Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟ "ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ"

Το «Καμπ Νόου» συγκεντρώνει σήμερα το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όλης της γης, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Η έκτη φετινή αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» αντιπάλων είναι και η πιο καθοριστική (ως τώρα τουλάχιστον, αφού ενδέχεται να συναντηθούν και στον τελικό του Champions League) καθώς κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο της Primera Division.
Οι «μερένχες» πηγαίνουν στη Βαρκελώνη με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, σημαντικό βέβαια, μειωμένο όμως σε σχέση με +10 που απολάμβανε πριν από περίπου ένα μήνα. 
Αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο καταφέρει να διατηρήσει (ή πολύ περισσότερο να αυξήσει) τη διαφορά μετά το «classico», τότε η εκθρόνιση της Μπαρτσελόνα θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.
Αν όμως οι «μπλαουγκράνα» επιβεβαιώσουν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και νικήσουν, τότε θα πλησιάσουν σε απόσταση ενός βαθμού και όλα θα είναι ρευστά, καθώς μάλιστα η Ρεάλ έχει στις υπόλοιπες τέσσερις αγωνιστικές ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι (το εξ αναβολής με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές») και άλλο ένα πονηρό (με Σεβίλη στο Μπερναμπέου).
Μία επιπλέον ιδιαιτερότητα του σημερινού ντέρμπι είναι ότι έρχεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις των δύο αντιπάλων στα ημιτελικά του Champions League. 
Αμφότερες ηττήθηκαν στις πρώτες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξουν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Μονάχου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου