Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Χάμιλτον την pole position στη Μόντσα
Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει την Κυριακή από την pole position στο ιταλικό grand Prix, το οποίο είναι ο 13ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.
Ο Βρετανός οδηγός της ΜακΛάρεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά για τον αγώνα στη Μόντσα και άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη και «ομόσταυλό» του, Τζένσον Μπάτον.
Ο Χάμιλτον πήρε για τέταρτη φορά φέτος την πρώτη θέση στην εκκίνηση ενός αγώνα ενώ αυτή είναι η τρίτη διαδοχική «πρωτιά» σε χρονομετρημένα δοκιμαστικά για τη ΜακΛάρεν.
Τρίτος ήταν ο Φελίπε Μάσα που προς έκπληξη όλων ήταν ταχύτερος από τον Φερνάντο Αλόνσο στο Q3 αν και ο Ισπανός έδειχνε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας φαβορί για την pole. Τελικά ένα πρόβλημα στο πίσω μέρος της F2012 - «πιθανότατα στο anti-roll bar» όπως ενημέρωσε η Ferrari τον άφησε στην 10η θέση.
Τέταρτος ήταν ο εκπληκτικός Πολ ντι Ρέστα με την Force India, ωστόσο ο Βρετανός θα ξεκινήσει από την 9η θέση λόγω της ποινής αφαίρεσης 5 θέσεων που του υποβλήθηκε για την αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων στο μονοθέσιο του.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Χάμιλτον, McLaren
2. Μπάτον, McLaren
3. Μάσα, Ferrari
4. Ντι Ρέστα, Force india
5. Σουμάχερ, Mercedes
6. Φέτελ, Red Bull
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes
8. Ραϊκόνεν, Lotus
9. Κομπαγιάσι, Sauber
10. Αλόνσο, Ferrari
11. Γουέμπερ, Red Bull
12. Μαλδονάδο, Williams
13. Πέρες, Sauber
14. Σένα, Williams
15. Ρικιάρντο, Toro Rosso
16. Ντ’Αμπρόσιο, Lotus
17. Βερνιέ, Toro Rosso
18. Κοβαλάινεν, Caterham
19. Πετρόφ, Caterham
20. Γκλοκ, Marussia
21. Πικ, Marussia
22. Καρθικέγιαν, HRT
23. Ντε λα Ρόσα, HRT
24. Χούλκενμπεργκ, Force India

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου