Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ
Συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ με την διεξαγωγή της 29ης αγωνιστικής. Ο Κίσσαβος σε ένα καθοριστικό παιχνίδι που θα τον κρατούσε στην κατηγορία, κατάφερε και έχασε στο γήπεδο του από την ομάδα του Ελευθεριακού με 1-2 και όλα τώρα θα παιχθούν την τελευταία αγωνιστική.
Ο Κίσσαβος άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Νεμπεγλέρα όμως στο 42’ στάθηκε άτυχος όταν ο Ν. Κακαγιάννης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (πολύ αυστηρή και περίεργη)και αποχώρησε από το παιχνίδι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση του διαιτητή κ. Χρ. Μαστοροδήμου.
Με το 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου ο επιθετικός του Ελευθεριακού Σαμαράς αρχικά στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια στο 60’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: Γκατζανάς, Παλαμίδας, Γκανάτσιος, Κακαγιάννης Ν., Κακαγιάννης Χρ., Νεμπεγλέρας, Χατζής (80’ Γκέκας), Αγγέλης (50’ Τόπης), Χατζηλαδάς, Κώτσιας, Καραποστόλης (90’ Λανάρας).
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ: Συράκης, Πικούλης, Καραγιαννόπουλος, Γουργιώτης, Φώλιας, Δεληγιάννης Β., Χριστοδούλου, Μητρακόπουλος, Σαμαράς, Αποστολάρας (70’ Παπαχρήστος), Φρουξυλιάς (50’ Τζούρας).

Τα Αποτελέσματα:
Καλοχώρι – Γλαύκη   3 – 3
Βουκεφάλας – Πανιώνιος   3 – 0 α.α.
Ροδιακός – Κουλούρι   3 – 3
Ομορφοχώρι – Χάλκη   0 – 2
Συκούριο – Ελευθεριακός   1 – 2
Δήμητρα Αγιάς – Αναγέννηση Φαρσάλων   4 – 4
Ατρόμητοι/Θύελλα – Αμπελόκηποι   3 – 0
Παραπόταμος – Όλυμπος Λάρισας   0 – 2


Η Βαθμολογία:
1. Καλοχώρι   61 – 28   58
2. Δήμητρα Αγιάς   67 – 37   55
3. Χάλκη   48 – 25   55
4. Όλυμπος Λάρισας   44 – 32   52
5. Γλαύκη   55 – 40   49
6. Κουλούρι   43 – 34   44
7. Παραπόταμος   45 – 37   43
8. Αναγέννηση Φαρσάλων   42 – 39   40
9. Ροδιακός   39 – 43   38
10. Βουκεφάλας   39 – 50   36
11. Ομορφοχώρι   37 – 35   34
12. Ατρόμητοι/Θύελλα   42 – 49   32
13. Συκούριο   22 – 37   31
14. Ελευθεριακός   37 – 53   30
15. Αμπελόκηποι  29 – 63   24

* Ο Ηρακλής Χάλκης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με – 4 βαθμούς.
* Ο Πανιώνιος έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.


Τελευταία (κρίσιμη) Αγωνιστική
Βουκεφάλας – Καλοχώρι
Γλαύκη – Ροδιακός
Πανιώνιος – Ομορφοχώρι   0 – 3 α.α.
Κουλούρι – Συκούριο
Χάλκη – Δήμητρα Αγιάς
Ελευθεριακός – Ατρόμητοι/Θύελλα Λάρισας
Αναγέννηση Φαρσάλων – Παραπόταμος
Αμπελόκηποι – Όλυμπος Λάρισας


Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΤΟ 1-1 ΕΜΕΙΝΕ Η ΑΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
Νέα εντός έδρας απώλεια  για την ΑΕΛ, που έμεινε στο 1-1 με την Καλλονή στο - κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας - AEL FC ARENA για την 28η αγωνιστική της Football League. Σε ένα παιχνίδι με πολλές καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες, το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί δίκαιο.  
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μιχάλης Ζιώγας και με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, καθώς στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Καούνος, αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Ζεκίνια, δεξιά ο Μπλέντι, ενώ τον ρόλο του οργανωτή είχε ο Γκονζάλες. 
Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Καλλονή, η οποία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ντος Σάντος και Μανούσου, εύκολα ή δύσκολα όμως οι αμυντικοί της ΑΕΛ ανέκοπταν,  ενώ όσο τα λεπτά περνούσαν τόσο η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.Μετά το πρώτο 10λεπτο η ΑΕΛ επέβαλλε τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, και η υπεροχή καρποφόρησε στο 12’, αλλά ο διαιτητής Χατζής ακύρωσε το γκολ του Κολοβέτσιου, προς έκπληξη όλων.  
Σαν να μην έφτανε αυτό, η Καλλονή στο 33' έκανε το 0-1 με τον Μανουσάκη σε ένα πρώτο μέρος που ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΛ.
Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, αφού η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα πίεζε για την ισοφάριση. Κάτι που το κατάφερε σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Μάππα, όταν μετά από κεφαλιά του Καούνου, η μπάλα έφτασε στον ανενόχλητο Παπαγεωργίου που από κοντά έκανε το 1-1. Η ολική ανατροπή δεν ήρθε στο τέλος για την ΑΕΛ που λίγο έλειψε να χάσει και το παιχνίδι όταν ο Μανουσάκης στο 91' σούταρε από πλάγια με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.
 ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Βενετίδης, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (46' Γκρούμπιεσιτς), Γκονζάλες (76' Χασομέρης), Ζεκίνια (87' Καρανίκας), Καούνος.
ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας, Χατζόπουλος, Μήτσης, Μανουσάκης, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος (83' Ζουρούδης), Ντο Σάντος (86' Γάλας), Ταραχούλσκι (74' Τραορέ).

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση του Athens Club
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σ.Φ. ΑΕΛ Athens Club αναφορικά με τον απόηχο της Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στα μέσα Φεβρουαρίου και της αποφάσεις που είχα ληφθεί τότε, αλλά και της επιστολής που είχαν αποστείλει μέλη του συνδέσμου που είναι και μέλη της Ερασιτεχνικής πριν την εν λόγω ΓΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Μέλη του Συνδέσμου με την ιδιότητα του μέλους του Φίλαθλου Σωματείου “Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ 1964″ απέστειλαν την παρακάτω επιστολή προς το ΔΣ του Σωματείου, επιστολή που απειχεί και τις θέσεις του Συνδέσμου.
Τα ερωτήματα που έθεσαν απαντήθηκαν μόνο μερικώς και έμμεσα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 18/2/2012.
Μία από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ήταν:
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑΕΛ 1964 –που έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με το νόμο ως κατέχον το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964- ομόφωνα ζητεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 επίσημη γραπτή ενημέρωση:
α. Για το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, (ληξιπρόθεσμων και μη).
β. Για τυχόν οφειλές ΠΑΕ σε προς Εφορία, ΙΚΑ, δημόσιες υπηρεσίες και τρίτους.
γ. Λήψη αντιγράφου της σύμβασης μεταξύ «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964» και «ΓήπεδοΑΕΛ ΑΕ» που προβλέπει την καταβολή ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος.
δ. Τακτικότερη και πραγματική (όχι εικονική) σύγκληση του Δ.Σ. της «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964», όπου ο εκπρόσωπος του Σωματείου θα μπορεί να ενημερώνεται έγκυρα, θεσμικά και αξιόπιστα για τα θέματα της ΠΑΕ.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε πράξη.
Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται οικονομικά η ΠΑΕ αλλά και της αγωνιστικής απόδοσης και βαθμολογικής θέσης της Ομάδας κρίνουμε ότι πρέπει να δημοσιοποιηθεί σήμερα η επιστολή των μελών μας σαν μια εισαγωγή στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο Σύνδεσμος. 

Αθήνα, 03.02.2012
Προς: Το ΔΣ Φιλάθλου Σωματείου «Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ 1964»
Αξιότιμα Μέλη του ΔΣ,
Οι συντάκτες της επιστολής αυτής είμαστε μέλη του Σωματείου και κατοικούμε εκτός της πόλης της Λάρισας.
Η αδυναμία φυσικής μας παρουσίας κατά την λειτουργία των οργάνων του Σωματείου, μας οδηγεί στην αποστολή αυτής της επιστολής, προκειμένου να θέσουμε μια σειρά από ζητήματα που κατά τη γνώμη μας απαιτούν αποσαφήνιση για την ενημέρωση μας.
Παρακολουθούμε πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την ΠΑΕ ΑΕΛ – 1964, ως του δημοφιλέστερου και ιστορικότερου τμήματος του Σωματείου μας. 
Τα 3 τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια συνεχόμενη επιδείνωση της δημόσιας εικόνας της ΠΑΕ με ανάλογο αντίκτυπο και στο Σωματείο.
Έχουμε ζήσει από την θέση του φιλάθλου την περίοδο ανυποληψίας και κατάπτωσης του ιστορικού ονόματος της ΑΕΛ, μέσω των καταστάσεων που βίωσε η ΠΑΕ από το 1996 έως το 2004 και τα οικονομικά προβλήματα που την ταλάνισαν. Είναι επίσης γνωστή η συμβολή του Σωματείου -μέσω της αλλαγής της ονομασίας του και όχι μόνον- στην υπέρβασή τους.
Είναι δεδομένο ότι κανείς φίλος της ΑΕΛ, πόσο μάλλον ένα μέλος του Σωματείου, δεν επιθυμεί την επανάληψη εκείνης της περιόδου, όταν μάλιστα υπάρχει η εμπειρία και για να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα και νομίζουμε ότι υπάρχει και η βούληση, ανάμεσα στους φίλους της ΑΕΛ, για την αποτροπή τέτοιων εξελίξεων.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 2004 έως και σήμερα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, εκτός της διαχείρισης της εταιρίας, πραγματοποίησε και σοβαρή οικονομική επένδυση, ιδρύοντας την ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ, η οποία και κατασκεύασε σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η έκταση στην οποία κατασκευάστηκε, παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων στη ΓΓΑ, και από εκείνη στο Σωματείο μας κι αυτό με την σειρά του παραχώρησε την έκταση στην ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ με την υπογραφή σχετικής σύμβασης.
Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε επί του θέματος, χωρίς έως τώρα να είμαστε σε θέση να πληροφορηθούμε σχετικές λεπτομέρειες. Η απουσία αξιόπιστων σχετικών πληροφοριών, η ακατάσχετη φημολογία, η εικόνα που παρουσιάζεται μέσα από τα ΜΜΕ για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ και η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας , επιδεινώνουν και συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Όντες λοιπόν μέλη του Σωματείου και γνωρίζοντας τις ευθύνες και τα δικαιώματα που από τον νόμο παρέχονται σε αυτό, ως μετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 σε ποσοστό 10%, παρακαλούμε για την παροχή διευκρινίσεων στα παρακάτω:
· Υπάρχουν και αν ναι ποιες είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ και της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 προς το Σωματείο;
· Οι υποχρεώσεις αυτές εκπληρώνονται κι αν όχι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Σωματείο για την εξασφάλιση των συμφερόντων του;
· Η τυχόν μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ και της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 κατά πόσο επηρεάζουν τη λειτουργία του Σωματείου και των τμημάτων του;
· Συμμετέχει το Σωματείο και με ποιόν εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964;
· Κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έχουν γίνει γνωστά, στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, και αν ναι ποια είναι αυτά;
· Η ΠΑΕ ΑΕΛ –1964 καταβάλει ενοίκιο για την χρήση του γηπέδου στο οποίο αγωνίζεται στη ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ και αν ναι ποιο είναι το ύψος του και κατά πόσο επηρεάζει την βιωσιμότητα της ΠΑΕ;
Είμαστε βέβαιοι ότι το Δ.Σ. του Σωματείου θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να μας παρέχει έγκυρη και άμεση ενημέρωση στα ερωτήματά μας που πηγάζουν από την αγωνία μας για το μέλλον του Σωματείου.
Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι αν προκύψει ανάγκη για την παρέμβαση του Σωματείου στα πράγματα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, για την αποφυγή ανεπιθύμητων εξελίξεων, αυτό θα γίνει με το πλέον κατάλληλο και έγκαιρο τρόπο.
Αλλαγή προέδρου στην ΑΕΛ
Η αλλαγή προέδρου στην ΑΕΛ φαίνεται να είναι η λύση που προκρίνεται στο μυαλό του Κώστα Πηλαδάκη όπως όλα δείχνουν προκειμένου να ομαλοποιηθεί η γενικότερη λειτουργία της ομάδας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ο Κώστας Πηλαδάκης έχει πάρει την οριστική απόφαση να δώσει την προεδρία του συλλόγου σε λαρισινό πρόσωπο που θα διαθέτει οργανωτικές και οικονομικές δυνατότητες. 
Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις στο μυαλό του προέδρου της ΠΑΕ και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός των επομένων ημερών.
Επίσης, χθες στο προσωπικό της ΠΑΕ και τους ποδοσφαιριστές μοιράστηκε το ποσό των 35000 ευρώ. 
Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη πληρωμή μέσα σε ένα μήνα καθώς τη Μ.Τετάρτη είχαν σταλεί από τον πρόεδρο της ΑΕΛ 50.000 ευρώ. 
Την μεθεπόμενη εβδομάδα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να υπάρξουν και πάλι πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογία σε όλο το τμήμα της ΑΕΛ.
Με 20αδα κόντρα στην Καλλονή
Ολοκληρώθηκε, με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων, η προετοιμασία της ΑΕΛ εν όψει του αυριανού αγώνα με την Καλλονή στις 4 μ.μ. στο κεκλεισμένων των θυρών AEL FC ARENA. 
Όπως αναμενόταν ο Παναγιώτης Κατσιαρός έμεινε εκτός αποστολής και λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες αλλά και των ενοχλήσεων που ένιωσε στη γάμπα. 
Επίσης εκτός έμεινε και ο Αντώνης Βούζας μη μπορώντας να ξεπεράσει πλήρως την γαστρεντερίτιδα που τον επηρέασε, όπως επίσης και ο πρόσφατα χειρουργημένος Πότσι.
Συνολικά ο Μιχάλης Ζιώγας πήρε μαζί του στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές. 
Πρόκειται για τους εξής: Σωτηρίου, Βοσνιάδης, Ζεκίνια, Λαζιμάν, Γκονζάλεζ, Πίνα, Γκρούμπιεσιτς, Βενετίδης, Γκαλίτσιος, Καούνος, Καρανίκας, Κολοβέτσιος, Μπλέντι, Νεμπεγλέρας, Παπαγεωργίου, Σιατραβάνης, Χασομέρης, Χατζής, Ψωμάς, Φωτιάς.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΩΝ ΟΙ MONSTERS!!!
Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία του δυναμικότερου συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΛ, στους "MONSTERS", με σκοπό να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν μετά την απόρριψη της έφεσης και την οριστικοποίηση της διεξαγωγής της Κυριακάτικης αναμέτρησης κεκλεισμένων των θυρών.
Oι "MONSTERS" αποφάσισαν να δώσουν κανονικά το παρών έξω από τη Θύρα 1 και με τις φωνές και τα συνθήματα τους να εμψυχώσουν τους παίκτες των "βυσσινί". Φυσικά πρόκειται για μια κίνηση που έχει ως σκοπό να δείξει στους παίκτες πως ακόμη κι έτσι αυτοί θα είναι στο πλευρό τους και καλό θα είναι όλοι οι φίλαθλοι της ΑΕΛ οργανωμένοι και μη να δώσουν το παρών
Ο ΧΑΤΖΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΛ-ΚΑΛΛΟΝΗ
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές της 28ης αγωνιστικής στη Football League. Την αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Καλλονή θα «σφυρίξει» ο Γιώργος Χατζής από το σύνδεσμο Δυτικής Αττικής. Βοηθοί του θα είναι ο Θανάσης Τζωρτζάκος και ο Τιμολέων Σταμάτης του ίδιου συνδέσμου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νικόλαος Τεβεκέλης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Σταύρος Φλώτσιος του συνδέσμου Βοιωτίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16:30 ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
 
Την Τετάρτη 2 Μαΐου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Πλατανιάς-ΑΕΛ για την 29η αγωνιστική της Football Leaque. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του OTETV, το ματς θα ξεκινήσει στις 16:30 και θα μεταδοθεί απευθείας από το OTE TV 2.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΛ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
Η ΑΕΛ πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση κέρδισε με το ευρύ 4-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών στο AEL FC ARENA, και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Για δεύτερο συνεχόμενο ματς η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλε εξ’ αρχής το παιχνίδι της και ουσιαστικά «καθάρισε» νωρίς το ματς, μόλις από το πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκε να προηγείται με σκορ 3-0.
Μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο ο Μπλέντι με έξυπνη παράλληλη κίνηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Ζεκίνια – μόνιμος εκτελεστής για την ΑΕΛ φέτος – κάνοντας το 1-0 στο 2ο λεπτό.

Στο 8ο ο Καούνος με κεφαλιά αρχικά και κοντινό σουτ στο «ριμπάουντ» δεν κατάφερε να νικήσει τον Αποστόλου, χάνοντας τεράστια διπλή ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της ΑΕΛ. Εξιλεώθηκε, όμως, στο 25’, όταν με ωραίο πλασέ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μπλέντι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.
Το 3-0 ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με ωραίο πλασέ του Ζεκίνια μετά από ατομική ενέργεια και στρώσιμο του Χατζή και κάπου εκεί – ουσιαστικά – το παιχνίδι τελείωσε.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 76’με τον Μπέκα, αλλά ο Κολοβέτσιος απάντησε με κοντινή προβολή στο 83’ σφραγίζοντας μια άνετη όσο και δίκαιη νίκη.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαλούτα από την Ημαθία. Την κίτρινη κάρτα από πλευράς ΑΕΛ είδαν οι Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Γκονζάλες και Ζεκίνια και από τα Γιαννιτσά οι Σερέτης και Στεφανίδης.
ΑΕΛ: Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλεζ (58’ Πίνα), Ζεκίνια, Μπλέντι (69’ Χασομέρης), Καούνος (86’ Πλιάγκας).
Αναγέννηση Γιαννιτσών:
Αποστόλου, Χατζόγλου, Σερέτης, Γιόνδης (46’ Καρακασόγλου), Ντατίδης, Ιορδανίδης (68’ Τοσουνίδης), Σπαθάρας, Μπαξεβάνος, Στεργίδης (60’ Μπέκα), Παπαδόπουλος, Στεφανίδης.
ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΦΕΤΕΛ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ φώναξε βροντερό «παρών» στο Μπαχρέιν και έτσι μετά την pole position κατέκτησε και την παρθενική του νίκη για το 2012.
Στο βάθρο Κίμι Ραϊκόνεν, Ρομάν Γκροζάν σε μια εκπληκτική ημέρα για τη Lotus!
Αναλυτικά η κατάταξη: 
1. Φέτελ, Red Bull, 1:35:10.990
2. Ραϊκόνεν, Lotus, +3.300
3. Γκροσεάν, Lotus, +10.100
4. Γουέμπερ, Red Bull, +0.215
5. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +55.400
6. Ντι Ρέστα, Force India, +57.500
7. Αλόνσο, Ferrari, 57.800
8. Χάμιλτον, McLaren, +58.900
9. Μάσα, Ferrari, +1:04.900
10. Σουμάχερ, Mercedes, +1:11.400
11. Πέρες, Sauber, +1:12.700
12. Χούλκενμπεργκ, Force India, +1:16.500
13. Βερνιέ, Toro Rosso, +1:30.300
14. Κομπαγιάσι, Sauber, +1:33.700
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso, + 1 γύρος 0.490
16. Πετρόφ, Caterham, + 1 γύρος
17. Κοβαλάινεν, Caterham, + 1 γύρος
18. Γκλοκ, Marussia, + 1 γύρος
19. Ντε λα Ρόσα, HRT, +2 γύροι
20. Καρθικέγιαν, HRT, + 2 γύροι
21. Σένα, Williams, + 3 γύροι  


Βαθμολογία πιλότων
1. Φέτελ, 53
2. Χάμιλτον, 49
3. Γουέμπερ, 48
4. Μπάτον, 43
5. Αλόνσο, 43
6. Ρόσμπεργκ, 35
7. Ραϊκόνεν, 34
8. Γκροσεάν, 23
9. Πέρες,22
10. Ντι Ρέστα, 15
11. Σένα, 14
12. Κομπαγιάσι,9
13. Βερνιέ, 4
14. Μαλδονάδο, 4
15. Ρικιάρντο, 2
16. Χούλκενμπεργκ, 2
17. Σουμάχερ, 2
18. Μάσα, 2  

Βαθμολογία κατασκευαστών: 
1. Red Bull, 101
2. McLaren, 92
3. Lotus- Renault, 57
4. Ferrari, 45
5. Mercedes, 37
6. Sauber, 31
7. Williams, 18
8. Force India, 17
9. Toro Rosso, 6
Α1 ΕΠΣΛ -28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ με την διεξαγωγή της 28ης αγωνιστικής.
Η ομάδα μας ύστερα από ένα πολύ κακό παιχνίδι έχασε από τους ήδη υποβιβασμένους Αμπελοκήπους με 1 - 0
Μια ήττα που βάζει σε περιπέτειες την ομάδα μας που θα πρέπει να κερδίσει τα δύο τελευταία ματς (με το Κουλούρι εκτός και τον Ελευθεριακό εντός) αν θέλει και την νέα χρονιά να αγωνίζεται στην Α1!!
Το γκολ σημείωσε στο 42ο λεπτό ο Τσίλης που μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα των Αμπελοκήπων.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κουσιάς, Ντουρουντάκης, Τσιόγκας, Τσιάμης, Κατσής, Πότσι(82’ Θεοχαρίδης), Μπίμπας, Τριτάρης Α., Βαγιούλης, Τριτάρης Β., Τσίλης.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: Γκατζάνας, Παλαμίδας(62’ Γκανάτσιος), Αγγέλης, Κακαγιάννης Ν., Κακαγιάνης Χρ., Νεμπεγλέρας, Χατζής, Κωτσιάς, Χατζηλαδάς, Καραποστόλης(85’ Γκέκας), Καραλής (46’ Τόλης).
Τα αποτελέσματα
Ελευθεριακός-Ροδιακός   1-1
Παραπόταμος-Ατρόμητοι/Θύελλα   1-1
Όλυμπος Λάρισας-Δήμητρα Αγιάς   0-3
Αναγέννηση Φ.-Ομορφοχώρι   5-0
Χάλκη-Βουκεφάλας   3-0
Κουλούρι-Γλαύκη   3-0
Πανιώνιος-Καλοχώρι   α.α. 0-3
Αμπελόκηποι-Συκούριο   1-0
 

Βαθμολογία
1. Καλοχώρι   57-24   57
2. Δήμητρα Αγιάς   63-33   54
3. Χάλκη   46-26   52
---------------------------------------------------------
4. Όλυμπος Λάρισας   42-32   49
---------------------------------------------------------
5. Γλαύκη   52-38   48
6. Παραπόταμος   45-35   43
7. Κουλούρι   40-31   43
8. Αναγέννηση Φ.   36-34   39
9. Ροδιακός   36-40   37
10. Ομορφοχώρι   38-32   34
11. Βουκεφάλας   37-50   33
12. Συκούριο   21-35   31
--------------------------------------------------------
13. Ατρόμητοι/Θύελλα   39-49   29
14. Ελευθεριακός   34-53   27
15. Αμπελόκηποι   30-60   24
*Ο Ηρακλής Χάλκης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς.
*Ο Πανιώνιος έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική (29/4 -17.00)

Δήμητρα Αγιάς-Αναγέννηση Φ.
Καλοχώρι-Γλαύκη
Ατρόμητοι/Θύελλα-Αμπελόκηποι
Παραπόταμος-Όλυμπος Λάρισας
Ομορφοχώρι-Χάλκη
Βουκεφάλας-Πανιώνιος    α.α. 3-0
Ροδιακός-Κουλούρι
Συκούριο-Ελευθεριακός

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΔΙΠΛΟ ΤΙΤΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΑΛ!!!
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 μέσα στο Καμπ Νόου της Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά σφράγισε το 32ο πρωτάθλημα Ισπανίας, καθώς ξέφυγε 7 βαθμούς από τους Καταλανούς 4 αγωνιστικές πριν το τέλος.
Ο Κεντίρα έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, ο Αλέξις με τη είσοδό του στον αγώνα ισοφάρισε για τη Μπαρτσελόνα, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο... άφαντος μέχρι εκείνη την ώρα Κριστιάνο Ρονάλντο επανέφερε την τάξη και ουσιαστικά έστεψε τη Ρεάλ πρωταθλήτρια μέσα στο σπίτι της «αιώνιας» αντιπάλου.
Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε στο 5' με κεφαλιά του Ρονάλντο, ενώ στο 6' η Μπαρτσελόνα απάντησε με σουτ του Ντάνι Αλβες αλλά τόσο ο Βαλντές στη πρώτη περίπτωση, όσο και ο Κασίγιας στη δεύτερη, κράτησαν το μηδέν.
Στο 11' ο Μπενζεμά έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 17' η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον Σάμι Κεντίρα να βρίσκεται στο σωστό σημείο την ώρα που έπρεπε και μετά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Πέπε και την ασταθή απόκρουση του Βαλντές, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
 
Η Μπαρτσελόνα άγγιξε την ισοφάριση στο 27' με τον Τσάβι, ο οποίος μετά από ασίστ του Μέσι βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας, αλλά πλάσαρε άουτ.  
Με την έναρξη της επανάληψης η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το απευθείας σουτ του Τέγιο απέναντι από τον Κασίγιας, πέρασε άουτ. 
Στο 68' ο Γκουαρντιόλα έριξε στην μάχη τον Αλέξις Σάντσες αντί του Τσάβι και στο 70' ο Χιλιανός τον δικαίωσε αφού μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από τον Μέσι και με κάτι σαν προβολή ισοφάρισε για τους Καταλανούς.
Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε λίγο αφού τρία λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Εζίλ και με ωραίο πλασέ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στη Ρεάλ και τελικά τη νίκη.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Αντριάνο (74' Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (68' Αλέξις Σάντσες), Τιάγκο, Ινιέστα, Μέσι, Τέγιο (81' Φάμπρεγας).
ΡΕΑΛ
: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ (89' Καγεχόν), Ντι Μαρία (73' Γκρανέρο), Μπενζεμά (90+ Ιγκουαΐν).

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ "ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ"

Το «Καμπ Νόου» συγκεντρώνει σήμερα το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όλης της γης, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Η έκτη φετινή αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» αντιπάλων είναι και η πιο καθοριστική (ως τώρα τουλάχιστον, αφού ενδέχεται να συναντηθούν και στον τελικό του Champions League) καθώς κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο της Primera Division.
Οι «μερένχες» πηγαίνουν στη Βαρκελώνη με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, σημαντικό βέβαια, μειωμένο όμως σε σχέση με +10 που απολάμβανε πριν από περίπου ένα μήνα. 
Αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο καταφέρει να διατηρήσει (ή πολύ περισσότερο να αυξήσει) τη διαφορά μετά το «classico», τότε η εκθρόνιση της Μπαρτσελόνα θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.
Αν όμως οι «μπλαουγκράνα» επιβεβαιώσουν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και νικήσουν, τότε θα πλησιάσουν σε απόσταση ενός βαθμού και όλα θα είναι ρευστά, καθώς μάλιστα η Ρεάλ έχει στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι (το εξ αναβολής με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές») και άλλο ένα πονηρό (με Σεβίλη στο Μπερναμπέου).
Μία επιπλέον ιδιαιτερότητα του σημερινού ντέρμπι είναι ότι έρχεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις των δύο αντιπάλων στα ημιτελικά του Champions League. 
Αμφότερες ηττήθηκαν στις πρώτες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξουν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Μονάχου.
 

Ο Φέτελ την pole position 

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ξεκινήσει αύριο από την πρώτη γραμμή εκκίνησης στο 4ο γκραν πριν της Φόρμουλα Ένα, στο Μπαχρέιν. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull πανηγύρισε την πρώτη του φετινή pole position με χρόνο 1:32.422, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιούς Χάμιλτον με ΜακΛάρεν (1:32.520) και στην τρίτη τον Αυστραλό «ομόσταυλό» του Μαρκ Ουέμπερ (1:32.637).
Ο Κίμι Ραϊκόνεν με Lotus δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών, καθώς έχασε τη θέση του από τον «ομόσταυλό» του Ρομέν Γκροζάν, ενώ ο Φελίπε Μάσα έμεινε και πάλι εκτός πρώτης δεκάδας.
Τέλος, το πρόβλημα που παρουσίασε το σύστημα DRS της Mercedes του Μίκαελ Σουμάχερ δεν επέτρεψε στον Γερμανό πιλότο να προκριθεί στην δεύτρερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:
Φέτελ (Red Bull)             1:32.422
Χάμιλτον (McLaren)         1:32.520
Γουέμπερ (Red Bull)         1:32.637
Μπάτον (McLaren)           1:32.711
Ρόσμπεργκ (Mercedes)     1:32.821
Ρικιάρντο (Torro Rosso)    1:32.912
Γκροζάν (Lotus)               1:33.008
Πέρεζ (Sauber)                1:33.394
Αλόνσο (Ferrari)              1:33.403
Ντι Ρέστα (Force India)    1:33.510

ΜΕ 20 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για τον αυριανό (Κυριακή 22/4) αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (17:00) στο AEL FC ARENA
Στη διάθεση του Μιχάλη Ζιώγα δεν βρίσκεται ο τραυματίας Πότσι, όπως επίσης και ο Γκρούμπιεσιτς που εκτίει ποινή λόγω αποβολής.
Στην 20άδα συμπεριλήφθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές: 
Σωτηρίου, Βοσνιάδης, Ζεκίνια, Λαζιμάν, Γκονζάλεζ, Πίνα, Βενετίδης, Καούνος, Καρανίκας, Κατσιαρός, Κολοβέτσιος, Μπλέντι, Νεμπεγλέρας, Παπαγεωργίου, Πλιάγκας, Σιατραβάνης, Τσιάρας, Χασομέρης, Χατζής, Ψωμάς.
Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕΛ
Ο Δημήτριος Μαλούτας από τον σύνδεσμο της Ημαθίας ορίστηκε να διευθύνει την Κυριακάτικη αναμέτρηση της ΑΕΛ (17:00) με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Βοηθοί του θα είναι οι Στυλιάδης από την Καστοριά και Ξενακίδης από την Κοζάνη.
Ο εν λόγω διαιτητής θα σφυρίξει για πρώτη φορά την ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά όχι και την ομάδα των Γιαννιτσών αφού ήταν διαιτητής στο ισόπαλο 1-1 με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα. Πάντως θεωρείται από τους άπειρους της κατηγορίας μιας και αυτό θα είναι μόλις το 3ο παιχνίδι που θα διαιτητεύσει στη Football League.
ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ!!!
Χωρίς την παρουσία των οπαδών της θα αγωνιστεί η ΑΕΛ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ Καλλονής.
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE επέβαλε στην ΑΕΛ για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 9000 ευρώ, ενώ για τα γεγονότα της ίδιας αναμέτρησης τιμώρησε τον πρόεδρο των «βυσσινί» Κώστα Πηλαδάκη με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους 2 μηνών και πρόστιμο 6000 ευρώ.
Βέβαια από την πλευρά των «βυσσινί» θα ασκηθεί έφεση με κύριο σκοπό την άρση της ποινής της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.
Παράλληλα εκτός από την υπόθεση της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό εκδικάστηκε τόσο η υπόθεση της αναμέτρησης με τον Πιερικό όσο και αυτή κόντρα στο Φωκικό με την ΑΕΛ να τιμωρείται με νέο πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ.
Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:  
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού των τριών χιλιάδων(3.000) ευρώ, για ρίψεις αντικειμένων β. του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τα μεμονωμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου , γ. τη διεξαγωγή ενός (1)αγώνα κεκλεισμένων των θυρών – χωρίς θεατές για τα μεμονωμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου και δ. του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τη συμπεριφορά του προέδρου της Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗ. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ. Επέβαλε στον Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/2011 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, τις πειθαρχικές ποινές α.της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους επί δυο (2) μήνες και β. του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ(αγώνας της 14-3-2012 με ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ  την πειθαρχική ποινή του χρηματικού των χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ για ρίψεις (αγώνας της 3-3-2012 με ΠΑΕ ΦΩΚΙΚΟΣ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού των χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ για ρίψεις (αγώνας της 28-3-2012 με ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ).
ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ -ΑΕΛ
Η Football League έκανε γνωστό το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου. Όπως αναμενόταν δεν ορίστηκε η αναμέτρηση του Διαγόρα με την ΑΕΛ που σημαίνει ότι οι «βυσσινί» θα πάρουν τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά. Επίσης δεν ορίστηκε και η αναμέτρηση Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εθνικός Αστέρας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παναχαϊκή – Αναγ. Επανομής 3 μ.μ. (OTE ΤV)
Καλλονή – Πιερικός 3:30 μ.μ.
Βύζας Μεγάρων – Πανθρακικός 4 μ.μ.
Φωκικός – Αγροτικός Αστέρας 5 μ.μ.
Ηρακλής Ψαχνών – Θρασύβουλος 5 μ.μ.
Πανσερραϊκός – Καλλιθέα 5 μ.μ.
Βέροια – Πλατανιάς 5 μ.μ. (ΟΤΕ TV)
*Ο αγώνας ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΣ – ΛΑΡΙΣΑ δεν θα διεξαχθεί , σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
*Ο αγώνας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ, δεν θα διεξαχθεί λόγω  των υπ΄ αριθμ. 20/14-02-2012, 31/21-02-2012, 52/13-03-2012, 54/13-03-2012 και 55/13-03-2012 αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., για την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ.

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

GP Κίνας: Πρώτη νίκη του Νico Rosberg!!
Ο Γερμανός Νίκο Ρόζμπεργκ της Mercedes πανηγύρισε, στην πίστα της Σανγκάης στην Κίνα, την παρθενική νίκη της καριέρας του αφήνοντας πίσω του τον Τζένσον Μπάτον και τον Λιούις Χάμιλτον.
Ύστερα από 110 γκραν πρι ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατάφερε να... πατήσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο γκραν πρι της Κίνας.
Ο 26χρονος πιλότος, εκκίνησε από την πολ ποζίσιον, θέση που δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα. Μεγάλος... άτυχος του τρίτου γύρου της σεζόν, ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ!
Ο Γερμανός, επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, εγκατέλειψε ύστερα από λάθος του μηχανικού του στο πρώτο πιτ στοπ!
«Πάλεψαν» Μπάτον και Χάμιλτον
Για ακόμη έναν αγώνα η McLaren ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Αρχικά, ο Τζένσον Μπάτον έκανε πολύ καλή εκκίνηση, όπως και ο Λιούις Χάμιλτον.
Εντυπωσιακός ήταν ο ρυθμός του Μπάτον, ο οποίος ακόμη και όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στο τελευταίο του πιτ στοπ, κόλλησε ο πίσω τροχός με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις, κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Σεμπάστιαν Φέτελ!
Δεν είχαν... φτερά οι «Ταύροι»
Από την τέταρτη και πέμπτη θέση είδε την καρό σημαία το δίδυμο της Red Bull, με τον Γουέμπερ να προσπερνά τον Φέτελ στον τελευταίο γύρο. Για ακόμη ένα γκραν πρι, η Red Bull δεν τα πήγε καλά, δείχνοντας πως δε μπορεί να κοντράρει τη McLaren.
Οι Σένα και Μαλδονάδο της Williams πλασαρίστηκαν στη έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα, ενώ ο Αλόνσο είδε την καρό σημαία από την ένατη θέση, την ώρα που ο ομόσταβλός του, Φελίπε Μάσα, πλασαρίστηκε στην 13η.
Ο Κίμι Ραϊκόνεν τέλος, τερμάτισε στη 14η θέση...

GP KINAΣ

ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ
1. Rosberg, Mercedes
2. Button, McLaren
3. Hamilton, McLaren
4. Webber, Red Bull
5. Vettel, Red Bull
6. Grosjean, Lotus
7. Senna, Williams
8. Maldonado, Williams
9. Alonso, Ferrari
10. Kobayashi, Sauber
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Lewis Hamilton 45
2. Jenson Button 43
3. Fernando Alonso 37
4. Mark Webber 36
5. Sebastian Vettel 28
6. Nico Rosberg 25
7. Sergio Perez 22
8. Kimi Räikkönen 16
9. Bruno Senna 14
10. Kamui Kobayashi 9
11. Romain Grosjean 8
12. Paul di Resta 7
13. Jean-Éric Vergne 4
14. Pastor Maldonado 4
15. Daniel Ricciardo 2
16. Nico Hülkenberg 2
17. Michael Schumacher 1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
1. McLaren-Mercedes 88
2. Red Bull-Renault 64
3. Ferrari 37
4. Sauber-Ferrari 31
5. Mercedes 26
6. Lotus-Renault 24
7. Williams-Renault 18
8. Force India-Mercedes 9
9. Toro Rosso-Ferrari 6

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ!!!

    

Εξελίξεις και ίσως συγκλονιστικές αναμένεται να έχουμε την προσεχή εβδομάδα στην ΑΕΛ με την ...περιβόητη - τελευταία - συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη.Όπως έχει τονίσει στους διοικητικούς κύκλους των "βυσσινί" θα μιλήσει για όλους και για όλα μετά το Πάσχα, σε μία συνέντευξη που από ότι λέγεται παρασκηνιακά θα προκαλέσει ..."τριγμούς" σε πολλές πλευρές.   

Η επιστροφή λοιπόν του προέδρου της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. Κώστα Πηλαδάκη στη θεσσαλική πρωτεύουσα την προσεχή εβδομάδα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μέσω συνέντευξης Τύπου  θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα και θα σηματοδοτήσει,σίγουρα κάτι το ...καινούργιο!!!Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει το τι θα πει με ακρίβεια  όμως ίσως να αιφνιδιάσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν το περιμένει κανείς, είτε θετικά, είτε αρνητικά...

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!!
 
Μια ψυχωμένη και σαφώς βελτιωμένη ΑΕΛ, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο της κατηγορίας Βέροια, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει πως το σκορ την αδικεί και πως άξιζε τη νίκη στον εξ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο AEL FC ARENA
Το τελικό 2-2 αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Ικανοποίηση για την εμφάνιση απέναντι σε μια ποιοτική και ισχυρή ομάδα, πίκρα γιατί έφτασε πιο κοντά από τον αντίπαλο στους 3 βαθμούς. 
Το χειροκρότημα από το σύνολο του κόσμου της στο τέλος του αγώνα, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση.
Μια ΑΕΛ με πολύ τρέξιμο, πάθος και ακατάπαυστη προσπάθεια από όλους τους ποδοσφαιριστές μπήκε στο παιχνίδι ιδανικά και με διάθεση να επιβάλλει τους δικούς της όρους. 
Οι «βυσσινί» κατάφεραν να προηγηθούν στο 13’ με τον Καούνο, όμως είδαν την πρωτοπόρο της κατηγορίας να φτάνει σε μεγάλη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Καντί. Ο επιθετικός της «βασίλισσας του Βορρά» ισοφάρισε στο 41’ με εκπληκτική κεφαλιά-ψαράκι και στο 53’ με ωραίο σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. 
Στο 65’ μετά από σέντρα του Ζεκίνια, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντιέ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, ο ίδιος ο Ζεκίνια ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστοχώντας διαμόρφωσε το τελικό σκορ 2-2!!
Η ΑΕΛ είχε τεράστια ευκαιρία για να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη, όμως στο 82’ και στην ίδια φάση είδε το δοκάρι να σταματά προσπάθειες των Νεμπεγλέρα και Κολοβέτσιου.
Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Καρανίκας, Κατσιαρός (49' Φωτιάς), Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πίνα (57' Χασομέρης), Μπλέντι, Ζεκίνια (83' Λαζιμάν), Καούνος.
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Μπάρμπας, Μπαργκάν (81' Βεργώνης), Λανγκλέ (84' Λαναρής), Ντιέ, Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Αμαραντίδης.


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΜΕ 19 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Με αρκετά προβλήματα ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για τον αυριανό (Τετάρτη 11/4, 15:00) εξ αναβολής αγώνα με τη Βέροια στο AEL FC ARENA για την 21η αγωνιστική της Football League.
Στη διάθεση του Μιχάλη Ζιώγα δεν βρίσκονται οι Παπαγεωργίου, Γκρούμπιεσιτς (εκτίουν ποινή λόγω καρτών), ο τραυματίας Ααράμπ, ο Πότσι (χονδροπάθεια στο γόνατο), ο Γκονζάλεζ (τενοντίτιδα), ο Γκαλίτσιος (απουσιάζει με την Εθνική Νέων) και ο Βενετίδης (για λόγους αποφόρτισης). Στους 19 συμπεριλήφθηκε και ο Κατσιαρός, παρότι δεν προπονήθηκε εξαιτίας ίωσης. Από το ιατρικό τιμ γίνονται προσπάθειες προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος αύριο. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Πίνα και Χασομέρης.
Την 19άδα απαρτίζουν οι: Βοσνιάδης, Σωτηρίου, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Φωτιάς, Κατσιαρός, Καρανίκας, Νεμπεγλέρας, Χατζής, Τσιάρας, Πίνα, Χασομέρης, Πλιάγκας, Ζεκίνια, Βούζας, Καούνος, Λαζιμάν, Σιατραβάνης, Μπλέντι.

Ο Κουτσιάφτης στο ΑΕΛ-Βέροια
Όπως αρχικά είχε οριστεί ο Αριστομένης Κουτσιαύτης του συνδέσμου Άρτας θα διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και της Βέροιας, με βοηθούς τους Γεώργιο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Δημήτριο Ζυγούρη (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Γαλατσός της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέλος παρατηρητής θα είναι ο Ιωάννης Παπαδημητρίου από την Πιερίας.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Α1 ΕΠΣΛ -27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Συνεχίστηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ με την διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής.
Νίκη που σε μεγάλο βαθμό ισοβαθμεί με σωτηρία πέτυχε ο Κίσσαβος Συκουρίου κόντρα στον Κεραυνό Παραποτάμου με 2 – 0.
Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 37ο λεπτό όταν ο Χατζηλαδάς  έκανε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα βρήκε στο σώμα του Νεμπεγλέρα και εν συνεχεία κατέληξε στον Παλαμίδα ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ζήκο και έκανε το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!!!
Τη νίκη σφράγισε ο Νεμπεγλέρας στο 42ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Ο Κίσσαβος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο 78ο λεπτό είχε και δοκάρι με τον Χατζή.

Οι Συνθέσεις
Κίσσαβος Συκουρίου (Αχιλλέας Μαστοροδήμος): Γκατζάνας, Παλαμίδας, Γκανάτσιος (46’ Αγγελής), Κακαγιάννης Ν., Κακαγιάννης Χ., Νεμπεγλέρας, Χατζής (84’ Γκέγκας), Κωτσιάς, Χατζηλαδάς, Καραποστόλης, Καραλής.
Κεραυνός Παραποτάμου (Κώστας Μπακατσής): Ζήκος, Σακελλαρίου, Στογιάννος, Γκουγκουλιάς (70’ Γούργος), Μπρατάν, Πάσχος (87’ Τσιρογιάννης), Βασίλεβ, Χατζόπουλος, Ζιούστης, Σερίφης, Μπούφης (46’ Αβραμούλης).
Διαιτητική Τριπλέτα
Κακαρδάκης, Ρεντόπουλος, Κωνσταντίνου.


Τα αποτελέσματα
Ροδιακός-Αμπελόκηποι   2-0
Δήμητρα Αγιάς-Ατρόμητοι/Θύελλα   2-2
Συκούριο-Παραπόταμος   2-0
Ομορφοχώρι-Όλυμπος Λάρισας   0-1
Γλαύκη-Ελευθεριακός   0-1
Καλοχώρι-Κουλούρι   2-0
Πανιώνιος-Χάλκη   α.α. 0-3
Βουκεφάλας-Αναγέννηση Φ.   0-2
 
Η βαθμολογία 
1. Καλοχώρι   54-24   54
2. Δήμητρα Αγιάς   60-33   51
3. Χάλκη   43-26   49
---------------------------------------------------------
4. Όλυμπος Λάρισας   42-29   49
---------------------------------------------------------
5. Γλαύκη   52-35   48
6. Παραπόταμος   44-34   42
7. Κουλούρι   37-31   40
8. Ροδιακός   35-39   36
9. Αναγέννηση Φ.   31-34   36
10. Ομορφοχώρι   38-27   34
11. Βουκεφάλας   37-47   33
12. Συκούριο   21-34   31
--------------------------------------------------------
13. Ατρόμητοι/Θύελλα   38-48   28
14. Ελευθεριακός   33-52   26
15. Αμπελόκηποι   29-60   21
*Ο Ηρακλής Χάλκης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς.
*Ο Πανιώνιος έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική 
Ελευθεριακός-Ροδιακός
Παραπόταμος-Ατρόμητοι/Θύελλα
Όλυμπος Λάρισας-Δήμητρα Αγιάς
Αναγέννηση Φ.-Ομορφοχώρι
Χάλκη-Βουκεφάλας
Κουλούρι-Γλαύκη
Πανιώνιος-Καλοχώρι    α.α. 0-3
Αμπελόκηποι-Συκούριο

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ!!!
Ύστερα από επτά αγωνιστικές, όπου η ΑΕΛ δεν είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη, επιτέλους χαμογέλασε, επικρατώντας 2-0 του Εθνικού Αστέρα στην «AEL FC Arena» με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να πορευτεί πιο ήρεμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ με τον Ζεκίνια να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, ευστοχώντας στο πέναλτι που καταλογίστηκε από χέρι αντιπάλου μέσα στην περιοχή. Ακολούθησαν αρκετά σουτ με καλές προοπτικές που δεν βρήκαν στόχο και δύο κλασικές ευκαιρίες με Σιατραβάνη και Νεμπεγλέρα (στο 35ο και 36ο λεπτό), που σταμάτησαν πάνω στον τερματοφύλακα Γκούσεφ, για να κλείσει το ημίχρονο με το «εύθραυστο» 1-0. Το γκολ του Μπλέντι στο 63’ – το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ – ήταν αυτό που έδιωξε το άγχος και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη. Ακολούθησαν μια καλή στιγμή σε κεφαλιά του Βούζα στο 78’ και ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Παπαγεωργίου στο 86’.
Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Τόνι Γκονζάλεζ και η πρώτη επίσημη επαγγελματική συμμετοχή του 19χρονου Αντώνη Τσιάρα.
ΑΕΛ:
Βοσνιάδης, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Καρανίκας, Χατζής (85’ Τσιάρας), Νεμπεγλέρας, Σιατραβάνης (46’ Γκονζάλεζ), Μπλέντι, Λαζιμάν (61’ Βούζας), Ζεκίνια.
Εθνικός Αστέρας:
Γκούσεβ, Πασκούλεβ, Χαροντάκης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Θεολόγου, Λαγός, Γιακούπι, Αδαμάκης, Μαστρογιάννης, Κασνέτση.
Α1 ΕΠΣΛ -26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ με την διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής.
Δεν τα κατάφερε ο Κίσσαβος και έχασε από τη Δήμητρα Αγιάς με σκορ 4-1!!
Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Κορέστης που απέβαλλε στο 33΄τον Στογιάννη του Κισσάβου με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση, και στα τελευταία πέντε λεπτά απέβαλε και τους Φλώρο, Πλιάγκα και Θεμελή για λογαριασμό της Δήμητρας αμφότερους με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το σκορ άνοιξε στο 15΄ο Αχιλλέας Κασιδούλης και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αλέξης Μπατζιανούλης διπλασίασε τα τέρματα της Δήμητρας. Στο 55΄ο Αχιλλέας Κατσιούλης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, για να μειώσει στο 65΄ο Άκης Νεμπεγλέρας σε 3-1. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 75΄ο νεαρός Φλώρος.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ (Κ. Μπακογιάννης): Τζικόπουλος (80΄Κυρίτσης), Αρβανίτης. Πλιάγκας, Κασιδούλης (35΄λ.τ Κουκουτάρας), Τριανταφύλλου, Δαλώσης, Κατσιούλης, Πλατής, Θεμελής, Μπατζιανούλης Αλεξ., Φλώρος.
ΣΥΚΟΥΡΙΟ (Α. Μαστοροδήμος): Γκατζανάς, Παλαμίδας, Γκανάτσιος (70΄Τόπης), Κακαγιάννης Χ., Κακαγιάννης Ν., Νεμπεγλέρας, Χατζής (60΄ Αγγέλης), Κώτσιας, Χατζηλαδάς, Καραποστόλης, Στογιάννης.