Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...
ael panthrax_parataksi
Τέλος στο άγχος της παραμονής της οριστικά και …μαθηματικά έβαλε η ΑΕΛ επικρατώντας του Πανθρακικού με 3-2 σ’ ένα «χορταστικό» ματς με πολλές φάσεις, εξαιρετικό ρυθμό και πλούσιο θέαμα.
Οι βυσσινί πιστώθηκαν μια πολύ καλή εμφάνιση δίνοντας συνέχεια στην βελτίωσή τους, αποδεικνύοντας πως λόγω δικό της λαθών έχασε την άνοδο, καθώς παρά τα πολλά προβλήματα δεν υστερεί έναντι κανενός αντιπάλου στην κατηγορία.
Μπήκε δυνατά..
Ο Μιχάλης Ζιώγας έκανε την έκπληξη, αρχίζοντας το παιχνίδι με τον Αλέξανρο Γκαλίτσιο στο βασικό σχήμα, καθώς απουσίαζαν τα βασικά στόπερ, Ψωμάς και Κολοβέτσιος.
Παρά την απουσία κλασσικού οργανωτή ο τεχνικός της ΑΕΛ δεν άλλαξε το σύστημα με το οποίο παρέταξε την ομάδα του, επιμένοντας στο κλασσικό πλέον 4-2-3-1. θέση πίσω από τον «φουνταριστό» Καούνο πήρε ο Νίκολα Γκρούμπιεσιτς έχοντας δεξιά του στην μεσαία γραμμή τον Χασομέρη και αριστερά τον Μπλέντι Μούτσα.
Στην άμυνα ο Καρανίκας έπαιξε δεξιά. Αριστερά ο Βενετίδης, ενώ παρτενέρ του Γκαλίτσιου στο κέντρο ήταν ο Παπαγεωργίου.
Οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κυκλοφορώντας σωστά και γρήγορα την μπάλα και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το πλάτος του γηπέδου με τους γρήγορους Χασομέρη, Μπλέντι.
Στον αντίποδα η ομάδα της Κομοτηνής έδειξε να προσέχει τα νώτα της με σκοπό να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση.
ael panthax_nempe_ektelesi
Σε μια τέτοια επίθεση όπου οι βυσσινί κυκλοφόρησαν πολύ ωραία και γρήγορα την μπάλα ευτύχησαν να κερδίσουν το πέναλτι με το οποίο και άνοιξαν το σκορ, γκολ το οποίο και τους απάλλαξε από το άγχος.
ael panthrax_panigirismos_1-0
Μετά το 1-0 ο Πανθρακικός αναγκάστηκε να βγει στην επίθεση, γεγονός που συνηγόρησε στο να γίνει το ματς πολύ ποιοτικό και γρήγορο, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά την ΑΕΛ να είναι πιο απειλητική για την αντίπαλη εστία.
 ael panthrax_kaounos_goal_1
Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων η ΑΕΛ ήταν αυτή που έκανε δύο τα τέρματά της επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της. Το γκολ του Βαγγέλη Καούνου έδειξε να …λύνει κάθε άγχος, αλλά η θεά τύχη είχε διαφορετική άποψη.
ael panthrax_kaounos_panigiriko_1
Στην επόμενη κιόλας φάση ο Πανθρακικός ευτύχησε να μειώσει από …σπόντα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
ael panthrax_2-1
Η ΑΕΛ θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ μεγαλύτερο υπέρ της αν στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου ο Αμπάρκιολης δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό τράβηγμα του Χασομέρη μέσα στην περιοχή.
Γρήγορο γκολ..
Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του πρώτου. Η ΑΕΛ ευτύχησε πολύ γρήγορα να πετύχει ένα τρίτο γκολ, το οποίο απλούστευσε κατά πολύ τα πράγματα.
ael panthrax_kaounos_2_1
Στη συνέχεια οι βυσσινί έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους που πίεσαν για να μειώσουν αλλά η ΑΕΛ κρατούσε σχετικά άνετα στην άμυνα, ενώ ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση.
ael panthrax_kaounos_2
Ο Ζιώγας θέλοντας να φρασκάρει την επιθετικότητα της ομάδας του πέρασε στο παιχνίδι τον Ζεκίνια στην θέση του εξαιρετικού Γκρούμπιεσιτς, αλλαγή που έδωσε στην ΑΕΛ την δυνατότητα να κρατάει μπάλα, αν και λίγο αργότερα η ομάδα της Κομοτηνής μείωσε το σκορ.
ael panthrax_kaounos_2_2
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανθρακικός ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, που πίεζε να πατήσει περιοχή, αλλά με την ΑΕΛ να «χτυπάει» στην κόντρα και αν ο Ζεκίνια είχε περισσότερο καθαρό μυαλό, η ομάδα της Λάρισας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ.
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: 12’ Ταϊρής, 19’ Καρανίκας, 35’ Γκαλίτσιος, 46’ Λιαπάκης, 59’ Πόνσε, 70’ Ζεκίνια, 74’ Μακρυδημήτρης, 90’ Μπαϊκαρά.
Οι συνθέσεις
ΑΕΛ: Σωτηρίου, Καρανίκας, Βενετίδης, Παπαγεωργίου, Γκαλίτσιος, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Μπλέντι, Χασομέρης (75’ Σιατραβάνης), Γκρούμπιεσιτς (62’ Ζεκίνια), Καούνος (87’ Φωτιάς).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ταϊρης, Σκλιοπίδης, Σουλτανίδης, Μίνγκας (46’ Γωνιάδης), Στάθης, Μπαϊκαρά, Λιαπάκης, Μοσχάκης (61’ Μουναφό), Μακρυδημήτρης, Βαγγελόπουλος, Πόνσε (61’ Χλωρός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου