Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Φινάλε με νίκη

Με νίκη έκλεισε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στη φετινή Football League. Νίκη που υπέγραψε ένα καταπληκτικό γκολ του Εμάνουελ Φρανκού στην εκπνοή των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση με την Καλλιθέα (2-1) στο AEL FC ARENA. Το αριστοτεχνικό σουτ του Αργεντινού έξω από την περιοχή - που με φάλτσο κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Κατσούλη - ήταν η όμορφη τελευταία εικόνα σε μια απογοητευτική χρονιά. Για 2η συνεχόμενη σεζόν η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο της στόχο και πλέον η επόμενη μέρα μοιάζει κρισιμότερη από ποτέ.
Ο Φρανκού – ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά σε κανένα σημείο της χρονιάς – ήταν το πρόσωπο του αγώνα, αφού μπήκε ως αλλαγή στο 54’ και με δύο προσωπικά γκολ (το ένα καλύτερο από το άλλο) χάρισε στην ΑΕΛ την τελευταία νίκη της χρονιάς. Δείχνοντας ψήγματα της εξαιρετικής του ποιότητας άφησε αναπάντητο το ερωτηματικό κατά πόσο τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αν οι συχνοί τραυματισμοί δεν τον έβγαζαν νοκ άουτ από το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν
Το άλλο πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Βασίλης Μάλτζαρης, ο 19χρονος γκολκίπερ που αγωνίστηκε πρώτη φορά βασικός με τη βυσσινί φανέλα ( τέσσερις ημέρες νωρίτερα στη Δράμα είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Φιρινίδη) και τα πήγε περίφημα. Νικήθηκε μόνο στη φάση του 90’ από τον Σεμπέκο, ενώ στο ενεργητικό του είχε πολλές θετικές επεμβάσεις με κορυφαία το τετ-α-τετ του Μαρουκάκη στο 82’.
Για την ιστορία, ο Φρανκού άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο μονοκόμματο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή στο 85’. Ο Σεμπέκος απάντησε στην εκπνοή του 90λεπτου με ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά ο Φρανκού επανέφερε την τάξη με καταπληκτικό σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων. Η ΑΕΛ είχε ξεκινήσει το ματς με 2 μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη στο 3’ με τετ-α-τετ του Στέλιου Κρητικού και η δεύτερη στο 23’ με πρωταγωνιστή τον Τάσο Κρητικό.

ΑΕΛ: Μάλτζαρης, Παπαγεωργίου, Γκαλίτσιος, Καρακώστας, Παγώνης (54’ Φρανκού), Πότσι, Καρανίκας, Πόνσε, Χασομέρης, Κρητικός Τ. (64’ Τσίγκας), Κρητικός Σ. (46’ Δεινόπαπας).

Καλλιθέα: Κατσούλης, Ατματζίδης (79’ Δρόσος), Ρουσάκης (89’ Θεολόγου), Αρβανίτης, Τρεκαρίτσι (84’ Σεμπέκος), Φαγιέ, Ντακόλ, Βιγιαρέχο, Πίκολο, Μαρουκάκης, Χατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου