Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΕΛ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 4-2

Πολύτιμη νίκη στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στη Super League πήρε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε δίκαια του Πιερικού με σκορ 4-2 μέσα στο AEL FC ARENA. 
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε καλά με την ομάδα του Τίμου Καβακά να πιέζει από νωρίς για το γρήγορο γκολ. Ο Τάσος Κρητικός στο 6', ο Αλεξάντροβιτς στο 10', ο Χασομέρης στο 11' και ο Μπλέντι στο 12' έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο αλλά λίγο η αστοχία, λίγο ο Παπατόλικας που ήταν σε ετοιμότητα στέρησαν την ευκαιρία για το 1-0.
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τον Πιερικό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να παγώνει το παιχνίδι. 
Στο 22' ο Πόνσε έπιασε το σουτ αλλά ο Παπατόλικας έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. 
Στο 36' όμως οι "βυσσινί" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από το σημείο του πέναλτι. Ο Αλεξάντροβιτς σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Ίτσιο να έχει τεντωμένο το χέρι του και τον κύριο Τεβεκέλη να δίνει το πέναλτι για την ΑΕΛ. Ο Πόνσε ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία έκανε το 1-0.
Η ομάδα του Τίμου Καβακά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο ημίχρονο αφού στο 45' ο Ανδριόπουλος κέρδισε πέναλτι, αυτή τη φορά σε χέρι του Καρακώστα. Ο Γιαζιτζόγλου εκτέλεσε και έκανε το 1-1 με τον Σέρεμετ να βρίσκει τη γωνία αλλά να μην καταφέρνει να διώξει.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα περιστατικό που σπάνια βλέπεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι δύο ομάδες βγήκανε στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα του Τίμου Καβακά να έχει μόλις 9 ποδοσφαιριστές αφού έλειπαν σε σχέση με το πρώτο μέρος ο Τάσος Κρητικός, ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς και ο Μούτσα Μπλέντι ενώ είχε περάσει σαν αλλαγή μόνο ο Στέλιος Κρητικός! Ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει ενώ ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με την ΑΕΛ να ξεκινάει με δύο παίχτες λιγότερους! Κάπου εκεί ετοιμάστηκε και μπήκε αλλαγή γρήγορα ο Παγώνης στο 47' ενώ στο 52' πέρασε γρήγορα- γρήγορα και ο Δεινόπαπας!
Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση η ΑΕΛ έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με πολλές χαμένες ευκαιρίες και γκολ! 
Στο 46' και ενώ η ΑΕΛ έπαιζε με 9(!) ο Κρητικός έκανε την κεφαλιά και πάνω στη γραμμή ο Λαζαρίδης έδιωξε σε κόρνερ! Στο 48' αυτή τη φορά ο Χασομέρης με κεφαλιά έκανε το 2-1 με την ΑΕΛ να αγωνίζεται με 10(!). 
Από το 60' μέχρι και το 65' η ΑΕΛ είχε ένα εκρηκτικό 5λεπτο αφού κατάφερε να βάλει 2 γκολ και να χάσει και τρεις κλασικές ευκαιρίες! Στο 61' και στο 63' ο Στέλιος Κρητικός σταμάτησε και πάλι πάνω στο Παπατόλικα από πολύ κοντά ενώ στο 64' ο Δεινόπαπας είχε δοκάρι. Στο ίδιο λεπτό ο Πόνσε ήταν αυτός που έκανε με πλασέ το 3-1 μετά από πάσα του Νεμπεγλέρα ενώ στο 65' ο Χασομέρης έκανε το 4-1 ίσως με το πιο όμορφο τέρμα της αναμέτρησης.
Ο Πιερικός στο 72' κατάφερε να μειώσει σε 4-2 με τον Καραγκούνη και αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 
ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Μπλέντι (46’ Κρητικός Σ.), Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης, Πόνσε, Χασομέρης, Κρητικός Τ. (46’ Παγώνης), Αλεξάντροβιτς (52’ Δεινόπαπας).
Πιερικός (Γιάννης Συμεωνίδης): Παπατολίκας, Νίκου, Λαζαρίδης, Μπελόσεβιτς, Ίτσιος, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης (75’ Σεχολάρι), Ανδριόπουλος, Πολίτης (66’ Καραγκούνης), Γιαζιτζόγλου (66’ Μιχαηλίδης).
Διαιτητική τριπλέτα: Τεβεκέλης, Χαδημόγλου, Παπαδόπουλος. (Μακεδονίας). 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου