Κυριακή 1 Μαΐου 2011


Μετά από σχετκή απόφαση πού υπέγραψε η  Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσεται στον  Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία»,  το παρακάτω έργο:
«Αποκατάσταση υπάρχοντος κτιρίου, ιδιοκτησίας δήμου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου δημοτικό διαμέρισμα Συκουρίου δήμου Νέσσωνος για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού 945.870 ευρώ

Το έργο αφορά την αποκατάσταση πέτρινου κτιρίου, προϋφιστάμενου του 1955, το οποίο χρησιμοποιείται ως Πνευματικό Κέντρο και έδρα του Μορφωτικού – Εκπολιτιστικού συλλόγου περιοχής Συκουρίου, με σκοπό τη δημιουργία Βιβλιοθήκης. Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επισκευασθεί το υπάρχον κτίσμα, να επεκταθεί σε έκταση και ύψος και να αποκτήσει χώρους ελκυστικούς για την νεολαία όπως η «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη».  Οι υπάρχουσες συλλογές βιβλίων και στολών θα απομακρυνθούν από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και θα στεγαστούν σε αυτόνομους χώρους. Έτσι  η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αποκτήσει μεγαλύτερη χωρητικότητα και περισσότερες δυνατότητες. Η είσοδος στο κτίριο προτείνεται να γίνει από τον προαύλιο χώρο, που καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του οικοπέδου. Από την νότια πλευρά,  γίνεται η είσοδος στην αίθουσα εκδηλώσεων που μετασχηματίζεται σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Από το φουαγιέ ο επισκέπτης θα οδηγείται στην «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη» και από εκεί σε χώρο, που θα στεγάσει την σημερινή υπάρχουσα συλλογή βιβλίων, φορεσιών κλπ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό για τους δημότες –και ιδιαίτερα για τους νέους - κτίριο (Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό κέντρο), ικανό τόσο να στεγάσει τις υπάρχουσες συλλογές βιβλίων και παραδοσιακών στολών, όσο και να φιλοξενήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου