Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Δεν έπεισε κανείς και το μέλλον είναι αβέβαιο

Δεν προέκυψε κάτι σίγουρο από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, που κράτησε τέσσερις και παραπάνω ώρες, καθώς αποφασίστηκε τόσο ο φετινός χρηματοδότης της ομάδας, Βαγγέλης Πλεξίδας, όσο και ο υποψήφιος επενδυτής, Λουίς Όλιβερ να κριθούν μαζί, με μυστική ψηφοφορία, στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Σώματος, όπου θα πρέπει να καταθέσουν και οι δύο ολοκληρωμένο φάκελο, ούτως ώστε να κριθούν με ίσους όρους από τα μέλη. Βέβαια, αναμένεται να γίνουν αρκετές ζυμώσεις τον επόμενο καιρό, ούτως ώστε να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την επόμενη μέρα της Βασίλισσας και την σύσταση της νέας ΠΑΕ. 
Το παρόν στην Γενική Συνέλευση έδωσε ο Ισπανός επενδυτής, ενώ ο Βαγγέλης Πλεξίδας εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.
Οι θεματικές με τις οποίες ασχολήθηκε η Συνέλευση, ήταν η ενημέρωση σχετικά με την εκκαθάριση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ, η ενημέρωση σχετικά με τον φάκελο υποψηφιότητας που κατέθεσε η πλευρά Όλιβερ, καθώς επίσης και ο απολογισμός των πεπραγμένων του Βαγγέλη Πλεξίδα και τέλος η δημιουργία γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.
Αρχικά, κατόπιν αιτήματος προς το Σώμα, η σειρά των θεμάτων άλλαξε και η Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό των πεπραγμένων του Βαγγέλη Πλεξίδα, ούτως ώστε τα μέλη να κρίνουν αν ο φετινός χρηματοδότης της ομάδας θα περάσει στον δεύτερο γύρο, ως αντίπαλος υποψήφιος του Όλιβερ. Σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Πλεξίδας δεν συγκέντρωνε τις κατάλληλες ψήφους, η το μέλλον της ΑΕΛ θα ήταν αβέβαιο, μιας και ο μοναδικός υποψήφιος στην συνέχεια θα ήταν ο Ισπανός επενδυτής, που και αυτός με την σειρά του δεν έπεισε τους παρευρισκόμενους.
Ο κύριος Μπαλατσούκας, διάβασε τα 11 σημεία τα οποία είχε υποσχεθεί ο Βαγγέλης Πλεξίδας όταν ανέλαβε ως χορηγός της ομάδας να τηρήσει και είπε ποια από αυτά έχουν τηρηθεί σύμφωνα πάντα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σ.Φ. «Monsters», κύριος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν υπήρχε ποδόσφαιρο στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ίσως ο Πλεξίδας να είχε κάποια τύχη. Κατάφερε ενώ ήταν μόνος του να χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου με τις κινήσεις του. Για εμάς, το δικαιότερο είναι να μπουν και οι δύο πλευρές στην τελική αναμέτρηση και ψηφοφορία, έχοντας όμως καταθέσει και οι δύο τις θέσεις τους τελικά και αμετάκλητα».
Μάλιστα, στην συνέχεια έγινε πρόταση στο Σώμα η τελική ψηφοφορία να είναι μυστική, ούτως ώστε ο καθένας να είναι ελεύθερος να ψηφίσει αυτό που πραγματικά θέλει.
Έπειτα, τον λόγο πήρε εκ μέρους των παλαιμάχων της ΑΕΛ, ο Γιάννης Αλεξούλης, που τόνισε πως μπορεί οι παλαίμαχοι τα τελευταία χρόνια να έχουν παραγκωνιστεί, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν λόγο στις εξελίξεις, ενώ στην συνέχεια διάβασε την ανακοίνωση που έβγαλε ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ΑΕΛ τις προηγούμενες μέρες.
Κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου και στο σημείο αυτό υπήρξε μια ένταση μικρής διάρκειας με τον πρώην πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αντώνη Γραβάνη, αλλά και άλλα μέλη να καταθέτουν αίτημα διαγραφής από το Σώμα του κυρίου Γρηγορίου, κάτι που θα εξεταστεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση. Μάλιστα, οι δύο άντρες έφτασαν σε σημείο να ανταλλάξουν βαριές εκφράσεις, με τον κύριο Γραβάνη να λέει χαρακτηριστικά στον κύριο Γρηγορίου «Δεν ήσουν ποτέ ΑΕΛ, είσαι ένας Τρικαλινός γαύρος».
Τέλος, τον λόγο πήρε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΛ, κύριος Παυλόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε όμως, μόνο σχετικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το θέμα του Παναγόπουλου αλλά και τις αλλαγές προπονητών, ρίχνοντας την ευθύνη της επιλογής Βαζάκα στον Νίκο Γαλανακόπουλο.
Τελικά, αποφασίστηκε στην επόμενη Γενική Συνέλευση να κριθεί με μυστική ψηφοφορία και με ίσους όρους, ενώ τόσο η πλευρά Πλεξίδα, όσο και αυτήν του Ισπανού, πρέπει να προσκομίσουν ολοκληρωμένο φάκελο.
Στην συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της εκκαθάρισης, όπου ανέκυψε το θέμα πως υπάρχει περίπτωση ο νέος ιδιοκτήτης της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ να επωμιστεί χρέη της παλιάς ΠΑΕ, ενώ ο δικηγόρους του Βαγγέλη Πλεξίδα, κύριος Αλεξίου τόνισε πως η εκκαθάριση μπορεί να μην γίνει, αλλά αυτό δεν θα είναι λόγω ευθύνης του κυρίου Πλεξίδα.
Έπειτα, έγινε γνωστό στην αίθουσα ότι ο Κώστας Πηλαδάκης μέσω τρίτου ατόμου πλήρωσε τις οφειλόμενες συνδρομές, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης και επομένως μπορεί να θεωρείται οικονομικά τακτοποιημένο μέλος της Συνέλευσης, με τον κύριο Κούρο να παρεμβαίνει και να ζητάει την διαγραφή του πρώην προέδρου της ΑΕΛ.
Στην συνέχεια, η Συνέλευση συνεχίστηκε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, κύριο Μπαλατσούκα να παρουσιάζει τα ψεγάδια που βρήκε η Ερασιτεχνική μετά την έρευνα της στον φάκελο του Λουίς Όλιβερ και τον λόγο πήρε τόσο ο νομικός εκπρόσωπος του κυρίου Όλιβερ, Αλεξάντερ Νικολάι, όσο και ο Λουκάς Σάββας, που ωστόσο και οι αυτοί με την σειρά τους δεν έπεισαν με τις εξηγήσεις που έδωσαν.
Το τελικό θέμα της Συνέλευσης, η δημιουργία γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα και έτσι έληξε η έκτακτη Γενική Συνέλευση, που ωστόσο άφησε μια περίεργη εντύπωση, καθώς καμιά πλευρά δεν φάνηκε να πείθει τον κόσμο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει επειγόντως να βρεθεί μια λύση άμεσα και έτσι οι ημερομηνίες που έπεσαν στο τραπέζι για την επόμενη Γενική Συνέλευση, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράματα, είναι από τις 20 έως και τις 29 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου