Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα για την Εθνική
Η Εθνική Ελλάδας του Φερνάντο Σάντος έδειξε για ακόμα μία φορά την ταυτότητα νικητή και πέρασε με ανατροπή από τη Ρίγα της Λετονίας, παρότι ήταν πίσω με 1-0 στο ημίχρονο, επικρατώντας τελικά με 1-2.
Έτσι η Εθνική μας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 και περιμένει για τον επόμενο αγώνα τη Λιθουανία στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Τρίτη 11/9 στις 21:45.  
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα είχε και δοκάρι με τον Γιάννη Μανιάτη, η Λετονία όμως σε μία αντεπίθεση της κέρδισε πέναλτι όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ανέτρεψε (καθαρά) τον Βισνάκοβιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάουνα, ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα "γράφοντας" το 1-0.
Στην επανάληψη η Εθνική μας ανέβασε την απόδοση της, έπαιξε καλύτερα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56', με ένα φανταστικό γκολ του Σπυρόπουλου. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού από περίπου 25 μέτρα δοκίμασε το πόδι του και εκτέλεσε τον Λετονό τερματοφύλακα με διαγώνιο σουτ στην αριστερή του γωνία.
Στη συνέχεια η Εθνική συνέχισε την πίεση στα καρέ των αντιπάλων της αλλά  είδε τον άνθρωπο που άλλαξε όλο το παιχνίδι, τον Γιώργο Σαμαρά, να τραυματίζεται από μία απρόσεκτη πτώση στον αγκώνα και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή από το Σωτήρη Νίνη.  
Στο 70ο λεπτό η Ελλάδα κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, γυρίζοντας... τούμπα τον αγώνα. 
Μετά από υπέροχη κάθετη του Κατσουράνη ο Γκέκας πετάχθηκε σωστά στην καρδιά της άμυνας της Λετονίας και με σουτ έγραψε το 1-2.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Εθνική μας δεν απειλήθηκε  αλλά αντιθέτως απείλησε την εστία του Βάνινς όπως στις καθυστερήσεις με τον Τοροσίδη ή νωρίτερα με σουτ από το Νίνη.  
Λετονία (Στάρκοβς): Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς (80' Γκάουρατς), Ιβανόφς, Φερτόφς (75’ Βερπακόφσκις), Τσάουνα, Βισνακόφς (75’ Ρούτγκινς), Λουκιανόφς, Ρούντνιεφς.
 
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης (79’ Χολέμπας), Μήτρογλου (46’ Σαμαράς, 69’ Νίνης), Γκέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου