Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στο τέλος με Νεμπεγλέρα!
 
Την πρώτη της νίκη ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες κατάφερε να πάρει η Λάρισα, η οποία επικράτησε με πολύ δύσκολο τρόπο του Θρασύβουλου με 2-1 στην «AEL FC Arena». Με αυτή τη νίκη η ΑΕΛ παρέμεινε σε επαφή με τις προνομιούχες θέσεις τις ανόδου που είναι και ο φετινός της στόχος.
Ο αγώνας
Πριν την έναρξη του αγώνα είχαμε όρκο νίκης δίπλα από τον πάγκο της ομάδας, κίνηση που άρεσε στον κόσμο που αποθέωσε τους παίχτες του Νίκου Κεχαγια! Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την ΑΕΛ. Ανούσια υπεροχή μπάλας και πίεση καμία στα καρέ του Θρασύβουλου που έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, με κλειστή άμυνα και πολλές καθυστερήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ ήρθε στο 32ο λεπτό όταν από κόρνερ του Γκονζάλες ο Χατζής έπιασε τη δυνατή κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κασμερίδη να πεταχτεί στο "Γ" και να διώξει σε κόρνερ!
 
Πρώτη απειλή από τον Θρασύβουλο...
Οι φιλοξενούμενοι όσο παιρνούσε ο χρόνος άρχιζαν να πιστεύουν σε κάτι καλό, αφού και η ΑΕΛ δεν έδειχνε να "φοβίζει" με την απόδοσή της. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 36ο λεπτό ο Κάστρο μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.
Μπλέντι ο δημιουργός.
Ο Μπλέντι έδειξε στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΛ, ότι μπορεί να δώσει πολλά με το παιχνίδι του. Η κινητικότητα και η καλή τεχνική που έχει, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στο Θρασύβουλο μετά το πρώτο ημίωρο. Κέρδισε κάποια φάουλ έξω από την περιοχή που δεν έφεραν αποτέλεσμα και από τα πόδια του ξεκίνησε και η μεγάλη ευκαιρία του Χατζή στο 42' ,όταν ο μέσος της ΑΕΛ δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ από το ύψος της μικρής περιοχής χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0.
Καούνος και γκολ!
Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ήρθε το γκολ για την ΑΕΛ και το 1-0. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κασμερίδη, ο Καούνος από κοντά άνοιξε το σκορ μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς. Ο σκόρερ αφιέρωσε το γκολ στον Γιώργο Πήδουλα.
Ξεκίνημα στο 2ο με μούδιασμα!
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά. Με τη συμπλήρωση 5 λεπτών στην επανάληψη, ο Ντα Σίλβα με ένα σουτ από τα 30 περίπου μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σωτηρίου κάνοντας το 1-1 και παγώνοντας το γήπεδο. Το γκολ πανηγύρισαν με χορευτικό μπροστά στον πάγκο τους οι παίχτες του Θρασύβουλου.
Άγχος και λύτρωση!
Το άγχος για τους παίχτες της ΑΕΛ φαινόταν και η πίεση από τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα φάνηκε από τα πρώτα λεπτα μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων. Νευρικότητα και πολλά λάθη ήταν τα στοιχεία στο παιχνίδι των βυσσινί όσο περνούσε ο χρόνος. Δείγμα του όχι καθαρού μυαλού, η μεγάλη ευκαιρία που χάνει ο Καούνος στο 73' μετά από πάσα του Γκρούμπιεσιτς. Σε φάση που έμοιαζε αρκετά με το γκολ που πέτυχε ο επιθετικός της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Πήρε την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε την προβολή, αλλά με υπερένταση ο Κασμερίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ!
Ο μοναδικός που μπορόυσε να δημιοργησει προβλήματα και να απειλήσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Θρασύβουλου ήταν ο Μπλέντι που κέρδισε πολλά φάουλ, όπως και το συγκεκριμένο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο 92ο λεπτό, ο Νεμπεγλέρας έστησε την μπάλα για την εκτέλεση και την έστειλε στα δίχτυα του Κασμερίδη λυτρώνοντας την ΑΕΛ και κάνοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!
ΑΕΛ: Νίκος Κεχαγιάς- Σωτηρίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Βενετίδης, Παπαγεωργίου, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες, Μπλέντι, Χασομέρης, Καούνος.
Θρασύβουλος: Λύσανδρος Γεωργαμλής- Κασμερίδης, Ψιανός, Παγώνης, Βασιλείου, Σύρος, Ροκάσλ, Μπεγκόνια, Ντα Σίλβα, Ντακόλ, Βλάχος, Ζουμπουλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου