Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Στέψη στην Ιαπωνία!

Η στέψη του Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε... παράταση για έναν αγώνα, καθώς ο Τζένσον Μπάτον τερμάτισε δεύτερος και, παρά τη νίκη, ο Γερμανός δεν κατέκτησε τον τίτλο και μαθηματικά. Τρίτος ο Μαρκ Γουέμπερ.
Πριν την έναρξη του αγώνα, άπαντες αναρωτιόνταν αν ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα κατακτούσε και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Γερμανός δήλωσε πως θα κάνει το δικό του αγώνα και θα πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το έπραξε αυτό με τη νίκη του στη Μαρίνα Μπέι, ωστόσο η στέψη του πήρε... παράταση, καθώς ο Τζένσον Μπάτον τερμάτισε δεύτερος και του έκανε τη... ζημιά.
Η εκκίνηση
Ο πιλότος της Red Bull έφυγε πρώτος στην εκκίνηση και έκτοτε δεν είχε κανένα πρόβλημα καθ' όλη τη διάρκεια, ούτε καν στους τελευταίους γύρους, όταν ο Μπάτον έριχνε σταδιακά τη διαφορά. Ο Βρετανός έκανε πράξη τα λόγια του και κατόρθωσε να περάσει τον Μαρκ Γουέμπερ στην εκκίνηση, με τον Αυστραλό να μένει τέταρτος, αφού καλή εκκίνηση έκανε και ο Φερνάντο Αλόνσο, όπως συνηθίζει στους τελευταίους αγώνες. Ο Ισπανός έδωσε μάχη με τον Γουέμπερ, όμως στο τέλος περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, με τον έτερο οδηγό της Red Bull να συμπληρώνει το βάθρο πίσω από Φέτελ και Μπάτον.
Δεν... πτοήθηκε ο Χάμιλτον
Όσον αφορά τον Λιούις Χάμιλτον, πραγματοποίησε κακή εκκίνηση και βρέθηκε ένατος, ενώ η επαφή που είχε με τον Μάσα του στοίχισε αρκετές θέσεις. Ωστόσο, με... όπλο το DRS έκανε αρκετές προσπεράσεις και, παρά τα όποια προβλήματα (5 πιτ στοπ!), έκανε την υπέρβαση τερματίζοντας πέμπτος.
Το ατύχημα του Σουμάχερ
Από εκεί και πέρα, ακολουθούσαν οι δυο Mercedes των Νίκο Ρόζμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ. Οι δυο Γερμανοί έκαναν ένα... χαλαρό αγώνα δίχως να πιέσουν ιδιαίτερα, αλλά και χωρίς να δεχτούν πίεση. Έτσι, έδειχναν πως θα πάρουν μερικούς βαθμούς ακόμα για τη Mercedes, όμως μέχρι τον 28ο γύρο, όταν ο «Σούμι» χτύπησε στον τοίχο, ύστερα από μια επαφή που είχε με τον Πέρεζ στην προσπάθειά του να τον περάσει εγκαταλείποντας τον αγώνα. Γι' αυτό και ο Ρόζμπεργκ περιορίστηκε στην έβδομη θέση πίσω από τον Πολ ντι Ρέστα.
Η έκπληξη της Force India
Η Force India πραγματοποίησε την έκπληξη, καθώς είχε και σήμερα αμφότερα τα δυο μονοθέσιά της στην πρώτη δεκάδα. Ο Βρετανός τερμάτισε έκτος, τη στιγμή που ο Άντριαν Σούτιλ είδε την καρό σημαία από την όγδοη θέση, με την ινδική ομάδα να δείχνει σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φελίπε Μάσα και Σέρχιο Πέρεζ, ενώ εκτός από τον Σουμάχερ τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Αλγκουερσουάρι, Τρούλι και Γκλοκ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Φέτελ Red Bull Νικητής
Μπάτον McLaren +1.7
Γουέμπερ Red Bull +29.2
Αλόνσο Ferrari +55.4
Χάμιλτον McLaren +67.7
Ντι Ρέστα Force India + 1 γύρο
Ρόζμπεργκ Mercedes +1 γύρο
Σούτιλ Force India +1 γύρο
Μάσα Ferrari +1 γύρο
Πέρεζ Sauber +1 γύρο
Μαλντονάντο Williams +1 γύρο
Μπουέμι Toro Rosso +1 γύρο
Μπαρικέλο Williams +1 γύρο
Κομπαγιάσι Sauber +2 γύροι
Σένα Renault +2 γύροι
Κοβαλάινεν Lotus +2 γύροι
Πετρόφ Renault +2 γύροι
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +2 γύροι
Ριτσιάρντο Hispania Racing +4 γύροι
Λιούτσι Hispania Racing +4 γύροι

Εγκατέλειψαν
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 56ο γύρο
Τρούλι Lotus 47ο γύρο
Σουμάχερ Mercedes 28ο γύρο
Γκλοκ Virgin 9ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών
Φέτελ 309
Μπάτον 185
Αλόνσο 184
Γουέμπερ 182
Χάμιλτον 168
Μάσα 84
Ρόζμπεργκ 62
Σουμάχερ 52
Πετρόφ 34
Χάιντφελντ 34
Σούτιλ 28
Κομπαγιάσι 27
Ντι Ρέστα 20
Αλγκουερσουάρι 16
Μπουέμι 13
Πέρεζ 9
Μπαρικέλο 4
Σένα 2
Μαλντονάντο 1

Βαθμολογία κατασκευαστών
Red Bull 491
McLaren 353
Ferrari 268
Mercedes 114
Renault 70
Force India 48
Sauber 36
Toro Rosso 29
Williams 5
Lotus 0
Hispania Racing 0
Virgin 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου