Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Γ' εθνικής η ΑΕΛ!!

Την προκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έστω και στην παράταση, πήρε η ΑΕΛ που επικράτησε στην Κοζάνη της τοπικής ομάδας με 2-1. 
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε αρκετές φάσεις με την Κοζάνη να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ η ΑΕΛ εμφανίστηκε νωχελική με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να δημιουργήσει φάσεις και να μην μπορεί να απειλήσει την εστία της Κοζάνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι  στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στην εστία των «βυσσινί» να ανοίξουν το σκορ. 
Συγκεκριμένα, στο 43' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, υπέρ της Κοζάνης, για χέρι μέσα στην περιοχή.  
Την εκτέλεση, ανέλαβε ο Καραμπατζάκης, που κέρδισε τον Σικαλιά και έκανε το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ μπήκε από την αρχή δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει, κάτι που κατάφερε μόλις ένα λεπτό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Νεμπεγλέρας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1. 
Από το σημείο εκείνο κι έπειτα το συγκρότημα του Γιώργου Στράντζαλη ανέβασε στροφές με στόχο την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει στο 74΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόιτς ο Γκούρτσας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.  
Στο 88' ο Μπλέντι σούταρε έξω από την περιοχή, με τους αμυντικούς της Κοζάνης να διώχνουν πάνω στην γραμμή, ενώ στην συνέχεια, χτύπησε και στο δοκάρι, μετά από προσπάθεια του Καραμπατζάκη για να διώξει, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το γκολ και να πάρει το παιχνίδι. 
Ευκαιρία έχασε και ο Μήτσης, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όταν δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. 
Τελικά, το παιχνίδι, στην κανονική του διάρκεια έληξε με σκορ 1-1 με τις δύο ομάδες, να παν στην παράταση. 
Με την έναρξη της παράτασης, το γκολ ήρθε τελικά για την ομάδα της Λάρισας με αυτογκόλ του Κάλφα στο 96’.  
Στην συνέχεια οι «βυσσινί» έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και κράτησαν το υπερ τους αποτέλεσμα που τους οδηγεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και τον ημιτελικό με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα σε διπλά παιχνίδια. 

Διαιτητές: Μπαλατσούκας,Τίκας(Θεσπρωτίας), Γεωργάρας (Άρτας)

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Βασιλίεβιτς, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Τσικόπουλος Ι. (69΄ Προβίδας), Μπουλγκουρίδης, Πιπινίκας (90+: Χαματάϊ), Ταφαρλής (103΄ Ντεμιράϊ), Τσικόπουλος Η. 

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανικάς, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (30΄ Παπαϊωάννου - 51΄ Κόιτς), Αραμπατζής (10΄ Σαββίδης), Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου