Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Τεμπών

 
Με μια σεμνή τελετή αλλά και πλήθους προσφορών εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μακρυχώρι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών που στεγάζεται δίπλα από το ΚΕΠ στην πλατεία του χωριού. 
Για την δημιουργία του παντοπωλείου μίλησε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Τσέτσιλας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Δυστυχώς η έννοια του Κ.Π. μπήκε στο λεξιλόγιό μας τα δύο τελευταία χρόνια απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας... το πρόγραμμα του Κ.Π. πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχει καμία σχέση με άλλα προγράμματα που εκτελούνται από τις περιφέρειες τους δήμους κ.λ.π. Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων είναι τόσο χαμηλά ώστε πράγματι αυτοί οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται ως άποροι. Ο στόχος του Κ.Π. είναι να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας ανάλογα με τα αποθέματα και στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό των δημοτών. Να σας πω τέλος ότι για το πρώτο εξάμηνο έγιναν 71 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 56 οικογένειες ως τελικοί δικαιούχοι».
Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι«το στοίχημα για το δήμο Τεμπών είναι η βιώσιμη και μακροχρόνια πορεία του Κ.Π., καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων δεν περιορίζονται μόνο στην περίοδο των εορτών. Χρειαζόμαστε κάθε δυνατή βοήθεια. Ήδη τον τελευταίο καιρό έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια από τις τοπικές αρχές, τους κοινωνικούς φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και ευαίσθητους δημότες για την λειτουργία του παντοπωλείου. Όμως αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να συνεχιστεί, εύχομαι όλοι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».
Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου και μπουφές για τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σχεδόν όλοι οι αντιδήμαρχοι του δήμου Τεμπών, οι περισσότεροι των δημοτικών συμβούλων, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πλήθος δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου