Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στο δρόμο οι Λαρισαίοι
Ημέρα απεργίας η σημερινή σε όλη την Ελλάδα και στο δρόμο βγήκαν και οι Λαρισαίοι. 
Με δυο ξεχωριστές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν διαφορετικές πορείες στο κέντρο της πόλης, αν και ήταν αρκετά τα σημεία που οι δυο πορείες γινότανε μια, περισσότεροι από 4000 πολίτες της Λάρισας σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες που έγιναν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια διαμαρτυρήθηκαν για την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.
"Μελανό" σημείο της πορείας τα μικροεπεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας που έλαβαν χώρα στη διασταύρωση της Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Πατρόκλου. Μερίδα ατόμων από την "ουρά" της πορείας εν μέσω χειροκροτημάτων από το σύνολο των διαδηλωτών κατέστρεφε κάμερες τραπεζών. 
Οι άντρες των δυο διμοιριών των ΜΑΤ που ακολουθούσαν την πορεία, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν διακριτική παρουσία, έκαναν χρήση χειροβομβίδων "κρότου-λάμψης" και χημικών, αν και οι ίδιοι αρνήθηκαν πως έκαναν χρήση χημικών όμως τα δακρυσμένα μάτια των διαδηλωτών και η μυρωδιά του δακρυγόνου στον αέρα άλλα μαρτυρούσαν, προκαλώντας μικροεστία έντασης.  
Μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σταμάτησαν, με τους διαδηλωτές να ζητάνε από τους άντρες των ΜΑΤ να συμμετέχουν κι αυτοί μαζί τους στην πορεία.
Πάντως η επιτυχία της απεργίας και σε τοπικό επίπεδο φάνηκε από νωρίς το πρωί. Τα περισσότερα σχολεία έμειναν κλειστά, ολόκληρο το εμπορικό κέντρο είχε κατεβάσει ρολά, καθώς εμπορικά καταστήματα, αρτοποιεία, φαρμακεία, ακόμα και τα περισσότερα περίπτερα έμειναν κλειστά, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα των συλλόγων και των ομοσπονδιών της. 
Μόνο οι καφετέριες, τα καφενεία και τα ταχυφαγεία λειτουργούσαν σήμερα το πρωί στη Λάρισα και το κακό είναι πως λειτούργησαν με ιδιαίτερη επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου