Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ
Oμάδα Λαρισαίων επιχειρηματιών παρουσίασε το πλάνο της για το άνοιγμα της ΠΑΕ ΑΕΛ στους φιλάθλους στο AEL FC Arena. Σε μια κατάμεστη αίθουσα άνοιξε μετά από αρκετα χρόνια και πάλι η συζήτηση για ομάδα λαϊκής βάσης. 
Οι πρωτεργάτες της συζήτησης που έγινε είναι οι Λουκάς Σάββας, Γιάννης Μπιώτης, Γιώργος Παπαευθυμίου, Κωσταντίνος Γονιάτης, Δημήτρης Γορτσίδης, Κώστας Νανούλης, Δημήτρης Παπαλέξης, Βαγγέλης Παπαλέξης, Γιάννης Ευαγγέλου, Σιδέρης Μαρούδας και Δημήτρης Μαρούδας. Να σημειώσουμε πως η κίνηση των 11 είναι ένα εγχείρημα που μελετάτε εδώ και 2 μήνες και έχει ως πρωτεύοντα σκοπό, όπως τέθηκε στην αρχική τοποθέτηση του Λουκά Σάββα, την εξυγίανση της ομάδας σε έναν ορίζοντα 3 εως 5 ετών.
Ο στόχος της κίνησης είναι η ομάδα μετά και την παραίτηση του Κώστα Πηλαδάκη να γυρίσει σελίδα να έρθει στα χέρια των φιλάθλων, όπως ανέφερε ο Γιάννης Μπιώτης ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Η πρώτη προϋπόθεση είναι να δεχτεί να παραχωρήσει ο Κώστας Πηλαδάκης τις μετοχές και κάθε φορά που θα γίνετε η αγορά κάποιας μετοχής να γίνεται η ενεργοποίηση της. Επίσης θα πρέπει να παραχωρήσει τη διοίκηση σε νέο ΔΣ στο οποίο πρόεδρος θα είναι ο Λουκάς Σάββας, ο οποίος θα επιλέξει και τα άτομα που θα το απαρτίζουν, μέχρι να αποκτηθεί η πλειοψηφία των μετοχών όταν και θα γίνουν εκλογές, Τέλος θα πρέπει ο Κώστας Πηλαδάκης να προβεί σε πλήρη εξόφλιση των οφειλομένων προς το Δημόσιο για να μη φέρει ο νέος πρόεδρος ποινικές ευθύνες, κάτι για το οποίο ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ έχει δεσμευθεί.
Οσον αφορά τον ποσό με το οποίο κάποιος φίλαθλος θα μπορεί να συμμετέχει στην εν λόγω κίνηση "ταβάνι" ορίστηκε το ποσό των 3.000 ευρώ. Κάτι το οποίο σημαίνει πως κανείς δε θα μπορεί να κατέχει μετοχές περισσότερες από αυτό το ποσό και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει έγκιση από το εκάστοστε ΔΣ αλλά και την ΓΣ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των 11, η ΠΑΕ θα είναι βιώσιμη με περίπου 2.500 διαρκείας με εύρος τιμών από 150 ως 1.000 ευρώ, ενώ θεωρείται δεδομένο πως πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση θα προηγηθεί ο οικονομικός έλεγχος της εταιρίας, ο οποίος για να πραγματοποιηθεί ο Κώστας Πηλαδάκης ζήτησε εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ.
Τέλος τα χρέη της ΑΕΛ υπολογίζονται στα 3 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε πως αν το ποσό εμφανιστεί να είναι μεγαλύτερο θα αναλάβει ο ίδιος να το καλύψει οτιδήποτε πλέον των 3 εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου