.
Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ
2003-04 / Πανιώνιος / 4 –
2004-05 Α / Πανιώνιος / 1 – 1
2004-05 Β / Ακράτητος / -
2005-06 / Ακράτητος / 6 –
2006-07 / Καβάλα / 25 – 2
2007-08 / Καλλιθέα / 3 –
2008-09 Α / Καλλιθέα / -
2008-09 Β / Κορωπί / 16 – 3
2009-10 / Αίας Σαλαμίνας / 31 – 4
Αγκάλιασε τον τίτλο ο Φέτελ!!!!



Ο Σεμπάστιαν Φέτελ «πήρε» και το γκραν πρι στο Σπα του Βελγίου και βρίσκεται πλέον «αγκαλιά» με ακόμα έναν τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα. Ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου κάλυψε ταχύτερα απ΄όλους τους 44 γύρους της διαδρομής, ενώ η Red Bull έκανε το "1-2" αφού δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Μάρκ Γουέμπερ.
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν). Ηταν η πρώτη νίκη του Φέτελ στο Σπα, ενώ μεγάλος άτυχος του γκραν πρι υπήρξε ο Λιούις Χάμιλτον που εγκατέλειψε μόλις στον 13ο γύρο, μετά από πρόσκρουση στα προστατευτικά ενώ προσπαθούσε να προσπεράσει τον Ιάπωνα Κομπαγιάσι.
Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο βελγικό γκραν πρι:
1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull)         1.26:44.893
2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull)              +  3.741
3. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν)              +  9.669
4. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι)                + 13.022

5. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μερσέντες GP)         + 47.464
6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP)           + 48.674
7. Αντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India)           + 59.713
8. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι)                 + 1:06.076
9. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Λότους Ρενό)             + 1:11.917
10. Πάστορ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα/Κόσγουορθ)     + 1:17.615

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΣΦ ΑΕΛ: «Υπάρχουν Λαρισαίοι πολιτικοί;»



 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση
 "Πριν από επτά εβδομάδες οι Δικαστικές αρχές και η Ελληνική Αστυνομία με τη συμβολή της Ε.Υ.Π. ξεσκέπασαν ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο. Για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. Απλώς «επισημοποιήθηκε» αυτό που όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι γνωρίζαμε και συζητούσαμε χρόνια τώρα.
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της κρίσεως, η ώρα του καταλογισμού ευθυνών. Και πιστέψαμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Όμως, άρχισαν οι παλινωδίες, τα “μάλλον”, τα “ίσως” και τα “μπορεί”… Και εμείς ακόμη ελπίζουμε στην εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών, με την ΑΕΛ να είναι το μεγαλύτερο θύμα των στημένων αγώνων.
Ισονομία ζητάμε, αλλά νιώθουμε μόνοι. Νιώθουμε ότι ζούμε σε μια πόλη εγκαταλελειμμένη, χωρίς ηγέτες. Αλλά με λαό, κάτι που ίσως να έχετε καταλάβει από την πρόσφατη ανακοίνωση των “Monsters”.
Όταν στην γειτονική πόλη οι πολιτικοί απειλούν και εκβιάζουν ανοιχτά την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της στην Λάρισα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου (ή του πονηρού;)  Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, δεν φρόντισε καν να διασφαλίσει ότι δεν θα υποβιβαστούν ΟΛΕΣ οι θεσσαλικές ομάδες μόλις εννέα μήνες μετά την εκλογή του (Κώστα, έχεις συνειδητοποιήσει τι «ρεκόρ» κινδυνεύεις να γράψεις;).
Ας πάμε στους βουλευτές κυρίες Αλεξανδρίδου, Διώτη και τους κυρίους Σαχινίδη, Έξαρχο, Χαρακόπουλο, Ζώη, Σκυλάκο, Ροντούλη. Πού ήσασταν όταν την πόλη μας τσαλαπατούσαν κάποιοι που βαρύνονται με τον μισό ποινικό κώδικα; Οταν ακούγατε τον Αχιλλέα Μπέο να καθυβρίζει τους Λαρισαίους πολίτες και να απειλεί ότι θα έλθει στην πόλη μας για να μας πάει βόλτα «πηδώντας»; Πού χαθήκατε όλοι μαζί, όταν «απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βόλο», για Λαρισαίους (φορολογούμενους) πολίτες; Και αργότερα, όταν διαβάσατε τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ειδικά εκείνη που αναφέρεται σε «κουμπωμένο» ματς της ΑΕΛ, τι νομίζατε, ότι το θέμα αφορά τον ράφτη σας;
Και τωρα; Τώρα που βλέπετε ότι οι συνάδελφοί σας από τη Μαγνησία προσπαθούν να επέμβουν ωμά και απροκάλυπτα στο έργο της δικαιοσύνης, ποια είναι η αντίδρασή σας;
Ίσως να νομίζετε ότι η ΑΕΛ δεν είναι κάτι σημαντικό για την πόλη. Αλλά μια πόλη που δεν έχει λιμάνι, δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει τουριστικές υποδομές, υπάρχει σήμερα για την υπόλοιπη Ελλάδα, μόνο χάρη στην ΑΕΛ.
Ζητάμε σήμερα από σας πολύ λιγότερα από ότι μας ζητάτε εσείς χρόνια τώρα. Να σας δούμε ενεργούς στον αγώνα για να τηρηθούν οι νόμοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη (για την οποία τόσο κόπτεστε).
Σας υποσχόμαστε ότι στις επόμενες εκλογές προεκλογικός αγώνας μας θα είναι έντονος. Υπέρ σας ή εναντίον σας".
ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...












Ανακοίνωση με την οποία στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις εξέδωσαν οι ς«MONSTERS»  μετά τη νέα αναβολή που πήρε η απόφαση της επιτροπής εφέσεων για τις υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση :

«Μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγδας τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Ιουλίου, θεωρήσαμε πως έστω και μετά από πιέσεις διαφορετικών πηγών και προελεύσεων είχε φανεί επιτέλους η πρόθεση για ένα πρώτο χτύπημα στην συμμορία που είχε κάνει το ποδόσφαιρο μπαλάκι της. Μια ομόφωνη απόφαση, τεκμηριωμένη σε 25 σελίδες και με την ξεκάθαρη διατύπωση για την κατάληψη των δύο τελευταίων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα για τους κατηγορούμενους, μας ώθησε όπως ήταν φυσικό σε ματαίωση κάθε νέας κινητοποίησης. Στις μέρες που ακολούθησαν, το φιδίσιο σύρσιμο ανύπαρκτων πολιτικών προσώπων της Μαγνησίας που βιάστηκαν να καπηλευτούν το κατασκευασμένο κοινό αίσθημα της αδικίας μας προκάλεσαν μόνο αηδία, απορία και αποδοκιμασία.
Η νέα καθυστέρηση στην έκδοση της οριστικής απόφασης έκανε όλη την Ελλάδα να γελάσει ή... να χαμογελάσει με νόημα. Σήμερα, δεν θα αναφερθούμε σε παρεούλες ανύπαρκτης οπαδικής συνείδησης που έχουν κυλιστεί με προθυμία στα σκατά για να ζήσουν ένα τοπικιστικό τους απωθημένο, αυτό θα το κάνουμε αναλυτικά όταν τελειώσουν όλα αυτά... Σήμερα θα ανφερθούμε σε πρόσωπα που έχουν εκλεγεί να ρυθμίζουν τις τύχες της χώρας και τάσσονται δημαγωγικά στο πλευρό της παρανομίας: αυτό έχουν να παρουσιάσουν οι γείτονες πολιτικοί που γίνονται παραπετάσματα του χοντρού αποβράσματος του ελληνικού ποδοσφαίρου με δουλοπρέπεια, τοπικιστική εμπάθεια και ηλίθια προθυμία. Απέναντί τους στέκονται οι βουλευτές της πόλης μας πιστοί στην εικόνα που έχουν καλλιεργήσει όλα τα χρόνια: άχρωμοι, άγευστοι, ανύπαρκτοι κι αόρατοι, ανίκανοι να εκμεταλλευτούν ακόμα και το αυτονόητο, το δίκαιο...
Όσο για τον περιφερειάρχη μας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα παιδιά του, μάλλον προσποιείται πως δεν γνωρίζει τις περιπτώσεις των “αδελφοκτόνων” ...
Μας δουλεύετε όλοι σας; Τι νομίζετε, ότι μας κάνετε χάρη; Ή έχετε την εντύπωση πως με την τιμωρία του Βόλου και της Καβάλας έχουμε μπουκώσει ικανοποίηση για την κάθαρση; Το χοντρό τσιράκι είναι το ορεκτικό, το χοντρό αφεντικό πρέπει να είναι το κυρίως πιάτο. Κι όμως εμείς επιμένουμε και περιμένουμε να επικυρωθεί η πρώτη απόφαση για τα...ορεκτικά. Και οι Γερουλάνοι μας ζητούν να έχουμε γυαλισμένα παπούτσια και φρεσκοπλυμένα ρούχα για να μπούμε στο σπίτι με τα σκατά...Ούτε όμως η μέρα του Γερουλάνου και των πρώην Γερουλάνων είναι σήμερα, θα υπάρξει τις επόμενες μέρες αναλυτική παρουσίαση για τα έργα και τις ημέρες των προκατόχων του σχετικά με τους συνδέσμους, για να καταλάβει και ο τελευταίος ανίδεος ποιος κοροϊδεύει ποιον...
Στο μεταξύ, μένοντας πιστοί σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει, στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Ya Basta των Ultras 94 της Νυρεμβέργης υπάρχει αναλυτικό άρθρο για το σκάνδαλο των στημένων και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που συνοδεύεται και από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, παραπομπές σε βίντεο με τα λάθη των διαιτητών σε βάρος της ομάδας μας καθώς και την εκτίμηση της εναλλακτικής βαθμολογίας για τη Σούπερ Λίγδα... Ανάλογα με τις εξελίξεις και με μεγαλύτερους διαύλους επικοινωνίας με τη βοήθεια των Γερμανών φίλων θα εκθέσουμε πρόσωπα, αποφάσεις και γεγονότα μέχρι το τέλος...
Τελειώνουμε στέλνοντας το συντομότερο και το πιο ουσιαστικό μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις, από τις κοντινές πόρτες πολιτικών της πόλης μας μέχρι τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας: ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ!

( Γιατί από τη δική μας παρέα δεν λείπει κανένας: για σας ελεεινοί, τιποτένιοι δουλοπάροικοι που έχετε εξευτελίσει τον οπαδισμό...)»

«Βυσσινί» κι επίσημα!

To «μπαμ» έγινε και ο Λουίς Μπόα Μόρτε είναι και με την βούλα παίκτης της ΑΕΛ για τα επόμενα δύο χρόνια. 
Ο 34χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε την συμφωνία του με τους «βυσσινί» βάζοντας την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα του αποφέρει 180.000 ευρώ ετησίως σαν πάγιες αποδοχές, με αρκετά μπόνους να συμπεριλαμβάνονται στο deal. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Λουίς Μπόα Μόρτε για συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών.
Γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1977 στη Λισαβόνα, φέρνει στην ΑΕΛ την μεγάλη ποδοσφαιρική του ποιότητα και την εμπειρία από παραστάσεις υψηλού επιπέδου, με μια ξεχωριστή - σε αγωνιστική συνέπεια και διάρκεια καριέρα – στα γήπεδα της Αγγλίας για 14 ολόκληρα χρόνια.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αγωνίστηκε ως δανεικός για ένα εξάμηνο στη Λουρινανένσε. Το καλοκαίρι του 1997 μεταγράφηκε στην Άρσεναλ, όπου παρέμεινε για τρεις σεζόν, εκ των οποίων ένα εξάμηνο το πέρασε αγωνιζόμενος στη Σαουθάμπτον. Η καθιέρωση για τον Μπόα Μόρτε, ωστόσο, ήρθε με τη μεταγραφή του στη Φούλαμ, όπου παρέμεινε έξι χρόνια και υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού ηγέτη της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν, έκανε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Τον χειμώνα του 2007 μεταγράφηκε στη Γουέστ Χαμ, της οποίας ήταν βασικό στέλεχος μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Συνολικά στην Πρέμιερσιπ μετράει 335 επίσημες συμμετοχές και 47 γκολ.
Είναι 28 φορές διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας και έχει χριστεί μία φορά σκόρερ.
 
Η καριέρα του Μπόα Μόρτε με αριθμούς
 
Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ
1997-98 / Άρσεναλ / 15 –
1998-99 / Άρσεναλ / 8 –
1999-00 Α / Άρσεναλ / 2 –
1999-00 Β / Σαουθάμπτον / 14 – 1
2000-01 / Φούλαμ / 39 – 18
2001-02 / Φούλαμ / 23 – 1
2002-03 / Φούλαμ / 29 – 2
2003-04 / Φούλαμ / 33 – 9
2004-05 / Φούλαμ / 31 – 8
2005-06 / Φούλαμ / 35 – 6
2006-07 Α / Φούλαμ / 15 –
2006-07 Β / Γουέστ Χαμ / 14 – 1
2007-08 / Γουέστ Χαμ / 27 –
2008-09 / Γουέστ Χαμ / 27 –
2009-10 / Γουέστ Χαμ / 1 – 1
2010-11 / Γουέστ Χαμ / 22 –
 

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

«Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΛ»


Σήμερα ο "μεγάλος Τούρκος", όπως τον αποκάλεσαν οι οπαδοί της ΑΕΛ, Τουμέρ Μετίν, αποχαιρέτισε - αγωνιστικά τουλάχιστον - την Λάρισα, η οποία τιμής ένεκεν του παραχώρησε όλα τα... φώτα του ενδιαφέροντος.
Τα συναισθήματα πολλά και η συγκίνηση περίσσευε, όπως και η πικρία του για την απόφαση του Κόουλμαν να τον θέσει εκτός πλάνων, όσο κι αν δεν θέλησε να το παραδεχθεί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επανέλαβε πολλές φορές την επιθυμία του να τερματίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ, η οποία και δεν υλοποιήθηκε.
Ας δούμε όμως αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Η αρχική τοποθέτηση του Τουμέρ:

"Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Τον Ιανουάριο του 2008, όταν πρωτοήρθα, σκεφτόμουν αν θα 'ναι εύκολο για μένα. Ερχόμουν σε μια χώρα με κοινά πολιτιστικά κριτήρια, αλλά πρώτη φορά θα έβγαινα εκτός χώρας κι είχα άγχος. Αν ρίξουμε και μια ματιά στην ιστορία των δύο λαών, καταλαβαίνετε πως το άγχος μου ήταν ακόμη πιο αυξημένο. Χάρη στην αγάπη και την εμπιστοσύνη όλης της ομάδας και του κόσμου, προσαρμόστηκα γρήγορα και έφτιαξα τρία χρόνια με υπέροχες αναμνήσεις. Στην χώρα μου έπαιξα στις μεγάλες ομάδες Μπεσίκτας και Φενέρ, έχω ζήσει πολλά με τις Εθνικές της χώρα μου, αλλά αυτά τα τρία χρόνια στη Λάρισα, που με αγάπησε και με σεβάστηκε, ήταν πραγματικά σημαντικά.
Όταν πρωτοήρθα δεν ήξερα κανέναν στην πόλη κι όλοι με φώναζαν "ο Τούρκος". Παρ' όλα αυτά με το χρόνο μέσα κι έξω απ' την ομάδα έκανα σχέσεις και φιλίες ως Τουμέρ Μετίν πλέον, με τ' όνομά μου και γνώρισα κόσμο που μου πρόσφερε χαρά και περηφάνεια. Κατάλαβα πως δεν έχει σημασία από που έρχεσαι αλλά ποιός είσαι και ποιός είναι ο καθένας μας. Αυτά που κέρδισα εδώ δεν κερδίζονται με χρήματα, ούτε μόνο κάνοντας καλά τη δουλειά σου. Αυτό έχει να κάνει με το χαρακτήρα κι έτσι είναι ο δικός μου χαρακτήρας.
Μπορεί σήμερα να τελείωσε η επαγγελματική μου σχέση με την ΑΕΛ, αλλά οι σχέσεις που έκανα στη Λάρισα θα είναι για πάντα. Να με συγχωρείτε για τη συγκίνηση αλλά είναι δύσκολη στιγμή.
Με την ΑΕΛ, εντός κι εκτός γηπέδου, προσπαθούσα να μοιράσω τις εμπειρίες μου και να δώσω πνεύμα ομαδικότητας. Το ποδόσφαιρο δεν το είδα ποτέ σαν δουλειά, αλλά έκανα πάντα αυτό που με ευχαριστούσε. Γι' αυτό κι έβγαζα τον ίδιο χαρακτήρα και μέσα στο γήπεδο και έξω. Πιστεύω ότι όλοι το κατάλαβαν. Εσείς θα πείτε αν είμαι καλός ή κακός.
Παρά τις μεγάλες εμπειρίες μου, όνειρό μου ήταν να τερματίσω την καριέρα μου στην ΑΕΛ. Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο ως προχθές που συναντήθηκα με τον προπονητή. Σας είπα ότι ποδόσφαιρο παίζω πάντα με ευχαρίστηση και δήλωσα τόσο σ' εκείνον όσο και στον πρόεδρο πως ήθελα να τελειώσω εδώ, χωρίς να περιμένω κάτι οικονομικά ή κάτι άλλο. Παρ' όλα αυτά ο προπονητής μου εξήγησε πως δεν βρίσκομαι στο πλάνο της ομάδας. Δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την απόφαση αυτή. Πολλά μπορούν ίσως να ειπωθούν, αλλά πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Όλα τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, αλλά πρώτα έρχεται η ομάδα.
Έτσι ήρθαν τα πράγματα κι αυτή τη στιγμή είμαι σε συζητήσεις με κάποια άλλη ομάδα. Έχω ζήσει κι άλλους αποχωρισμούς, αλλά θέλω να σας πω ότι αυτός είναι ο πιο βαρύς και πιο συναισθηματικός. Μπορεί οι δρόμοι με την ΑΕΛ να χώρισαν, αλλά όχι οι δρόμοι με τη Λάρισα και τους ανθρώπους της. Ίσως στο μέλλον και οι δρόμοι μας με την ΑΕΛ να συναντηθούν ξανά. Δεν μ' αρέσουν έτσι κι αλλιώς οι τίτλοι τέλους, αλλά η αισιοδοξία κάθε αρχής. Μετά από τόσα χρόνια να μην ξέρεις τι να κάνεις είναι λίγο περίεργο για μένα...
Σ' αυτό το ξενοδοχείο υπέγραψα το συμβόλαιό μου, εδώ έζησα ωραίες στιγμές και τους ευχαριστώ όλους, όπως και όλη την πόλη της Λάρισας για τις ωραίες στιγμές... Ευχαριστώ τους πάντες...
Ξέρετε όμως, φίλους μπορείς να βρεις παντού, αλλά αδέρφια δύσκολα. Πριν έρθω εδώ είχα μια αδερφή, αλλά πλέον έχω κι εδώ 3-4 αδέρφια, που θέλω ειδικά να ευχαριστήσω. Ήταν πάντα δίπλα μου ο Στέφανος Κοτσόλης, ο Γιώργος Ντόντος, ο Κώστας Καλαμπάκας κι άλλα πρόσωπα που θα 'ναι πάντα οικογένειά μου.
Το πρώτο ματς ήταν με την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ και από τότε ήταν όλοι οι φίλαθλοι κοντά μου και τους ευχαριστώ απ' την καρδιά μου. Θέλω να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα με την καρδιά τους. Αλλά κι εκτός Λάρισας, μ' αντιμετωπίζουν με σαβεσμό. Παντού μπορείς να βρεις φίλους.
Ευχαριστώ και το πρόεδρο Κώστα Πηλαδάκη, γιατί δεν ήταν απλά ένας πρόεδρος αλλά ένας φίλος και πιστεύω πως κι αυτή η φιλία θα συνεχιστεί.
Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν πίκρανα ή στενοχώρησα κάποιον αυτά τα τρία χρόνια...
Στη συνέχεια, κατά την διαδικασία των ερωτήσεων, είπε και τα εξής:

- Για τις ομοιότητες και τις διαφορές αυτού του καλοκαιριού με τα προηγούμενα:

"Έχω κάνει πράγματα για την ομάδα που μπορεί να μην τα ξέρει κανείς. Η ΑΕΛ ήταν όμως εκείνη που πρώτη με διάλεξε. Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτήν και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στα δύο πρώτα χρόνια ήταν καθαρά στο χέρι μου αν θέλω να συνεχίσω στην ΑΕΛ. Αν μιλήσουμε καθαρά επαγγελματικά, υπάρχουν όροι που προϋποθέτουν μια συμφωνία. Τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια αποφασίσαμε τελευταία στιγμή αν θα συνεχίσω, αλλά δεν είχα κάνει τότε κάποια δήλωση, όπως δεν έκανα και φέτος, μέχρι τώρα. Εσείς στο μεσοδιάστημα καλά κάνετε τη δουλειά σας και κάνετε κριτική. Έως την Τρίτη το βράδυ ίσχυαν όσα και στις προηγούμενες περιπτώσεις. Επί 2,5 μήνες δεν είχα συναντήσει κανέναν, αλλά έκανα 1.500 χλμ. και βρέθηκα στο Καρπενήσι για να μάθω οριστικά τι θα γίνει. Τις εξελίξεις για την ομάδα τις μάθαινα απ' τις εφημερίδες. Πήγα γιατί είχα απορίες, αφού όλοι έγραφαν ή έλεγαν κάτι. Συναντηθήκαμε για λίγο και δεν θέλω να πω κάτι αφήνοντας ίσως τον προπονητή σε δύσκολη θέση. Ίσα ίσα που πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι για χάρη της ομάδας. Αυτό που μου είπε, είναι πως σχηματίζει ένα νέο πλάνο για την ομάδα και δεν είμαι μέσα. Στη ζωή δύο πράγματα με νευριάζουν, αλλά έμαθα να συγκρατώ τις αντιδράσεις μου. Οι προκαταλήψεις είναι κακό πράγμα, αλλά ο προπονητής από την πρώτη στιγμή με είχε εκτός πλάνων και ήθελα να τον ρωτήσω γιατί. Μου είπε πως η απόφαση είναι δική του και φέρει την ευθύνη. Η εμπειρία μου λέει να σεβαστώ αυτή την απόφαση".
- Για την απόφασή του να δώσει αποχαιρετιστήρια συνέντευξη:

"Στο πρώτο εξάμηνο στην ΑΕΛ, τότε που δεν ήξερα να γυρίσω, έφυγα με ανάλογη συνέντευξη Τύπου κι αυτό ήθελα να κάνω και τώρα, για να μην επιτρέψω στον καθέναν να σκεφτεί οτιδήποτε. Αυτό που έκανα πάντα έκανα και τώρα. Έκανα τα πάντα για να μείνω στην ομάδα. Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου με τη φανέλα της ΑΕΛ και πρέπει να εξηγήσω γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Ίσως παίξω ένα ή δυο χρόνια μπάλα ακόμη κι ίσως παραμείνω στην Ελλάδα, οπότε δεν θέλω κάποιος να σκεφτεί για μένα κάτι αρνητικό. Δεν θέλω να σκεφτούν πως μπορεί να έφυγε ο Τουμέρ απ' την ΑΕΛ γιατί έπεσε. Μέχρι την Τρίτη το βράδυ έκανα ό,τι μπορούσα. Αλλά έτσι είναι η ζωή και παντού συμβαίνουν αυτά. Δεν έχω θυμό ή απογοήτευση αλλά δεν θέλω να αφήνω ερωτηματικά. Το σημαντικότερο είναι ο σεβασμός και η παιδεία μου, μου λέει πως έπρεπε σήμερα να δώσω αυτή τη συνέντευξη, σεβόμενος τους πάντες".
- Για το αν μπορούσε η διοίκηση να πιέσει τον προπονητή για την παραμονή του:

"Νομίζω πως αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνεις σε άλλον κι όχι σ' εμένα"...
- Για το αν είναι θυμωμένος με κάποιον ή κάτι:

"Ο σεβασμός ξαναείπα πως είναι σημαντικός. Κάποια μικροπράγματα που με ενόχλησαν έγιναν κι εδώ, αλλά η ζωή μου φέρεται πάντα καλά και δεν στέκομαι σ' αυτά. Μένω στα καλά γιατί δεν ξέρω η ζωή τι θα μου φέρει. Δεν έχω θυμό για κανέναν και πιστεύω πως το αύριο θα φέρει για μένα κάτι καλύτερο".
- Για τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του και τους παίκτες που παραμένουν στην ομάδα:

"Για το αύριο δεν μπορώ να σχολιάσω αφού πλέον είμαι εκτός ομάδας. Πιστεύω όμως στον εαυτό μου και στο ταλέντο μου. Δηλαδή εσείς οι δημοσιογράφοι αγαπιέστε όλοι μεταξύ σας; Έτσι συμβαίνει και σε κάθε ομάδα με τους ποδοσφαιριστές. Είναι αναγκαίο όλοι να αγαπιούνται μεταξύ τους; Δεν συμβαίνει πουθενά αυτό. Μπορεί βέβαια να μην περνάμε χρόνο μαζί, αλλά μέσα στο γήπεδο ξέρω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Γι' αυτό πληρώνομαι, αυτό στηρίζει το μέλλον μου κι εκεί κρύβεται η επιτυχία. Προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου στο γήπεδο και δε μ' ενδιαφέρει αν θα κάνω παρέα με κάθε συμπαίκτη. Παντού το ίδιο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει. Από κει και πέρα, δεν είναι σωστά να γυρνάμε πίσω και να λέμε τι έγινε σωστά και τι λάθος. Ο κάθε Τουμέρ έρχεται και φεύγει, αλλά αυτό που μένει είναι η ομάδα και η στήριξη σ' αυτή και σ' όσους την απαρτίζουν πλέον είναι απαραίτητη".
- Για το αν αισθάνεται πως αντιμετωπίστηκε με αχαριστία:
"Ίσως μπορούμε να μιλήσουμε για αγνωμοσύνη, όχι για αχαριστία. Πιστεύω πως πρόσφερα και ήθελα να μείνω να κρεμάσω εδώ τα παπούτσια μου. Όποια και να 'ναι πάντως η νέα μου ομάδα, θα της δώσω όσα μπορώ. Εγώ έπαιξα στην Μπεσίκτας, που την αγαπούσα από μικρός, αλλά πήγα στη Φενέρ και παρ' ότι πέρασα δυσκολίες πήρα πρωταθλήματα κι έκανα σωστά τη δουλειά μου. Το ποδόσφαιρο πάντως δεν είναι αχάριστο, γιατί όσα κέρδισα τα κέρδισα απ' αυτό. Αν με ρωτάτε αν οι άνθρωποι είναι αχάριστοι, δεν μπορώ να απαντήσω. Προσέξτε, μιλάω γενικά. Δεν σημαίνει πως έζησα εδώ κάτι τέτοιο. Μίλησα γενικά για τη ζωή και τους ανθρώπους"...
- Για το αν τον έπεισε ο Κόουλμαν:

"Έχω άλλη επιλογή απ' το να σεβαστώ την επιθυμία του προπονητή; Εσείς θα κρίνεται αν το όποιο επιχείρημά του είναι πειστικό"...
- Για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία με την ΑΕΛ:
"Τα πλάνα της ζωής μου είναι μακροπρόθεσμα, αλλά εδώ που είμαστε δεν ξέρω τι θα βγάλει το αύριο. Ευχαριστώ πάντως τον πρόεδρο για την ανακοίνωση που εξέδωσε. Μ' έκανε να αισθανθώ χαρά και περηφάνεια. Ας μην κάνουμε όμως τώρα κουβέντα για μελλοντική συνεργασία με την ΑΕΛ. Θα το δείξει ο χρόνος"...
- Για τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές με τη βυσσινί φανέλα:

"Όταν έπαιζα με τη Φενέρ έβαλα γκολ στη Μπεσίκτας. Μέσα στο γήπεδο δεν γνωρίζω ούτε πατέρα ούτε μητέρα. Υπήρχαν πολλά ωραία γκολ με την ΑΕΛ, αλλά μου έμεινε η ανατροπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ από 0-3 σε 4-3 στο Αλκαζάρ, όπως και το γκολ που πέτυχα στο Καραϊσκάκη. Κάποια ματς ήταν φυσικά ιδιαίτερα και τα θυμάμαι. Αυτό που με πλήγωσε ήταν το πρώτο ματς στο νέο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ, που δεν ξεκίνησα τον αγώνα. Είχε φύγει ο προπονητής και ο τότε υπεύθυνος με είχε εκτός ενδεκάδας, γεγονός που με πλήγωσε πολύ. Κι αφού μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της πόλης όπως η ΑΕΛ κι αφού ήμουν κι εγώ κομμάτι της ΑΕΛ, ήθελα να είμαι στη φωτογραφία της ενδεκάδας που μπήκε πρώτη στο νέο γήπεδο. Θεωρώ πως ήμουν ένας απ' τους 3-4 παίκτες που άξιζαν να είναι σ' αυτή τη φωτογραφία. Τώρα το λέω με άνεση, αλλά τότε με πλήγωσε"...
- Για τον κόσμο της ΑΕΛ:

"Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που με υπομονή και σεβασμό με αγκάλιασαν, ενδιαφέρθηκαν και μου έδωσαν απεριόριστη αγάπη, Είναι απ' τα πιο θερμά κοινά και χωρίς να μπούμε σε άλλα μονοπάτια, θέλω ξανά να τους ευχαριστήσω".

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ζήτησαν αναβολή ΑΕΛ και Ηρακλής


Αναβολή για τις 24 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, πήρε η εκδίκαση των εφέσεων της ΑΕΛ και του Ηρακλή, μετά από σχετικό αίτημα των δύο ομάδων.

Τόσο η ομάδα της ΑΕΛ, όσο και αυτή της Θεσσαλονίκης, ζήτησαν να μην συζητηθεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η προσφυγή που είχαν κάνει, κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας από της Super League, κάτι που έγινε αποδεκτό.
Εις το επανιδείν!!!!



Όταν τον Ιανουάριο του 2008 ο Τουμέρ Μετίν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα των αποδυτηρίων του Αλκαζάρ, όλοι θεωρούσαμε ότι η ΑΕΛ απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 3,5 χρόνων συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν, για την ομάδα μας, κάτι πολύ περισσότερο.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΕΛ αποχαιρετά τον Τουμέρ Μετίν, αλλά οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Τούρκου ποδοσφαιριστή και της Λάρισας είναι άρρηκτοι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης, δήλωσε: «Σ’ αυτά τα τριάμιση χρόνια μπορεί η ΑΕΛ να κέρδισε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, εγώ όμως νιώθω ότι κέρδισα έναν φίλο. Σπουδαία προσωπικότητα και κορυφαίος πρεσβευτής της ΑΕΛ στο εξωτερικό, ο Τουμέρ Μετίν έχει γράψει το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία της ομάδας μας. Το ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν σημαίνει ότι η σχέση του με την ομάδα μας σταματάει εδώ. Εάν και όταν ο ίδιος το επιθυμήσει, η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή».