Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

50% συμμετοχή στην ΠΑΕ ΑΕΛ!!!!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη και του υποψηφίου συμμέτοχου Ανδρέα Πάτση και μέχρι την Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στη συμφωνία (ή μη των δύο πλευρών.
Ο Ανδρέας Πάτσης κατέθεσε στον Κωστή Πηλαδάκη πρόταση συμμετοχής στο 50% της ομάδας με οψιόν αγοράς το άλλο 50% σε τρία χρόνια.
Επίσης θα ζητήσει να αναλάβει την πλήρη διαχείριση της ομάδας ενώ ο Κ. Πηλαδάκης να κρατήσει τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» (που η ΠΑΕ ΑΕΛ απέναντι της έχει ετήσια οικονομική υποχρέωση) και τη VISSINI Ε.Π.Ε.
Αυτή είναι η τελική κατάληξη και πλέον αναμένονται οι απαντήσεις του νυν μεγαλομετόχου της ΑΕΛ που σίγουρα δεν γνωρίζει κανένας τι ακριβώς θα πράξη στη συνέχεια.
Αυτό πάντως που σίγουρα ζητάνε και οι δύο πλευρές είναι να τελειώνει γρηγορότερα η πράξη της συνεργασίας για να μπορέσει να υπάρξει χρόνος υλοποίησης των σχεδίων.
Ο Κωστής Πηλαδάκης και ο Ανδρέας Πάτσης ανεξάρτητα της συμμετοχικής της διάθεσης έχουν συμφωνήσει σε ένα.
Τη μείωση του προϋπολογισμού των τριών εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει η ομάδα όταν οι αντίπαλοι έχουν πολύ μικρότερο και το πιο σημαντικό δεν υπάρχει αντανάκλαση στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Παναιτωλικό θεωρήθηκε αποτυχία (έχοντας πάντως και οι δύο φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Κωνσταντινέα).
Το πιο πιθανό ανεξάρτητα από την αλλαγή μετοχών της ομάδας είναι να ζητηθεί από κάποιους παίκτες η μείωση των συμβολαίων τους που θα φθάσει και σε ύψος 30-40% ή κάποιοι δεν αποκλείεται να αποτελέσουν παρελθόν (θα μετρήσει και η εισήγηση του Ουαλού Κρις Κόουλμαν για δύο περιπτώσεις ξένων παικτών).
Μεταγραφικά
Πάντως και οι δύο πλευρές δείχνουν να κινούνται στο μεταγραφικό τομέα αφού ακόμα και αν δεν κλεισθεί η συμφωνία θέλουν να ετοιμάσουν λύσεις για τον κοινό στόχο που είναι η άνοδος στης ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Ήδη ο Κωστής Πηλαδάκης έχει κλείσει τον Αργεντινό Πότσι (έπαιζε στον Πλατανιά) ενώ ο Καούνος με τον Κουλουχέρη βρίσκονται σε συζητήσεις και μάλλον θα οριστικοποιηθούν σύντομα. Και οι τρεις το πιο πιθανό είναι να φορέσουν τα «βυσσινί».
Το σίγουρο είναι με οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς η ομάδα θα γίνει πιο ελληνική για να μην υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την αναλογία ξένων και Ελλήνων παικτών (υπάρχει διάταξη για πέντε ξένους και έξι Έλληνες στην ενδεκάδα) που δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια.
Από την άλλη ο Ανδρέας Πάτσης θεωρεί και αυτός ότι κάποιοι ξένοι δεν μπορούν να αποδώσουν ενώ θα προωθήσει και κάποιους παίκτες από την Ελασσόνα όπως για παράδειγμα το νεαρό Χάμο που είναι περιζήτητος ή τον Χατζηβαλσάμη που είναι από τους κορυφαίους σκόρερ πέρυσι και φέτος.
Λύσεις υπάρχουν και από τους δύο το θέμα είναι τι συμφωνία θα προκύψει και να προχωρήσει η μεταβίβαση του 50% όπου είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου