Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Grand Prix Αυστραλίας 2012: Η πρώτη στον Χάμιλτον!!

 
Οι Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) Roman Grosjean (Lotus Renault) και Mark Webber (Red Bull Renault) ήταν οι τρεις πρώτοι στο τελευταίο set των ελεύθερων δοκιμαστικών για το Grand Prix της Αυστραλίας.
Ο καιρός δεν χάλασε την ημέρα στις ομάδες και στους οδηγούς και είχαμε μια ηλιόλουστη 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Η θερμοκρασία στο Albert Park ήταν στους 19 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 30 στην άσφαλτο.  
Μελανό σημείο η σκόνη στη διαδρομή η οποία έκανε την άσφαλτο να γλιστρά με αποτέλεσμα οι Sebastian Vettel (Red Bull - Renault) καιMichael Schumacher (Mercedes AMG GP) να έχουν έχουν εξόδους. Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές κόλλησαν στις αμμοπαγίδες.  
Η τρίτη περίοδος ελευθέρων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας ολοκληρώθηκε με τον Lewis Hamilton στην κορυφή των χρόνων. Στην 2η θέση μόλις 77 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω ήταν ο Romain Grosjean ενώ τρίτος ταχύτερος ήταν ο Mark Webber.  
Το πρώτο μισό της περιόδου οι δύο MercedesGP των N.Rosberg και M.Schumacher ήταν στις δύο πρώτες θέσεις με τους L.Hamilton και S.Vettel να ακλουθούν. Ο πρώτος που έβαλε τα μαλακά ελαστικά της Pirelli ήταν ο Schumacher χωρίς όμως να καταφέρει να ανέβει στην κορυφή των χρόνων.  
Όταν το session "μπήκε" στο τελευταίο 10λεπτο ο Sebastian Vettel έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου στα φρένα για την στροφή 6 και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Επόμενο "θύμα" του γλιστερού οδοστρώματος ήταν ο M.Schumacher στο τελευταίο 3λεπτο. Ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο στα φρένα για το chicane στο δεύτερο κομμάτι της πίστας και η "W03" κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Μόλις στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας ο Lewis Hamilton πέρασε στην κορυφή των χρόνων με τη McLaren Mercedes και ήταν μόλις 77 χιλιοστά ταχύτερος από τον δεύτερο Romain Grosjean (Lotus Renault). Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Mark Webber με τη Red Bull Racing.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
1ος. Lewis Hamilton (McLaren - Mercedes) 1: 25,681" (18 γύροι) 2ος. Romain Grosjean (Lotus - Renault) + 0,077" (21)  
3ος. Mark Webber (Red Bull - Renault) + 0,219 (20)  
4ος. Jenson Button (McLaren - Mercedes) + 0,225" (17)  
5ος. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 0,248" (23)  
6ος. Michael Schumacher (Mercedes AMG GP) + 0,397" (14)  
7ος. Sebastian Vettel (Red Bull - Renault) + 0,530 (12)  
8ος. Pastor Maldonado (Williams - Renault) + 0,789 (17)  
9ος. Sergio Perez (Sauber - Ferrari) + 0,951" (20)  
10ος. Daniel Ricciardo (Toro Rosso - Ferrari) + 1:0,42" (17)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου