Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Με 7-2-2 ανεπιθύμητη η ΑΕΛ 

Δεν ξέρουμε αν η περιπέτεια τελειώνει εδώ, αλλά για την Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ είναι ανεπιθύμητη, με ψήφους 7-2-2.
Της προδιαγεγραμμένης ψηφοφορίας απείχαν ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Αστέρας, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ σε όλες τις σχετικές συνεδριάσεις συμμετείχε με εκπρόσωπο χωρίς... άποψη και δικαίωμα ψήφου, η Ξάνθη υποστήριζε τις 18 ομάδες και άνω και η Τρίπολη ήταν εμπλεκόμενη στα νέα δεδικασμένα που αγνόησαν άπαντες.
Από κει και πέρα, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στα υπόψη της Λίγκας τέθηκε επιστολή του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, του περιβόητου Κουρίδη, ο οποίος "έσπρωχνε" Λιβαδειά και Δράμα.
Αν θέλουμε τώρα να κάνουμε συσχετισμούς επί των παρόντων, για να δούμε ποιοί διάλεξαν τελικά τους αντιπάλους τους στο φετινό πρωτάθλημα, γιατί μ' αυτό το κριτήριο ψήφισαν χρησιμοποιώντας προσχηματικά τον ΚΑΠ και όχι με ουσιαστικά επιχειρήματα, θα λέγαμε πως την υπόθεση την έκριναν όλοι οι μικρομεσαίοι, υπό την... αιγίδα του Ολυμπιακού.
Με ψήφους λοιπόν, 7 υπέρ (Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Κέρκυρα), 2 κατά (ΑΕΚ και Άρης) και 2 «λευκά» (Ατρόμητος και Παναθηναϊκός), το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ότι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία παραβρέθηκε, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις συγκεντρώσεις των τελευταίων εβδομάδων, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του περί της αντικατάστασης. Και για να καταλάβετε το γελοίο του πράγματος...
Η Δόξα Δράμας θα πάρει τη θέση της ομάδας Α’, ενώ ο Λεβαδειακός την αντίστοιχη της ομάδας Β’, ωστόσο αμφότερες δεν θα έχουν δικαίωμα ν' αγωνιστούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να έχει εκδοθεί η απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην αίτηση του Ολυμπιακού Βόλου για ακύρωση της απόφαση της ΕΑΑ να μην του χορηγήσει άδεια.
ΑΕΛ και Σέρρες πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα ήτοι κατ' αρχήν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ενδεχομένως στην ΟΥΕΦΑ και σίγουρα σε αστικά δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές και ζητώντας αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου