Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Για πάντα στη μνήμη μας
Ήταν το πρώτο  θύμα αθλητικής βίας εντός των  αγωνιστικών χώρων στην Ελλάδα και  φυσικά αναφερόμαστε στη δολοφονία  του Χαράλαμπου Μπλιώνα πριν από 25 χρόνια. 
Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, τα θύματα της αθλητικής βίας να αυξήθηκαν αλλά η δολοφονία του Ελασσονίτη καθηγητή δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν «βυσσινί», είτε έζησε, είτε όχι εκείνη την αποφράδα στιγμή.
Χθές λοιπόν, και μετά από πρωτοβουλία  των μελών του ΣΦ ΑΕΛ Αθήνας, τελέστηκε τρισάγιο στον χώρο που ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έχασε τη μάχη με το θάνατο, χτυπημένος από χέρι δολοφόνου, πληρώνοντας με την ίδια του τη ζωή την απόφαση του να δει τον αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ που διεξαγόταν στο στάδιο Αλκαζάρ. Και ήταν εκεί τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου καθηγητή, τα μέλη του ΣΦ ΑΕΛ Αθήνας, αλλά και αρκετοί Λαρισαίοι φίλαθλοι που βροντοφώναξαν «αθάνατος» με την ολοκλήρωση της σεμνής τελετής, που έγινε παρουσία του προέδρου του ΕΑΚΛ κ. Δανιήλ, αλλά και του γενικού αρχηγού της ΑΕΛ, Μίμη Τσακμακίδη.
Μάλιστα με την ολοκλήρωση της τελετής αποκαλύφθηκε και η μαρμάρινη πλάκα στην οποία αναγραφόταν τα εξής «εδώ δολοφονήθηκε ο Χαράλαμπος Μπλιώνας στις 26 Οκτωβρίου 1986», που τοποθετήθηκε από τον σύνδεσμο της Αθήνας, έχοντας εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από το ΕΑΚΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου