Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Μαγική» εικόνα το τελικό 1-1 με Θρασύβουλο...

Δύο υπερπολύτιμους βαθμούς (τους πρώτους εντός) πέταξε στο «AEL FC Arena» η ΑΕΛ, η οποία έμεινε στο 1-1 με τον Θρασύβουλο για την 8η αγωνιστική της Super League, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη στο… ρετιρέ της Football League.
Το τελικό σκορ αποτελεί «μαγική εικόνα» , αφού η ΑΕΛ ήταν σαφώς ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε τουλάχιστον έξι κλασικές ευκαιρίες για γκολ, είχε ένα δοκάρι, ενώ έχασε το τρίποντο από γκολ των φιλοξενούμενων σε ανύποπτη φάση, που δεν «μύριζε» καν ευκαιρία.
Το σκορ άνοιξε στο 30’ με πολύ ωραίο σουτ ο Τζόελ Τσιμπάμπα, ο οποίος βρίσκει δίχτυα για τέταρτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι. 
Πριν από αυτό, αλλά και λίγο μετά η ΑΕΛ είχε δύο φάσεις για γκολ, στις οποίες θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς. 
Στην πρώτη περίπτωση ο Νεμπεγλέρας (13’) και στη δεύτερη ο Τσιάρας (41’) με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ξενοδόχοβ.
Οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική φάση που έκαναν σε ολόκληρο τον αγώνα κατάφεραν να  ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Σερέπα μετά από βαθιά μπαλιά στο 63ο λεπτό. 
Από εκείνο το σημείο και μετά οι «βυσσινί» με αντεπίθεση διαρκείας «πολιόρκησαν» την εστία του Θρασύβουλου κυνηγώντας το γκολ της νίκης. 
Στο 73’ από σέντρα του Παγώνη, κεφαλιά του Χασομέρη και ασθενή απόκρουση του Ξενοδόχοβ ο Τσιμπάμπα δεν κατάφερε με κοντινή προβολή να στείλει εξ’ επαφής την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, σέντρα του Φρανκού, καταπληκτική πάσα με τακουνάκι του Ζεκίνια, σουτ του Τσιμπάμπα στην κίνηση, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 85’ από σέντρα του Ζεκίνια η κοντινή κεφαλιά του Ζουρούδη περνάει λίγο άουτ. Στο 87’, τέλος, ο Ζεκίνια μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, πλασάρει, αλλά η μπάλα φεύγει και πάλι λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 
Το γκολ, όμως, δεν ήρθε και έμεινε η πικρία για δύο χαμένους βαθμούς, τους οποίους η ΑΕΛ – όπως έδειξε η εικόνα του αγώνα και παραδέχτηκαν οι αντίπαλοι – άξιζε.

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (46’ Χατζής), Ζεκίνια, Χασομέρης (79’ Ζουρούδης), Δεινόπαπας (67’ Φρανκού), Τσιμπάμπα. 

Θρασύβουλος: Ξενοδόχοβ, Βασιλείου, Τζιωρτζιόπουλος, Σύρος, Μπακάλης, Ντα Κόστα (46’ Σταυροθανασόπουλος), Πλαβούκος (88’ Αρκουμάνης), Σερέπας, Προβατίδης, Πάνος (80’ Παπανίκου), Καλαμιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου