Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στον τελικό του Κυπέλλου Γ' εθνικής η ΑΕΛ!!

Με ένα τέρμα του Μπλέντι στις καθυστερήσεις του αγώνα, η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα με 2-2 και ταυτόχρονα «έκλεισε» θέση στον τελικό του κυπέλλου της Γ’ εθνικής.
Οι «βυσσινί» βρέθηκαν πολύ κοντά στον αποκλεισμό αφού ο Παπαδόπουλος με δύο γκολ στο 71΄και στο 82΄ανέτρεψε το προβάδισμα της ΑΕΛ με το γκολ του Γκούρτσα. Όμως ο Μπλέντι στο 90΄»λύτρωσε» την ΑΕΛ χαρίζοντας της την πρόκριση.  
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι στο γκολ στο 15'. Ο Χατζηλιάδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΛ δεν αντέδρασε σωστά με αποτέλεσμα ο Μπεκιάρης να πιάσει το δυνατό σουτ και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό νέα φάση για τους γηπεδούχους με τον Βελλίνη να κάνει την προβολή σε κενή εστία ύστερα από εκτέλεση φάουλ, με τον Καρανίκα να διώχνει πάνω στη γραμμή βέβαιο γκολ.
Στην πρώτη της καλή στιγμή η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Ήταν το 24' όταν ο Πλιάγκας έδωσε ωραία μπαλιά στον Γκούρτσα ο οποίος με σουτ έκανε το 0-1. Αυτό μάλιστα ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. 
Οι παίκτες του Αγροτικού αστέρα μπήκαν πολύ δυνατά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 55' κεφαλιά του Κρυστάλλη έπειτα από σέντρα του Αλεξάντροβιτς πέρασε έξω.
Στο 60' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Ταταρίδης ανέτρεψε τον Μπουσινάκη έξω από την περιοχή και από θέση αριστερά ύστερα από ωραία μπαλιά του Μπλέντι και είδε την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα ο Γιώτας να μπαίνει στην θέση του Γκερμάν.
Στο 63' η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 όταν ο Γκούρτσας γύρισε ωραία στον Στεφανίδη αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 67' ο Αλεξάντροβιτς μέσα από την περιοχή θα πιάσει το σουτ και ο Σικαλιάς με υπερένταση θα διώξει σε κόρνερ.
Στο 71' ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Αγροτικού με γκολ του Παπαδόπουλου από κοντά και ύστερα από αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ.
Στο 77' και Η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Μπουσινάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα έχοντας αντικρίσει την πρώτη στο 68'!!.
Η ολική ανατροπή για τον Αγροτικό Αστέρα ήρθε στο 82' όταν οι γηπεδούχοι με τον Παπαδόπουλο και πάλι πέτυχαν το γκολ που τους έδινε μέχρι εκείνη την ώρα την πρόκριση.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα μείνει εκτός τελικού ήρθε το "χρυσό" γκολ στο 90' με τον Μπλέντι ο οποίος με σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα. 

Αγροτικός Αστέρας: Ταταρίδης, Γκέρμαν (60' Γιώτας), Τριανταφυλλίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Σαμουηλίδης, Χατζηλιάδης, Κουκουλέκης (46' Κουκουλέκης), Μπεκιάρης (46' Κρυστάλλης), Αλεξάντροβιτς, Βελλίνης. 

ΑΕΛ: Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης (22' Σαβίδης), Σιάκκας, Τσεμπερίδης (36' Κουλίδης), Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (57' Μπουσινάκης), Πατινιώτης, Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.

MONSTERS:Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Την καθιερωμένη κοπή της πίτας θα πραγματοποίησε την προσεχή Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΛ “Monsters”. Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς θα είναι ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ και θεμελιωτής της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του ’80, Αντώνης Γεωργιάδης.
«Ο Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του πια εκδήλωση της κοπής πίτας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο club "Βαρελάδικο" στην οδό Βύρωνος.
Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία με την συμπλήρωση των 50 χρόνων της ΑΕΛ και οι προετοιμασίες της έχουν ταυτιστεί με τη σημαντική αυτή επέτειο. Εξέχον πρόσωπο στην εκδήλωση θα είναι ο θεμελιωτής πρώην προπονητής της μεγάλης ΑΕΛ της δεκαετίας του '80, Αντώνης Γεωργιάδης που θα τιμηθεί στην εκδήλωση για τον ξεχωριστό ρόλο προσφοράς στην ομάδα μας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο που θα διανύσουν τη μοναδική ιστορία της ξεχωριστής μας ομάδας.
Οι πόρτες ανοίγουν στις οχτώ και η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρόσκληση απευθύνεται σε όλον τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ».


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πλεξίδας: «Είναι φανερό ότι κάποιοι δε με θέλουν»

Ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να απευθύνει κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην ΑΕΛ, πήρε ο Βαγγέλης Πλεξίδας μέσω επίσημης δήλωσής του.  
Αναφέρει ότι τα μέλη της ΑΕΛ δεν τον εμπιστεύονται και ότι αμφισβητούν την παρουσία του και ότι ουσιαστικά ξεχνούν πως ήταν η ομάδα το καλοκαίρι και πως είναι τώρα.
Αναλυτικά:
«Ζήτησα ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ να σταθεί απέναντί μου και να συγκριθεί μαζί μου σε όλα.
Το έκανα όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να απευθύνει επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος προς υποψήφιους επενδυτές δεν μου άφησε κανένα περιθώριο. Γιατί για μένα, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τα μέλη του Σωματείου αμφισβητούν την μέχρι σήμερα παρουσία μου στην ομάδα και δεν έχουν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου.
Μετά από τα όσα έχω κάνει για την ΑΕΛ αυτούς τους μήνες, είναι υποτιμητικό για μένα, που δοκιμάζομαι και κρίνομαι κάθε μέρα, να είμαι η δεύτερη επιλογή πίσω από υποψήφιους επενδυτές που κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν ή αν υπάρχουν κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το ποιόν τους και το όραμά τους για την ΑΕΛ.
Φαίνεται ότι κάποιοι εύκολα ξεχνούν που βρισκόταν η ομάδα πέρσι το καλοκαίρι, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τώρα κρίνουν και αποφασίζουν εκ του ασφαλούς.
Φαίνεται επίσης, ότι μέσα από αυτή την αντίδρασή τους προς το πρόσωπό μου, δεν υποτιμούν μόνο εμένα, αλλά μικραίνουν και την ίδια την ΑΕΛ. Και προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι στις σημερινές εποχές δύσκολα θα βρουν άλλον άνθρωπο να στηρίζει με τέτοιο τρόπο την ομάδα, χωρίς να έχει την παραμικρή εγγύηση στα χέρια του.
Χωρίς να θεωρηθεί και πάλι ότι κάνω εκβιασμό, ας μου απαντήσουν: Ποιος ο λόγος να εξακολουθώ να παλεύω από τη στιγμή που με το να αναζητούν επισήμως επενδυτή είναι σαν να έχουν ήδη αποφασίσει ότι δεν με θέλουν;
Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν να έχει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο».
Δεύτερος στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ.
Εύχομαι να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και η ΑΕΛ να καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο κάποιοι, ελπίζω χωρίς να το θέλουν, την οδηγούν».

Ευάγγελος Πλεξίδας
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής

Κόβει την πίτα του ο Σ.Φ. Αλκαζάρ

Την ετήσια πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει το προσεχές Σάββατο 22/2 ο Σ.Φ. Αλκαζάρ.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε μία δύσκολη απ’ όλες τις πλευρές περίοδο για την ομάδα μας έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατέψουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια της βασίλισσας μας! Αντιλαμβανόμενοι την τεράστια αίσθηση ευθύνης που έχουμε αναλογιστεί ως οργανωμένοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε πάση θυσία την ΑΕΛΑΡΑ μας από κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος ο σύνδεσμος φιλάθλων Αλκαζάρ θα διοργανώσει εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο στις 22/02/14 στα γραφεία (Ψαρρών 2) και ώρα 20:00 καλούνται τα μέλη αλλά και όλοι οι πιστοί φίλοι της βασίλισσας να δώσουν το παρών σε μία βραδιά συσπείρωσης του κόσμου και αναζωπύρωσης του ηθικού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο από στιγμές της ομάδας και του συνδέσμου, ατελείωτο φαγοπότι δεν θα μπορούσε να λείψει με συνθήματα και άλλες εκπλήξεις να το συνοδεύουν. Η βραδιά θα κλείσει με dj set ηλεκτρονικής μουσικής!».

7η διαδοχική νίκη για τον Κίσσαβο!!!

 

Με την διεξαγωγή της 24ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1' Ε.Π.Σ.Λ.
Εύκολο απόγευμα για τον Κίσσαβο Συκουρίου, που επικράτησε εντός έδρας του Ροδιακού με σκορ 2-0.
Οι κιτρινόμαυροι του Θανάση Τσώτσου συνέχισαν τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στο δεύτερο γύρο και με την 7η συνεχόμενη νίκη τους πλησίασαν τις προνομιούχες θέσεις της ανόδου.
Στο 41′ ο Χρήστος Κακαγιάννης με κοντινό σουτ  έκανε το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. 
Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 88' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Καραποστόλης.
Ο Κίσσαβος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο καθώς στο 87'ο Πικούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.


Κίσσαβος Συκουρίου(Θανάσης Τσώτσος): Καραγιάννης, Τόπης, Καρακώστας, Γκανάτσιος, Καλλιμάνης, Κορδέλας, Καραποστόλης Σ., Πικούλης, Κακαγιάννης Χρ.(60’ Βαρσάμης Δ.), Αλεξανδρίδης, Αγγέλης.

Ροδιακός(Νίκος Αλεξούλης): Μώρας, Γκαμπέτας, Φετάου, Γεροστέργιος, Παζώλης, Μπαλκουράς, Τόρης(56’ Ρόκα), Αλεξόπουλος, Κακαράντζας(49’ Γκατζούλης), Πατρίκου(74’ Ευαγγελόπουλος), Κάτσας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Κίσσαβος – Ροδιακός   2 – 0
Λαρισαϊκός – Δήμητρα Αγιάς   2 – 1
Βουκεφάλας – Άγιοι Ανάργυροι   0 – 1
Νίκη Νίκης – Αναγέννηση Φαρσάλων   1 – 1
Αμυγδαλέα – Δαμασιακός   1 – 4
Συκέα – Δολιχιακός   1 – 0
Βούναινα – Ραχούλα   0 – 1
Τοξότης Λάρισας – Αστραπή Νέας Πολιτείας   0 – 1
Γλαύκη – Κουλούρι   3 – 0 α.α.


Η Βαθμολογία: (24η Αγωνιστική)

1. Δαμασιακός   80 – 19   59
2. Άγιοι Ανάργυροι   60 – 22   57
3. Αστραπή Νέας Πολιτείας   56 – 18   57
4. Γλαύκη   58 – 30   49
5. Συκέα   37 – 32   45
6. Ραχούλα   47 – 33   41
7.
Κίσσαβος   46 – 37   41
8. Βουκεφάλας   32 – 26   37
9. Τοξότης Λάρισας   46 – 32   37
10. Δολιχιακός   36 – 29   34
11. Αμυγδαλέα   36 – 34  33
12. Βούναινα   39 – 40   31
13. Ροδιακός   18 – 33   22
14. Νίκη Νίκης   38 – 71  20
15. Δήμητρα Αγιάς   41 – 66  17
16. Λαρισαϊκός   19 – 54   16
17. Αναγέννηση Φαρσάλων   17 – 57   13
Ο Άρης Κουλουρίου έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Η Επόμενη (25) Αγωνιστική:
Αναγέννηση Φαρσάλων – Κίσσαβος
Δαμασιακός – Συκέα
Βουκεφάλας – Νίκη Νίκης
Άγιοι Ανάργυροι – Αμυγδαλέα
Δολιχιακός – Βούναινα
Δήμητρα Αγιάς – Τοξότης Λάρισας
Ραχούλα – Γλαύκη
Ροδιακός – Λαρισαϊκός 
Κουλούρι – Αστραπή Νέας Πολιτείας   0 – 3 α.α


Ανακοίνωση Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ πριν λίγο, στην οποία καλεί όποιον επενδυτή θέλει και μπορεί να κάνει πρόταση για την ομάδα, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις που θα πρέπει απαραίτητα να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι.
Σε εκτέλεση της εντολής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΛ της 13ης Φεβρουαρίου 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο, προβαίνει στην ανακοίνωση Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος προς υποψήφιους για την απόκτηση των μετοχών της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ που θα συσταθεί με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και εφόσον η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου ανέλθει στη Football League (Β’ Εθνική Κατηγορία).
Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη ότι, ήδη από τις εκλογές ανάδειξης χρηματοδότη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έθεσε ως αναγκαίο όρο την εξεύρεση εκείνου ή εκείνων των υποψηφίων που θα είχαν την μακροπρόθεσμη δυνατότητα και ικανότητα να επαναφέρουν την ΑΕΛ το συντομότερο δυνατό στην ανώτατη επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία, τηρώντας παράλληλα όρους και προϋποθέσεις που θα σέβονται την ιστορία και το μέγεθος του Σωματείου, προβαίνει σήμερα στον καθορισμό των ελάχιστων εκείνων προϋποθέσεων που απαιτούνται προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να τύχουν της αξιολόγησης των προσφορών τους από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Οι παρακάτω όροι σχετίζονται απόλυτα με το ότι θα πρέπει να σχηματιστεί η ασφαλέστερη δυνατή πεποίθηση, αφενός προς το ΔΣ και αφετέρου προς τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως, ότι οι υποψήφιοι πληρούν τα εχέγγυα που κατά τη κοινή λογική απαιτούνται προκειμένου ώστε η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Υποψήφιοι στη διαδικασία επιλογής του μεγαλομετόχου μπορούν να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Ν. 2725/1999.
Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει την παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος προς υποψηφίους που πληρούν απαραίτητα τις κάτωθι προϋποθέσεις:
1. Υποβολή Αίτησης - Υποψηφιότητας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου του υποψηφίου ή του νομίμου εκπροσώπου αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά α) το χρονικό όριο ισχύος της προσφοράς του υποψηφίου που δεν θα πρέπει να είναι συντομότερο του χρόνου που θα ορίσει το Σωματείο για τη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει την ίδρυση Α.Α.Ε., β) υπεύθυνη δήλωση του υπογράφοντος την αίτηση ότι ενεργεί για τον εαυτό του ή για το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί και όχι ως παρένθετος άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων αποδεχόμενος σε περίπτωση αναληθούς δηλώσεως την απώλεια των υπό στοιχείο 2, εγγυητικής επιστολής ή χρημάτων.
2. Κατάθεση εγγυητικής επιστολής 600.000€ υπέρ του Σωματείου της ΑΕΛ ή κατάθεση χρημάτων σε κλειστό λογαριασμό υπέρ του Σωματείου ΑΕΛ προκειμένου να πιστοποιηθεί η δυνατότητα κάλυψης του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται σήμερα προκειμένου να συσταθεί ΠΑΕ και εν συνεχεία αν χρειαστεί να προβεί σε ΑΜΚ για τις ανάγκες της Super League. Σε περίπτωση αποκλεισμού του υποψηφίου η εγγυητική επιστολή ή η τυχόν κατάθεση μετρητών υπέρ της ΑΕΛ επιστρέφονται στον καταθέτη άμεσα.
3. Αντίγραφο φορολογικής δηλώσεως, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του υποψηφίου αν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο.
4. Αντίγραφα των τελευταίων τριών (3) ισολογισμών χρήσεως, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εφόσον ο υποψήφιος είναι νομικό πρόσωπο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
5. Προϋπολογισμός για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 και προϋπολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 σε περίπτωση συμμετοχής της ΠΑΕ στη Super League.
6. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επικαλείται τη χρήση ιδιόκτητων γηπεδικών εγκαταστάσεων ή προπονητηρίων, υποχρεούται να προσκομίσει τους τίτλους ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που επικαλείται τη χρήση ιδιόκτητων γηπεδικών εγκαταστάσεων ή προπονητηρίων ιδιοκτησίας τρίτων, υποχρεούται να προσκομίσει επιστολή του ιδιοκτήτη που να επιβεβαιώνει τη συμφωνία χρήσης, τους όρους και τη διάρκεια ισχύος. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν στην περίπτωση χρήσης εθνικών ή δημοτικών γηπέδων ή προπονητηρίων.
7. Αποδοχή των όρων του Καταστατικού της υπό σύσταση ΠΑΕ, ιδίως σε ότι αφορά τα δικαιώματα μειοψηφίας των μετόχων, των προϋποθέσεων συγχώνευσης με άλλες ΠΑΕ, δικαιώματα του Σωματείου ως προς την επωνυμία, και τα σήματα και την απαγόρευση μεταβολής της έδρας αλλά και κάθε ουσιώδη όρο που διασφαλίζει τα δικαιώματα του ιδρυτικού Αθλητικού Σωματείου πάνω στη νέα ΠΑΕ.
8. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 18/3/2014 και ώρα 21:00.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα διαδικασία ετέθησαν υπόψη του κάθε ενδιαφερομένου προϋποθέσεις, η τήρηση των οποίων, στο βαθμό που δεν υπερκαλύπτονται από την παρούσα πρόσκληση, εξακολουθούν να ισχύουν και η εκπλήρωση αυτών είναι προαπαιτούμενη και συμπληρωματική στους όρους της παρούσας. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι στη διάθεση οποιουδήποτε υποψηφίου, προκειμένου να επεξηγήσει τις προϋποθέσεις αλλά και κάθε άλλη απορία σχετικά με το φάκελο υποψηφιότητας, πριν από την υποβολή του.
Σημειώνεται ότι έγγραφα που συντάχθηκαν σε ξένη γλώσσα, θα πρέπει να συνοδεύονται από επικυρωμένη μετάφραση στην ελληνική.
Η υποβολή των αιτήσεων και των εγγράφων που τις συνοδεύουν πρέπει να γίνεται σε φάκελο και να κατατεθεί επί αποδείξει παραλαβής στα γραφεία του Σωματείου της ΑΕΛ, Μεγ. Αλεξάνδρου 35, 3ος όροφος, καθημερινές 18:00-21:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-255944, e-mail: info@e-ael.gr.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

50 χρόνια ΑΕΛ: Κάλεσμα για την αυριανή πρώτη εκδήλωση

Αύριο Τρίτη 18/2 η ΑΕΛ ανοίγει ουσιαστικά την αυλαία στις εκδηλώσεις εορτασμού των 50 χρόνων της ιστορίας της και με το ακόλουθο δελτίο Τύπου απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους και φίλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό «παρών», υπενθυμίζοντας τους λόγους που καθιστούν την αυριανή εκδήλωση ξεχωριστή:
«Είναι ευτυχής η συγκυρία που η ΑΕΛ γιορτάζει φέτος τα 50χρονά της, γιατί η ανάγκη να ακουμπήσουμε ξανά στην ιστορία μας, μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ. Όχι απλά για να αποτιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά για να βάλουμε νέες βάσεις για το παρόν και το μέλλον ξαναβρίσκοντας το νήμα που μας συνδέει με τις αρχές που ενέπνευσαν το 1964 τη μεγάλη ιδέα της ΑΕΛ. Τις ίδιες αρχές που την κράτησαν ζωντανή και τη γιγάντωσαν στο πέρασμα του χρόνου και την έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της λαρισινής κοινωνίας.
Η ΑΕΛ εγκαινιάζει μια σειρά εκδηλώσεων εορτασμού των 50 χρόνων ιστορίας της, φιλοδοξώντας να αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία που την έχουν καθιερώσει στη συνείδηση όχι μόνο των Λαρισαίων, αλλά και ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας ως μια από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η αυλαία ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 6μ.μ., στο  Palladium (2ο χλμ. Λάρισας-Κοζάνης) με τη θεατρική παράσταση «Η ζωή μας με την ΑΕΛ», η οποία μέσα από σκετς και δρώμενα  φιλοδοξεί να αποτυπώσει την καθημερινή σχέση των Λαρισαίων με την ομάδα της πόλης μας και το στίγμα που έχει αφήσει η ΑΕΛ στο πέρασμα των χρόνων στη ζωή των κατοίκων της Λάρισας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει και η παράλληλη παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου των 50χρονων της ομάδας μας, που έρχεται συμβολικά να καταδείξει τον διαχρονικό ρόλο της ΑΕΛ στην επικοινωνία μεταξύ όλων των Λαρισαίων και φίλων της ομάδας, ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του επίσημου σήματος της ΑΕΛ για τα 50 χρόνια ιστορίας της.
Την βραδιά σχεδιάζει και οργανώνει το σωματείο της ΑΕΛ και η υπεύθυνη του τμήματος μάρκετινγκ  κα Δήμητρα Βασιλάκου σε συνεργασία με το Θέατρο Τεχνών. Την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία έχει ο κος Στέλιος Ντικούλης, ο οποίος επίσης συμμετέχει στα δρώμενα πλαισιωμένους από τους ηθοποιούς Έλενα Γραβάλου, Εύα Τριανταφύλλου, Βάνα Καταραχιά, Κατερίνα Χατζημαρκάκη, Δημήτρη Φωτίου, Βασίλη Σακκά, αλλά και από νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ΑΕΛ.
Άλλοι συντελεστές που εργάστηκαν για την εκδήλωση είναι οι:  Πασχάλης Μάντης, Χάρης Γεωργούλας, Νίκος Χουλιάρας, Δημήτρης Καραγούγας, Δώρα Παπαδούλη και Μιχάλης Ζουριδάκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η ΑΕΛ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους και φίλους της ομάδας μας για να γιορτάσουμε μαζί τα 50 χρόνιας ζωής της, στέλνοντας το ξεχωριστό μήνυμα της διαφορετικότητας που η ΑΕΛ πρεσβεύει και υποστηρίζει με τη διαδρομή της από το 1964 μέχρι σήμερα…».

Δόξα Κρανούλας - ΑΕΛ 1-1

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της ΑΕΛ στην Κρανούλα με την τοπική Δόξα, αποτέλεσμα που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των «βυσσινί».
Μία εμφάνιση που θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΛ, μόλις μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Στράντζαλη ήταν αυτό που είχε τον έλεγχο του αγώνα και παράλληλα την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την μετουσιώσει σε γκολ.
Όλα αυτά μέχρι το 25΄ όταν οι «βυσσινί» είχαν την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για να προηγηθούν στο σκορ με τον Μπλέντι όμως να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αρχοντάκη.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε στην επανάληψη και πάλι με επιθετική διάθεση και αφού έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μπλέντι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου με ωραίο πλασέ του Δημήτρη Γκούρτσα, που εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Νεμπεγλέρα.
Δύο λεπτά μετά όμως οι «βυσσινί»έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ρούσση που όντας τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Γκέκα με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Από το σημείο εκείνο και έπειτα η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 58΄ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και παράλληλα να φέρει το ματς στα ίσα χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Διαμαντής.
Παρότι με παίκτη λιγότερο οι Θεσσαλοί στο 74΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σιάκκα να πάρουν εκ νέου προβάδισμα ο σκόρερ όμως των γηπεδούχων έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή, με το υπάρχον σκορ να μένει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (Ανέστης Ζώης): Αρχοντάκης, Γιαννούσης, Ασωνίτης, Διαμαντής, Νασούλης, Γκόλιας, Χατζής(82΄Μαρμούτας), Τάτσης(90΄Κλείτσας), Τσουμάνης, Γκέγκα, Σκλιβανίτης(76΄Μπαγιάς).

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανίκας(79΄Αραμπατζής), Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας, Πατινιώτης(52΄Τσεμπερίδης), Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μαλουτάς στο ματς Δόξα Κρανούλας – ΑΕΛ

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που ορίστηκαν να διευθύνουν τους αγώνες για το πρωτάθλημα του 2ου του Ομίλου της Γ’ εθνικής για την 18η αγωνιστική.
Ο Δημήτριος Μαλουτάς του συνδέσμου διαιτητών Ημαθίας ορίστηκε να διευθύνει την Κυριακάτικη (15:00) αναμέτρηση ανάμεσα στη Δόξα Κρανούλας και την ΑΕΛ στο Δημοτικό Γήπεδο Κρανούλας Ιωαννίνων. 
Βοηθοί του θα είναι ο Στέφανος Παρασίου επίσης από το σύνδεσμο Ημαθίας και ο Σταύρος Σίπκας από τον σύνδεσμο Πέλλας.
Παρατηρητής ορίστηκε ο Γρηγόριος Ρόντσης από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς.
Η ΑΕΛ τον συγκεκριμένο διαιτητή τον έχει συναντήσει στις 22 Απριλίου 2012, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, όταν και είχε επικρατήσει με 4-1 της Αναγέννησης Γιαννιτσών στο AEL FC ARENA.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στο Τεχνικό Επιμελητήριο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Όπως ήταν αναμενόμενο, άλλαξε ο τόπος της γενικής συνέλευσης της ΑΕΛ, αφού στο ξενοδοχείο που αρχικά είχε οριστεί υπήρχε πρόβλημα με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που διαμένουν εκεί λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Με ανακοίνωσή της λοιπόν, η διοίκηση της ΑΕΛ ενημερώνει για το νέο τόπο της γενικής συνέλευσης: 
«Ενημερώνουμε τα μέλη του Σωματείου ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13/2/2014 θα διεξαχθεί τελικά στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Καλλιθέας 7 και Τζαβέλα) και ώρα 18:00. 
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα εισόδου έχουν αποκλειστικά τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη».

Ηλίας Κυριακίδης: «Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας»

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ηλίας Κυριακίδης αποφάσισε να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης για τη συνέχεια:
«Αποδεχόμενος την πρόταση της  ΑΕΛ το περασμένο καλοκαίρι, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η ομάδα δεν είχε τα εχέγγυα οργάνωσης και λειτουργίας που απέκτησε λίγο αργότερα, ανέλαβα μια ισχυρή δέσμευση απέναντι στη διοίκηση, τον κόσμο, τον εαυτό μου και την οικογένειά μου.
Θεωρώντας ότι είναι ηθικό χρέος μου να τηρήσω τη δέσμευση αυτή, αποφάσισα να παραμείνω στη διάθεση της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, ευελπιστώντας να πανηγυρίσω μαζί της την επίτευξη του πρώτου στόχου για τον οποίο αποφάσισα να επιστρέψω και παράλληλα να είμαι παρών στον εορτασμό των 50 χρόνων της ιστορίας της.
Με την ευκαιρία, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Συνδέσμους Οργανωμένων Φιλάθλων της ΑΕΛ (Athens Club, Σύνδεσμος Φιλάθλων Αλκαζάρ, Monsters) για την ειλικρινή στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο μέσω των αντίστοιχων ανακοινώσεων, αλλά και με τα καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης, όπως και όλου του κόσμου, οργανομένων και μη. Ηχεί στ” αυτιά μου το κομμάτι από το σύνθημα «αυτό το στέμμα που δεν το πήραμε με γλείψιμο και ψέμα» και θεωρώ ότι αυτά τα απλά λόγια πρέπει να είναι οδηγός στη ζωή κάθε ανθρώπου που θέλει να είναι συνεπής στα πιστεύω του.
Εκτιμώ πως, πλέον και μετά από τόσες ημέρες, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε δική μου τοποθέτηση για τους λόγους που τέθηκα εκτός πλάνων ομάδας, όχι μόνο γιατί ανακλήθηκαν επισήμως και ανεπισήμως τουλάχιστον τρεις φορές, αλλά επειδή μεγαλύτερη αξία έχουν τα σοφά λόγια του Άγγλου ποιητή Ράντγιαρντ Κίπλινγκ:
«…Αν στα ψέματα των άλλων δεν λες ψέματα κι εσύ,
αν μπορείς να μη θυμώνεις, αλλά μήτε και να κλαις
όταν άδικα σου λένε πως εσύ μονάχα φταις.
Αν μπορείς με ηρεμία δίχως νεύρα ή δυσφορία
και τα ίδια σου τα λόγια να τ” ακούς παραλλαγμένα,
αν μπορείς κάθε λεπτό σου να “ναι μια δημιουργία
και ποτέ σου να μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα…
Έ! Παιδί μου τότε.
Θα μπορέσεις ν” απολαύσεις όπως πρέπει τη ζωή σου.
Θα “σαι άνθρωπος σπουδαίος κι όλη η γη θα “ναι δική σου!»
Κλείνοντας, αν θα μπορούσα με την ιδιότητα ενός εκ των αρχηγών της ομάδας να στείλω ένα μήνυμα, αυτό θα ήταν να συγκεντρώσουμε όλη μας τη δύναμη και την ενέργεια γύρω από την προσπάθεια της ομάδας και μόνο. Δεν επιθυμώ να δοθεί καμία συνέχεια στο ζήτημα και ευελπιστώ με τη σημερινή μου τοποθέτηση να συμβάλλω σε αυτό».

Monsters: Εκδρομή στη Κρανούλα

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει εκδρομή για τον αγώνα της Κυριακής 16-02-2014 στη Κρανούλα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 15-02-2014 στα γραφεία του Συνδέσμου 7-10 μ.μ. (Περραιβού 8) ΤΗΛ 2410-537117.

ΑΕΛ - Κεραυνός Θεσπρωτικού 6-0

Στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλκαζάρ η ΑΕΛ πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη της για φέτος κερδίζοντας με 6-0 τον Κεραυνό Θεσπρωτικού.
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά και στο 7’ ο Πλιάγκας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 
Στο 31’ από φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Μήτσης με το… γόνατο πέτυχε το 2-0. 
Στο 33’ ο Στεφανίδης με σουτ έγραψε το 3-0 και στο 35’ από κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Μήτσης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ έριξε κάπως ταχύτητα, αλλά και πάλι είχε δοκάρι στο 57’ με τον Στεφανίδη. Στο 74’ από κόρνερ ο Ρούσσης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με σουτ έκανε το 5-0. Τέλος, στο 78’ οι «βυσσινί» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κωστακιώτη, με τον Στεφανίδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 6-0.

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανμίκας, Μήτσης (58’ Μπουσινάκης), Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπλεγλέρας, Πλιάγκας (46’ Τζουμάκης), Πατινιώτης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (77’ Γαρυφαλλόπουλος), Μπλέντι

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ (Βαγγέλης Φίτζιος): Φίλιας, Κούσης Σπ. (46’ Βάλβης), Πάνου (46’ Τζιάκος), Κωστακιώτης, Μπόυρδούβαλης, Ρακόπουλος, Αντωνίου, Κολιός Π., Νικολάου (64’ Δήμος), Κολιός Γ., Κούσης Στ.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος θα τον σταματίσει?

Με την διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1' Ε.Π.Σ.Λ.
Ο Κίσσαβος συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του πέρασε και από την έδρα της Δήμητρας Αγιάς με σκορ 1-3  και έφτασε στο εντυπωσιακό 6 στα 6 στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν οι κιτρινόμαυροι του Θανάση Τσώτσου προηγήθηκαν με 0-3!!
Μόλις στο 3' λεπτό ο Αλεξανδρίδης ανατράπηκε στη μικρή περιοχή με τον διαιτητή να υποδεικνύει το καθαρό πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Κώτσιας έκανε το 0-1.
Στο 15' λεπτό, ο κορυφαίος του αγώνα Αλεξανδρίδης, έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Πικούλη και αυτός κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 0-2.
Στο 30' λεπτό ο Πικούλης μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκανε το 0-3, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 70' σε 1-3 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Δήμητρα Αγιάς(Γιώργος Βερβέρης): Φιλοκώστας, Γεωργοβίτσας(75’ Αθανασίου λ.τ.), Μανωλακούδης, Παρασχάκης, Μούσιος, Γκρίτζιας, Δεληγιάννης, Μυλωνάς(70’ Χατζής λ.τ.), Κωνσταντάς, Σαμαράς, Φλώρος(46’ Τσαγκαλάς). 

Κίσσαβος Συκουρίου(Θανάσης Τσώτσος): Καραγιάννης, Τόπης(55’ Αγγελής λ.τ.), Βαρσάμης Θ., Βαρσάμης Δ., Γκανάτσιος, Κώτσιας Ν.(75’ Κακαγιάννης Χρ.), Κορδέλας, Καλιμάνης(70’ Καρακώστας), Καραποστόλης, Πικούλης, Αλεξανδρίδης

Τα αποτελέσματα:
Δήμητρα Αγιάς - Συκούριο  1-3
Δολιχιακός - Αμυγδαλέα  0-0
Αναγέννηση Φ. - Άγιοι Ανάργυροι  0-3
Δαμασιακός - Βουκεφάλας  4-0
Ροδιακός - Νίκη Νίκης  0-1
Ραχούλα - Συκέα  1-0
Νέα Πολιτεία - Λαρισαϊκός  1-0
Κουλούρι - Τοξότης α.α.  0-3
Γλαύκη - Βούναινα  1-0

Η βαθμολογία:
1. Δαμασιακός  76-18  56
2. Άγιοι Ανάργυροι  59-22  54
3. Νέα Πολιτεία  55-18  54
------------------------------------------------
4. Γλαύκη  55-30  46
-----------------------------------------------
5. Συκέα  36-32  42
6. Ραχούλα  47-35  38
7. Συκούριο  47-33  38
8. Τοξότης  46-31  37
9. Βουκεφάλας  32-25  37
10. Δολιχιακός  35-29  34
11. Αμυγδαλέα  35-30  33
12. Βούναινα  39-39  31
13. Ροδιακός  18-33  22
14. Νίκη Νίκης  37-70  19
----------------------------------------------
15. Δήμητρα Αγιάς  39-65  17
16. Λαρισαϊκός  15-48  13
17. Αναγέννηση Φαρσάλων  16-56  12
*Ο Άρης Κουλουρίου αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα
*Η Νίκη Νίκης έχει έναν μηδενισμό

Επόμενη αγωνιστική (15/2, 15.00)
Κίσσαβος - Ροδιακός
Λαρισαϊκός - Δήμητρα Αγιάς
Βουκεφάλας - Άγιοι Ανάργυροι
Νίκη Νίκης - Αναγέννηση Φαρσάλων
Αμυγδαλέα - Δαμασιακός
Συκέα - Δολιχιακός
Βούναινα - Ραχούλα
Τοξότης - Νέα Πολιτεία
Γλαύκη-Κουλούρι α.α. 3-0
 

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Την Πέμπτη 13/2 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ

Το Δ.Σ. της ΑΕΛ κατά την χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε τα εξής:
- Την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. με τη θέση του Προέδρου να καταλαμβάνει ο Νικόλαος Μπαλατσούκας και τη θέση του Γ.Γ. ο Γεώργιος Νάκας. Οι υπόλοιπες θέσεις παραμένουν ως έχουν.
- Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών την Πέμπτη 13/2/2014 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" με θέματα:
1. Συμπληρωματικές τροποποιήσεις καταστατικού Σωματείου
2. Εισαγωγή και συζήτηση προσχεδίου καταστατικού της νέας ΠΑΕ
3. Ενημέρωση πορείας εκκαθάρισης ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
4. Λοιπά θέματα
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Τσέτσιλας «σφυρίζει» στο Αλκαζάρ

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που ορίστηκαν να διευθύνουν τους αγώνες για το πρωτάθλημα του 2ου του  Ομίλου της Γ’ εθνικής για την 17η αγωνιστική.
Την Κυριακάτικη αναμέτρηση (15:00 - κεκλεισμένων των θυρών) ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Κεραυνό Θεσπρωτικού ορίστηκε να διευθύνει o Κώστας Τσέτσιλας, με βοηθούς τους Αθανάσιο Στεφούλη και Βασίλειο Μωυσιάδη όλοι τους του συνδέσμου Γρεβενών.
Παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτριος Κύρκος από την Ε.Π.Σ. Ηπείρου.
Ο συγκεκριμένος διαιτητής, είχε σφυρίξει στην Ηγουμενίτσα το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Θεσπρωτό όταν οι «βυσσινί» είχαν επικρατήσει με 1-0, με τέρμα του Δημήτρη Γκούρτσα στην παράταση.
 

ΑΕΛ: Ενημέρωση για τον αγώνα της Κυριακής

Η ΑΕΛ 1964 υπενθυμίζει στους φίλους της ομάδας μας ότι ο κυριακάτικος (09/02) εντός έδρας αγώνας με τον Κεραυνό Θεσπρωτικού για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Στάδιο Αλκαζάρ κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της απόφασης τιμωρίας της έδρας μας για τα γεγονότα στην εκτός έδρας αναμέτρηση Κυπέλλου με την Κοζάνη. Ως εκ τούτου, μεμονωμένα εισιτήρια αγώνα δεν θα εκδοθούν, ούτε θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας. Η κατανόηση και η καλή συνεργασία όλων είναι βασική προϋπόθεση για την προστασία της ομάδας μας από τον κίνδυνο ενδεχόμενων κυρώσεων.

MONSTERS: Δεν είναι απλό και εύκολο να είσαι ΑΕΛ

Θέση στα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα πήραν οι MONSTERS αναφέροντας τα εξής:
«Δεν είναι απλό και εύκολο να είσαι ΑΕΛ… 
Αυτό είναι πια ξεκάθαρο με μια απλή ματιά στην 50χρονη ιστορία της. Κι ένα είναι το σίγουρο μπροστά στον χρόνο , πως τα πρόσωπα είναι αναλώσιμα σε κάθε θέση και πάνω από τα πρόσωπα είναι η ΑΕΛ.
Αυτή την πραγματικότητα όμως κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει και να ευτελίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το βάρος αυτής της ομάδας. Κανείς στο όνομα και το σύμβολο της ΑΕΛ δεν έχει το δικαίωμα να ταπεινώνει και να ισοπεδώνει προσωπικότητες ,να δοκιμάζει μεθόδους διωγμών και να συκοφαντεί αβασάνιστα στα μέσα ενημέρωσης ΚΑΝΕΝΑΝ, πόσο μάλλον κάποιον που σεβάστηκε , σέβεται και θα σέβεται όλα τα χαρακτηριστικά της ΑΕΛ , κάποιον που με τιμή δέχτηκε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και προσφέρθηκε σύμφωνα και με μαρτυρίες ανθρώπων εκτός συνδέσμου , το καλοκαίρι να συστρατευτεί στην προσπάθεια επιστροφής της ΑΕΛ πριν εξασφαλιστεί η παρουσία χορηγού… Δεν ζητήσαμε ευνοϊκή μεταχείριση για κανέναν ποδοσφαιριστή ,  δεν επιβάλαμε κανένα προπονητή, δεν θέλουμε να διοικήσουμε… Όμως θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που κάθε φορά προστατεύουν και υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα της ΑΕΛ και απέναντι από αυτούς που αποδεδειγμένα από οποιαδήποτε θέση συνεργάστηκαν με σκουπίδια που την έβλαψαν. 
Μετά το τελευταίο εξευτελιστικό περιστατικό του φιλικού της Δευτέρας σε βάρος του Κυριακίδη κι  έχοντας κρατήσει για μέρες αποστάσεις από αυτό τον διασυρμό διαρκείας της σοβαρότητας της ομάδας μας στο συγκεκριμένο θέμα , ζητήσαμε ραντεβού με τη χορηγική διοίκηση για να καταλάβουμε τι επιτέλους συμβαίνει και να μάθουμε από πρώτο χέρι το ηθικό παράπτωμα του ποδοσφαιριστή που αναφέρθηκε σε συνέντευξη  του τεχνικού διευθυντή και ήταν σύμφωνα με τη διοίκηση και ο λόγος που ο ποδοσφαιριστής δεν γινόταν να συνεχίσει στην ΑΕΛ… Αντί αυτού ζητήσαμε έναν πρωτοφανή εμπαιγμό γελοίων λόγων που συνέχεια άλλαζαν από υποτιθέμενα μυστικά που έπρεπε να κρατηθούν για το καλό ομάδας ενώ όλα ήταν … τρίχες . Πόσο αναξιόπιστος είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , με τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή , αποδείχτηκε λίγη ώρα αργότερα , όταν σε τοπική ιστοσελίδα πέρασε κείμενο με τη δική του περιγραφή από αμέτρητα ψέματα για όσα έγιναν με εκπληκτικό ξεκίνημα πως ο Κυριακίδης πήγε οργισμένος στα γραφεία με συνοδεία περίπου 20 ατόμων σε έξαλλη κατάσταση… Όσοι θέλετε μια ΑΕΛ να δρα με ψέμα , ρουφιανιά  υστεροβουλία , να πειραματίζεται πάνω στους ποδοσφαιριστές της και τις αντοχές τους λες και είναι  νεοσύλλεκτοι σε μονάδα ανεπιθύμητων , και να εκβιάσει τον φίλαθλο κόσμο σε κάθε αμφισβήτηση , ρίξτε σε μας τις πέτρες , δεν έχουμε ανάγκη. Εμείς σε αυτή την επανεκκίνηση της ομάδας , αφού παλέψαμε όλο το καλοκαίρι κόντρα σε εξευτελισμούς συγχωνεύσεων  και αλλαγών ΑΦΜ , σταθήκαμε με ίση απόσταση απέναντι σε όλους τους υποψηφίους κι επιλέξαμε αυτόν που δικαίως είχε τα περισσότερα εχέγγυα τη δεδομένη στιγμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε αυτή τη νέα διαδρομή δεν  θα προασπίσουμε αυτό που είναι πραγματικά η ΑΕΛ και την κάνει να ξεχωρίζει  , κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το δώσει σαν χορηγία ή να το αγοράσει… Εν όψει της γενικής συνέλευσης υπενθυμίζουμε σε κάθε κατεύθυνση τους όρους και τα δεδομένα της τελευταίας ψηφοφορίας για την επιλογή του φετινού χρηματοδότη . Όσοι μπήκαν στη διαδικασία αυτή αποδέχτηκαν τους όρους και ήξεραν ποια είναι η διαδρομή . Αντί λοιπόν η σημερινή διοίκηση να παρουσιάσει εκβιαστικά διλήμματα κάθε φορά που υπάρχουν διαφωνίες , να κοιτάξει να ολοκληρώσει τον φετινό κύκλο με την επιστροφή της ΑΕΛ στην επόμενη κατηγορία και μετά να πάρει μέρος  στην διαδικασία που θεσμικά θα επικυρωθεί από τη συνέλευση . Αν  πιστεύουν πως έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις τύχες της ομάδας , πάντα για μας με γνώμονα  , την  ιστορία της , το ήθος της και το ειδικό βάρος της , τότε δεν δικαιολογούνται υστερίες και εκβιασμοί , δεν έχουν λόγο να τρομάξουν στην επιλογή του κόσμου…. Υπενθυμίζουμε στον χορηγό πως δεν τον επέλεξαν μόνο οι ψήφοι των ΜΟΝSTERS και δεν μπορούν να τον απορρίψουν μόνο οι ψήφοι των ΜΟΝSTERS .   Επειδή όμως όπως είπαμε , δεν είναι εύκολο και απλό να είσαι ΑΕΛ κι επειδή δεν έχουμε την απαίτηση να το προσεγγίσει η τωρινή διοίκηση όσο γρήγορα , θα είμαστε κάθε μέρα εδώ να μην γίνει η ΑΕΛ τελικά μια ομάδα που θα έχει τον πρόεδρο της και να κάνει  αλλαγές ποδοσφαιριστών και να παινεύεται , για αυτό , θα έχει τον τεχνικό της διευθυντή να κηλιδώνει υπολήψεις ποδοσφαιριστών , να κοροϊδεύει τον κόσμο της , αλλάζοντας τους λόγους αποπομπής του αρχηγού της ομάδας κάθε πέντε λεπτά . θα συκοφαντεί την κατάσταση της υγείας του και θα τον φέρεται σαν παιδάκι , υποβιβάζοντας την προσωπικότητα του κι εξευτελίζοντας του μπροστά στους συμπαίχτες του πριν από φιλικό ρουτίνας .
Θα είμαστε κάθε μέρα εδώ για να μην εμπαίζουν κάποιοι σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ με το χειρότερο τρόπο ένα νεαρό ποδοσφαιριστή σαν τον Πάνο, που μετατράπηκε από ποδοσφαιριστής σε ταξιδιώτη για κάποιες μέρες. Όλα αυτά δεν είναι η ΑΕΛ και δεν θα είναι ΑΕΛ ούτε και μετά από άλλα 50 χρόνια …
Για τον τύπο να σημειώσουμε πως ο τεχνικός διευθυντής μετά από υποδείξεις βέβαια , διόρθωσε τον όρο ηθικό θέμα , στη συνέντευξη του και τη διαστρεβλωμένη ανταπόκριση για τα γεγονότα στα γραφεία το βράδυ της περασμένης Δευτέρας . Αυτός ή αυτοί που δέχτηκαν τις πρώτες τοποθετήσεις και φυσικά το ίδιο αβασάνιστα και τις διορθώσεις, πότε θα ζητήσουν συγνώμη;».

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Νίκη με «ανατροπή» για τον Κίσσαβο!!

Με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α1' Ε.Π.Σ.Λ.
Ο Κίσσαβος αν και βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να «γυρίσει» το ματς, και τελικά να κερδίσει με σκορ 2-1 την πρωτοπόρο ομάδα της Νέας Πολιτείας.
Στο 7’ και ύστερα από φάουλ του Σουλτούκη ο Χασιώτης πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Στο 25’ ο Πικούλης βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 51’ και ύστερα από πάσα του Κορδέλλα ο Αλεξανδρίδης με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσια.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 65’ όταν ο Πικούλης εκτέλεσε το φάουλ και ο Κορδέλλας με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-1. 
Πολύ κακός ο κατά τα άλλα έμπειρος διαιτητής Γκάγκας που σε καίριες φάσεις αδίκησε τον Κίσσαβο ενώ κράτησε και αναίτια καθυστέρηση 9 λεπτών!!
Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από έντονο κρύο που σίγουρα επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
 
Οι Συνθέσεις 
Κίσσαβος (Θανάσης Τσώτσος): Καραγιάννης, Γκανάτσιος, Τόπης, Βαρσάμης Θ., Βαρσάμης Δ., Καλλιμάνης, Κορδέλας, Κώτσιας Ν., Καραποστόλης, Πικούλης (79′ Κακαγιάννης Χρ.), Αλεξανδρίδης.

Νέα Πολιτεία (Γιάννης Τσακμακίδης): Χαβίλας, Βαβίτσας, Αλεξανδρής, Χασιώτης, Ζαφειρούλης, Κολιοφούτης (90′ Κολλάτος), Μπατζέλας (75′ Παπαμάνος), Μηνάς (70′ Νίτσας), Σουλτούκης, Καλτσάς, Αρσένης.
 
Διαιτητική τριπλέτα: Γκάγκας, Γκαραβέλης, Ζάχος
 
Συνοπτικά τα Αποτελέσματα
Συκούριο – Αστραπή Νέας Πολιτείας   2 – 1
Αμυγδαλέα – Ραχούλα   2 – 1
Άγιοι Ανάργυροι – Ροδιακός   0 – 1
Βουκεφάλας – Δολιχιακός   0 – 0
Νίκη Νίκης – Δήμητρα Αγιάς   4 – 4
Συκέα – Γλαύκη   3 – 2
Βούναινα – Κουλούρι   3 – 0 α.α.
Αναγέννηση Φαρσάλων – Δαμασιακός   0 – 4
Λαρισαϊκός – Τοξότης Λάρισας   1 – 3

Η βαθμολογία:
1. Δαμασιακός  72-18  53
2. Άγιοι Ανάργυροι  56-22  51
3. Νέα Πολιτεία  54-18  51
------------------------------------------------
4. Γλαύκη  54-30  43
-----------------------------------------------
5. Συκέα  36-31  42
6. Βουκεφάλας  32-21  37
7. Ραχούλα  46-35  35
8. Κίσσαβος  44-32  35
9. Τοξότης  43-31  34
10. Δολιχιακός  35-29  33
11. Αμυγδαλέα  35-30  32
12. Βούναινα  39-38  31
13. Ροδιακός  18-32  22
14. Δήμητρα Αγιάς  38-62  17
----------------------------------------------
15. Νίκη Νίκης  36-70  16
16. Λαρισαϊκός  15-47  13
17. Αναγέννηση Φαρσάλων  16-53  12
*Ο Άρης Κουλουρίου αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα
*Η Νίκη Νίκης έχει έναν μηδενισμό

Επόμενη αγωνιστική (9/2, 15.00)
Δήμητρα Αγιάς - Κίσσαβος
Δολιχιακός - Αμυγδαλέα
Αναγέννηση Φ. - Άγιοι Ανάργυροι
Δαμασιακός - Βουκεφάλας
Ροδιακός - Νίκη Νίκης
Ραχούλα - Συκέα
Νέα Πολιτεία - Λαρισαϊκός
Κουλούρι - Τοξότης α.α. 0-3
Γλαύκη - Βούναινα