Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση του Athens Club
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σ.Φ. ΑΕΛ Athens Club αναφορικά με τον απόηχο της Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στα μέσα Φεβρουαρίου και της αποφάσεις που είχα ληφθεί τότε, αλλά και της επιστολής που είχαν αποστείλει μέλη του συνδέσμου που είναι και μέλη της Ερασιτεχνικής πριν την εν λόγω ΓΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Μέλη του Συνδέσμου με την ιδιότητα του μέλους του Φίλαθλου Σωματείου “Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ 1964″ απέστειλαν την παρακάτω επιστολή προς το ΔΣ του Σωματείου, επιστολή που απειχεί και τις θέσεις του Συνδέσμου.
Τα ερωτήματα που έθεσαν απαντήθηκαν μόνο μερικώς και έμμεσα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 18/2/2012.
Μία από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ήταν:
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑΕΛ 1964 –που έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με το νόμο ως κατέχον το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964- ομόφωνα ζητεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 επίσημη γραπτή ενημέρωση:
α. Για το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, (ληξιπρόθεσμων και μη).
β. Για τυχόν οφειλές ΠΑΕ σε προς Εφορία, ΙΚΑ, δημόσιες υπηρεσίες και τρίτους.
γ. Λήψη αντιγράφου της σύμβασης μεταξύ «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964» και «ΓήπεδοΑΕΛ ΑΕ» που προβλέπει την καταβολή ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος.
δ. Τακτικότερη και πραγματική (όχι εικονική) σύγκληση του Δ.Σ. της «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964», όπου ο εκπρόσωπος του Σωματείου θα μπορεί να ενημερώνεται έγκυρα, θεσμικά και αξιόπιστα για τα θέματα της ΠΑΕ.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε πράξη.
Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται οικονομικά η ΠΑΕ αλλά και της αγωνιστικής απόδοσης και βαθμολογικής θέσης της Ομάδας κρίνουμε ότι πρέπει να δημοσιοποιηθεί σήμερα η επιστολή των μελών μας σαν μια εισαγωγή στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο Σύνδεσμος. 

Αθήνα, 03.02.2012
Προς: Το ΔΣ Φιλάθλου Σωματείου «Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ 1964»
Αξιότιμα Μέλη του ΔΣ,
Οι συντάκτες της επιστολής αυτής είμαστε μέλη του Σωματείου και κατοικούμε εκτός της πόλης της Λάρισας.
Η αδυναμία φυσικής μας παρουσίας κατά την λειτουργία των οργάνων του Σωματείου, μας οδηγεί στην αποστολή αυτής της επιστολής, προκειμένου να θέσουμε μια σειρά από ζητήματα που κατά τη γνώμη μας απαιτούν αποσαφήνιση για την ενημέρωση μας.
Παρακολουθούμε πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την ΠΑΕ ΑΕΛ – 1964, ως του δημοφιλέστερου και ιστορικότερου τμήματος του Σωματείου μας. 
Τα 3 τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια συνεχόμενη επιδείνωση της δημόσιας εικόνας της ΠΑΕ με ανάλογο αντίκτυπο και στο Σωματείο.
Έχουμε ζήσει από την θέση του φιλάθλου την περίοδο ανυποληψίας και κατάπτωσης του ιστορικού ονόματος της ΑΕΛ, μέσω των καταστάσεων που βίωσε η ΠΑΕ από το 1996 έως το 2004 και τα οικονομικά προβλήματα που την ταλάνισαν. Είναι επίσης γνωστή η συμβολή του Σωματείου -μέσω της αλλαγής της ονομασίας του και όχι μόνον- στην υπέρβασή τους.
Είναι δεδομένο ότι κανείς φίλος της ΑΕΛ, πόσο μάλλον ένα μέλος του Σωματείου, δεν επιθυμεί την επανάληψη εκείνης της περιόδου, όταν μάλιστα υπάρχει η εμπειρία και για να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα και νομίζουμε ότι υπάρχει και η βούληση, ανάμεσα στους φίλους της ΑΕΛ, για την αποτροπή τέτοιων εξελίξεων.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 2004 έως και σήμερα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, εκτός της διαχείρισης της εταιρίας, πραγματοποίησε και σοβαρή οικονομική επένδυση, ιδρύοντας την ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ, η οποία και κατασκεύασε σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η έκταση στην οποία κατασκευάστηκε, παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων στη ΓΓΑ, και από εκείνη στο Σωματείο μας κι αυτό με την σειρά του παραχώρησε την έκταση στην ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ με την υπογραφή σχετικής σύμβασης.
Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε επί του θέματος, χωρίς έως τώρα να είμαστε σε θέση να πληροφορηθούμε σχετικές λεπτομέρειες. Η απουσία αξιόπιστων σχετικών πληροφοριών, η ακατάσχετη φημολογία, η εικόνα που παρουσιάζεται μέσα από τα ΜΜΕ για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ και η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας , επιδεινώνουν και συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Όντες λοιπόν μέλη του Σωματείου και γνωρίζοντας τις ευθύνες και τα δικαιώματα που από τον νόμο παρέχονται σε αυτό, ως μετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 σε ποσοστό 10%, παρακαλούμε για την παροχή διευκρινίσεων στα παρακάτω:
· Υπάρχουν και αν ναι ποιες είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ και της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 προς το Σωματείο;
· Οι υποχρεώσεις αυτές εκπληρώνονται κι αν όχι σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Σωματείο για την εξασφάλιση των συμφερόντων του;
· Η τυχόν μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ και της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 κατά πόσο επηρεάζουν τη λειτουργία του Σωματείου και των τμημάτων του;
· Συμμετέχει το Σωματείο και με ποιόν εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964;
· Κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 έχουν γίνει γνωστά, στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, και αν ναι ποια είναι αυτά;
· Η ΠΑΕ ΑΕΛ –1964 καταβάλει ενοίκιο για την χρήση του γηπέδου στο οποίο αγωνίζεται στη ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ και αν ναι ποιο είναι το ύψος του και κατά πόσο επηρεάζει την βιωσιμότητα της ΠΑΕ;
Είμαστε βέβαιοι ότι το Δ.Σ. του Σωματείου θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να μας παρέχει έγκυρη και άμεση ενημέρωση στα ερωτήματά μας που πηγάζουν από την αγωνία μας για το μέλλον του Σωματείου.
Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι αν προκύψει ανάγκη για την παρέμβαση του Σωματείου στα πράγματα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, για την αποφυγή ανεπιθύμητων εξελίξεων, αυτό θα γίνει με το πλέον κατάλληλο και έγκαιρο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου