Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Το ψέμα έχει ταχύτητα, η αλήθεια διάρκεια»

Σε μια συζήτηση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες ο Ηλίας Κυριακίδης τοποθετήθηκε αναλυτικά για τα όσα συνέβησαν στον ίδιο τη φετινή χρονιά και κυρίως από τις 27 Ιανουαρίου και μετά, ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε ουσιαστικά ο παραγκωνισμός του από την ομάδα της ΑΕΛ. Ο έμπειρος μέσος ξεκίνησε κάνοντας μια αναφορά στους λόγους που αποφάσισε το καλοκαίρι να έρθει στην Λάρισα και να παίξει στη Γ’ Εθνική, για τον ρόλο που έπαιξε ο Νίκος Γαλανακόπουλος στην απομάκρυνσή του από την ΑΕΛ, για τις ευθύνες του Βαγγέλη Πλεξίδα και τον ρόλο των οργανωμένων οπαδών στην όλη ιστορία.
Αναλυτικά τόνισε:
«Από τις 27 Ιανουαρίου και μετά έχω δεχτεί απίστευτη λάσπη και μιλάω σήμερα για τη δική μου ηρεμία και τη ψυχή μου. Έκανα υπομονή τρεις μήνες για να μη χαλάσει η ηρεμία της ομάδας. Και αν προσέξατε σε αυτό το διάστημα δεν έγινε καμία δημόσια δήλωση εκτός από μια ανακοίνωση που ήταν συσπειρωτική και ενωτική. Από τότε έχω δεχτεί ένα ψυχολογικό πόλεμο με ανακοινώσεις και ψιθύρους και ψέματα. Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την αλήθεια και να ρίξω το δικό μου το φως ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εξάλλου το ψέμα είναι και γρήγορο αλλά έχει σύμμαχο μόνο τους ψιθύρους, ενώ η αλήθεια είναι δυνατή, θα κραυγάσει και θα έχει και διάρκεια. Το δικό μου ψυχικό κόστος αυτούς τους τρεις μήνες είναι μεγάλο. Όπως επίσης υπάρχουν επιπτώσεις και οικονομικές και συνέπειες στην καριέρα μου.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω για όσους δε θυμούνται με ποιον τρόπο ήρθα στην ΑΕΛ το καλοκαίρι. Τέλη Ιουλίου μου τηλεφωνεί ο Γιώργος Ζαχαρής για να μου πει τα νέα της ομάδας. Μου εξήγησε την κατάσταση που επικρατούσε και ότι η ομάδα θα βρίσκεται στη Γ’ Εθνική και μου ζήτησε αν μπορώ να βοηθήσω. Στη συνέχεια με έφερε σε επαφή με έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα καθόλου τον Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος με τη σειρά του δίσταζε να μου τηλεφωνήσει γιατί δεν πίστευε ότι εγώ θα επέστρεφα στην ΑΕΛ σε αυτή την κατηγορία. Και για αυτό εν τέλει μου τηλεφώνησε ο Νίκος Βλαχούλης που ακόμα και τώρα δεν έχουμε βρεθεί από κοντά. Μίλησα μαζί του, μου εξήγησε την κατάσταση που επικρατούσε και ότι η ομάδα απαρτιζόταν από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και με ρώτησε αν μπορούσε να προτείνω κάποιον παίκτη κτλ. Χαρακτηριστικά μου είπε: «Ηλία δεν έχουμε ούτε μπάλες, ούτε δίχτυα, ούτε συμπαίκτες. Είσαι ο πρώτος που μιλάω και αν μπορείς να έρθεις να βοηθήσεις. Και βέβαια δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία να μιλήσουμε για χρήματα από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω στην ΑΕΛ. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ούτε χορηγός, ούτε διοίκηση, ούτε τίποτα. Είχα δεσμευτεί ότι προτεραιότητά μου θα είναι η ΑΕΛ και ότι θα έρθω στην πόλη να μιλήσω με όποιον και αν τελικά θα τρέξει την ομάδα. Από εκεί και πέρα και με τη διοικούσα επιτροπή και με τη διοίκηση της ερασιτεχνικής δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση οικονομική. Και το τονίζω αυτό».
Το πρώτο ραντεβού της 27ης Ιανουαρίου
«Θέλω να σας περιγράψω τα γεγονότα που συνέβησαν από την 27η Ιανουαρίου και μετά. Στις 27 του μηνός Ιανουαρίου με κάλεσε ο κ. Γαλανακόπουλος χωρίς να ξέρω το θέμα συζήτησης και χωρίς περιστροφές μου είπε ότι θα έχω λίγο χρόνο στην ομάδα. Την προηγούμενη μέρα ο τότε προπονητής της ομάδας σε δηλώσεις του είχε πει ότι οι αξίες θα αγωνίζονται και ότι ο Ηλίας έχει και ποιότητα και αξία. Ορμώμενος από μια τέτοια δήλωση που έγινε μια μέρα πριν, πως μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για ένα τέτοιο αγωνιστικό ζήτημα. Φαίνεται ότι αυτή μου η ερώτηση δεν άρεσε καθόλου και ξαφνικά ο λίγος χρόνος συμμετοχής έγινε ότι θα κάθομαι στον πάγκο. Αυτός ο μπερδεμένος διάλογος δεν σταμάτησε εκεί αλλά έγινε αναφορά και στις γνωματεύσεις του ιατρικού επιτελείου. Και εγώ τότε ρώτησα γιατί δεν είναι εδώ παρόντες ώστε να μου το πούνε οι ίδιοι. Και του είπα ότι ποτέ δε θα έκανα ένα τέτοιο ραντεβού χωρίς να γίνει πρώτα συζήτηση με τον προπονητή και το ιατρικό επιτελείο. Και επειδή πάλι δεν άρεσε η ερώτησή μου από τον πάγκο βρέθηκα στην κερκίδα. Τότε λοιπόν μου έκανε μια κουβέντα για το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμασταν (τρεις μέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος). Και επειδή διαισθάνθηκα το τι εννοούσε τον ρώτησα ότι μπορώ να ψάξω για ομάδα; Πόσο επαγγελματικό και ηθικό είναι να ζητάς από έναν παίκτη τρεις μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές ότι υπάρχει και αυτή η επιλογή. Από πότε ένας ποδοσφαιριστής που είναι σε μια ομάδα υπογράφει εάν θα είναι στην ενδεκάδα ή στη δεκαοχτάδα ή θα παίζει 90 λεπτά ή 30. Τότε μου είπε ότι αμφισβητώ τις μεταγραφικές του κινήσεις και μου ανέφερε δύο παίκτες που έφερε από τον Βατανιακό και έναν από τον Απόλλωνα. Και του εξήγησα ότι δεν είναι δική μου δουλειά πόσους ποδοσφαιριστές θα πάρει μια ομάδα. Ουσιαστικά προσπαθούσα να καταλάβω πως προδικάζει ένας άνθρωπος ότι επειδή έγιναν κάποιες μεταγραφές αυτός ο ποδοσφαιριστής δε θα αγωνίζεται. Εξάλλου ο καθρέφτης ενός ποδοσφαιριστή είναι το χορτάρι. Καταλήξαμε ότι θα παρέμενα στην ομάδα για να παλέψω για μια θέση στην ενδεκάδα και ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή».
Η άμεση διαρροή της συζήτησης
«Στη συνέχεια αυτό που σκεφτόμουν εγώ είναι πως αυτή η κουβέντα δεν πρέπει να διαρρεύσει. Και ότι πρέπει να μείνει μεταξύ μας διότι θεωρούσα ότι μπορεί να κάνει κακό στην ηρεμία της ΑΕΛ εάν μαθεύονταν αυτός ο μπερδεμένος διάλογος. Πριν καν προλάβω να πάω σπίτι δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και μου είπε για ένα δημοσίευμα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα mustsport ότι είχαμε δραματικές εξελίξεις στην ΑΕΛ με τον Κυριακίδη κτλ. Στη συνέχεια άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα από άλλους δημοσιογράφους που με ζητούσαν να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω το δημοσίευμα.
Μετά από δύο-τρεις μέρες προπονήσεων στις οποίες κορυφώνεται η ένταση και η προσοχή που χρειάζεται, το Σάββατο βγήκε η αποστολή της ομάδας και ήμουνα εκτός. Την Κυριακή το βράδυ μετά το τέλος του αγώνα μου τηλεφώνησε άνθρωπος της ομάδας και μου είπε ότι τη Δευτέρα στη 1:30 μ.μ. πρέπει να είμαι στο Αλκαζάρ γιατί η ΑΕΛ θα δώσει φιλικό παιχνίδι. Πάω κανονικά την επόμενη μέρα, φοράω τα ρούχα της ομάδας και τότε ήρθε ο κ. Στράντζαλης μαζί με τον κ. Παυλόπουλο και μου είπαν «Ηλία πρέπει να ξεντυθείς διότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις την ομάδα…».  Προσέξτε ότι εγώ είχα μείνει με τη διαβεβαίωση ότι θα μείνω για να παλέψω για μια θέση στην ΑΕΛ. Αυτό το ποδοσφαιρικό φαινόμενο το να πρέπει να δείξεις την αξία σου και να φεύγεις από το γήπεδο είναι μοναδικό. Και μου είπανε λοιπόν ότι είναι μια απόφαση που πάρθηκε λίγη ώρα πριν από τον κ. Γαλανακόπουλο. Και μου μετέφεραν επίσης ότι σε λίγη ώρα θα έχουμε νέο ραντεβού. Μια εβδομάδα μετά. Στις 3 Φεβρουαρίου».
Το δίκιο του Πλεξίδα
«Στο καινούργιο ραντεβού ήταν παρών ο κ. Γαλανακόπουλος, ο κ. Νάκας, ο κ. Μπαλατσούκας και μετά από μισή ώρα ήρθε και ο κ. Κατέρης. Όπως καταλαβαίνετε ουσιαστικά είχαν καταρρεύσει οι δύο λόγοι που εγώ είχα μείνει εκτός ομάδας και κατέπεσαν ανεπίσημα πολύ εύκολα από τους ίδιους. Για πρώτη φορά μου είπαν ότι για αγωνιστικούς λόγους πρέπει να είμαι εκτός (ενώ τους είχε διαψεύσει ο ίδιος ο προπονητής), όπως επίσης και τους ιατρικούς αφού στη συνέχεια η ανακοίνωση έλεγε ότι δεν υπήρχε ιατρικό πρόβλημα. Άρα πρέπει να κατασκευαστεί ένας καινούργιος λόγος που θα πρέπει να φύγω. Το νέο κατασκεύασμα λοιπόν ήταν ένα ηθικός λόγος. Για τον οποίο πλέον δεν πρέπει να ασχολούμαι με την ομάδα. Στην πορεία ακούγεται και ένα εξωαγωνιστικό παράπτωμα. Προσπαθώ λοιπόν να μάθω ποιος είναι αυτός ο ηθικός λόγος. Έρχεται λοιπόν κ. Γαλανακόπουλος και μου λέει για κάτι που είχε συμβεί μια μέρα του Δεκεμβρίου. Και περιμένω εγώ να μάθω τι είχε συμβεί τότε και ποια είναι η κατηγορία. Και μου λέει ότι μια μέρα ο χορηγός της ΑΕΛ είχε δεχτεί έναν, έναν τους ποδοσφαιριστές όπου ουσιαστικά συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με την έως τότε πορεία της ομάδας και κάποια προσωπικά ζητήματα σχετικά με τα εργομετρικά των παικτών. Όταν εγώ βρέθηκα κατ ιδίαν μαζί του προφανώς άλλαξε η κουβέντα διότι σαν δεύτερος αρχηγός είχα και ένα θεσμικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Και τότε μου αναφέρει ότι σε θέτω προς των ευθυνών σου ότι σε ένα από τα γκολ που πέτυχε η ομάδα δεν πανηγυρίστηκε από όλους τους παίκτες μαζί. Βέβαια εγώ σε εκείνο το ματς ήμουν στον πάγκο αλλά δεν έχει σημασία. Είχε δίκαια. Εννοούσε θεσμικά με έθεσε προ του ευθυνών του. Μου είπε επίσης ότι διαπίστωσε έναν ηλεκτρισμό στην όλη συμπεριφορά και ότι η εικόνα αυτή δεν είναι η οικογενειακή εικόνα που θέλει να βλέπει ο ίδιος. Και είχε δίκαιο. Ήταν παρατηρητικός και υπερθεμάτισα πάνω σε αυτό».
Η αναφορά στον Νταμπίζα
«Και μου ήρθε στο μυαλό μια ιστορία από το παρελθόν όπου οι Νταμπίζας, Βενετίδης, Κατσιαρός και εγώ είχαμε συζητήσει με κάποιους παίκτες που δεν ήθελαν να κατέβουν να παίξουν επειδή ήταν απλήρωτοι και τελικά το θέμα λύθηκε μεταξύ μας, μέσα στα αποδυτήρια σαν οικογένεια χωρίς να παρέμβει η διοίκηση, η οποία βέβαια είχε ενημερωθεί για την πρόθεση αυτή. Άσχετα εάν εμείς οι τέσσερις ήμασταν πολύ περισσότερο καιρό απλήρωτοι. Και είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. Και αυτό του είπα. Ότι πολλές φορές τα όποια προβλήματα υπάρχουν καλύπτονται από τις νίκες, αλλά στα άσχημα θα πρέπει να βγεις μπροστά και να προστατέψεις την ομάδα».
Η οριστική ρήξη
«Και φτάνουμε στο ραντεβού τις 3ης Φεβρουαρίου παρουσία των κ.κ. Νάκα, Μπαλατσούκα από την Ερασιτεχνική, του κ. Γαλανακόπουλου και εν συνεχεία του κ. Κατέρη όπου τους ανέφερα το παράδειγμα που είχα πει και στον κ. Πλέξίδα και ότι όλο αυτό είναι υγεία να υπάρχει. Και μάλιστα με ρώτησε ο κ. Νάκας: «Αλήθεια Ηλία συζητάτε τόσο πολύ στα αποδυτήρια; Και βέβαια καταλαβαίνετε από την ιστορία που προανέφερα εάν είναι χρήσιμο να συζητιούνται όλα αυτά τα ζητήματα μεταξύ των παικτών. Στο ραντεβού λοιπόν ο κ. Γαλανακόπουλος μου είπε. «Ηλία την κουβέντα που κάναμε στις 27 Ιανουαρίου διέρρευσες αυτά που είπαμε…». Άντε εγώ μετά να αποδείξω ότι δεν είμαι σε ένα ραντεβού με έναν άλλο άνδρα και τελειώνει η συζήτηση και ότι μετά τη διαρρέω παντού. Και ότι αυτός λοιπόν ήταν ο τέταρτος λόγος που πρέπει να φύγω από την ομάδα. Την ίδια ημέρα του δεύτερου ραντεβού, τον πρωί ο κ. Γαλανακόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία είπε αυτά που μου μετέφερε μετά το βράδυ. Γίνεται μια αναφορά ότι είναι ηθικό το ζήτημα. Και επίσης εκβιαστικά ότι αν δε βγω εγώ δε δύο μέρες να πω ποιο είναι αυτό το ζήτημα, θα βγει αυτός να το πει δημόσια. Για όποιον ξέρει αριθμητική από τότε έχουν περάσει 92 μέρες. Αν αυτό δεν κάνει κάποιον αναξιόπιστο, τότε τι τον κάνει; Θα μπορούσα και εγώ να μην είμαι εδώ απέναντί σας σήμερα αλλά στην Αθήνα και όλα θα ήταν ωραία. Στη συνέχεια στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και στον τέταρτο λόγο, ο οποίος είναι ότι συζητιέται μεταξύ μας το λέω δεξιά και αριστερά. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν εννοούσε ότι το πρώτο δημοσίευμα στο mustsport στις 27 Ιανουαρίου το είχα διαρρεύσει εγώ. Προς τιμήν του βέβαια του δημοσιογράφου είπε μπροστά στον κ. Πλεξίδα ότι ο Κυριακίδης δεν μου είπε τίποτα για εκείνο το ραντεβού και ότι δε διέρρευσα τίποτα εγώ προς τα έξω.
Τέλος πάντων στο τέλος του ραντεβού τις 3ης Φεβρουαρίου μου ανακοινώνεται ότι δεν μπορώ να προπονούμαι με την ομάδα. Απευθυνόμενος στην Ερασιτεχνική τους λέω το εξής. Σταματήστε να ρίχνετε λάδι στα φωτιά. Εγώ θα δεχτώ να προπονούμαι μόνος μου. Όμως σταματήστε τις συνεντεύξεις. Ενοχλείται την ομάδα, επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές και δεν είναι καλό για την εικόνα της ΑΕΛ να διασύρονται άνθρωποι. Προς τιμήν του ο κ. Νάκας με πήρε σε ένα άλλο χώρο των γραφείων όπου ήμασταν οι δυο μας. Και μάλιστα δεν έχω αποκαλύψει ούτε στη σύζυγό μου τι είπαμε μεταξύ μας. Τέλος πάντων είπα ότι δέχομαι την απόφαση και το θέμα τελειώνει εκεί».
Η συνάντηση με τους «Monsters»
«Αυτά τα 15 λεπτά που ήμουν με τον κ. Νάκα, γίνεται ένα δεύτερο ραντεβού των “Monsters” με τον κ. Γαλανακόπουλο. Και ευτυχώς που καθυστέρησα να φύγω από τα γραφεία διότι δεν θα ήμουν μάρτυρας των όσων θα σας πω στην πορεία. Ξεκίνησα να φύγω και μέλη του συνδέσμου μου είπανε ότι ήμουν υποχρεωμένος να μείνω στη συνάντηση. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες ερωτήσεις για το δικό μου θέμα προς τον κ. Γαλανακόπουλο και τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής. Βέβαια δεν είναι αρμοδιότητα των οπαδών να επιβάλει κάποιον παίκτη σε μια ομάδα, αλλά η συμπάθεια και η εκτίμηση είναι διαφορετικά πράγματα. Ρώτησαν λοιπόν οι οργανωμένοι και συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου στον κ. Γαλανακόπουλο: «Καλώς ή κακώς για εμάς αυτός ο άνθρωπος σαν προσωπικότητα πρεσβεύει κάτι για εμάς και εσύ το πρωί στο ραδιόφωνο τον διασύρεις; Τότε λοιπόν ακούγεται η πρώτη συγνώμη από τον κ. Γαλανακόπουλο. Και ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό. Στη συνέχεια ρωτήθηκε γιατί είπε ότι τι διαρροές στο δημοσίευμα της 27ης Ιανουαρίου τις έκανα εγώ και απάντησε: «Όχι δεν διέρρευσε ο Ηλίας τη συνομιλία». Και στην ερώτηση ποιος τελικά το διέρρευσε απάντησε: «Εγώ διέρρευσα τη συνομιλία. Αλλά δεν τον πήρα εγώ τον δημοσιογράφο τηλέφωνο. Αυτός με κάλεσε…» Καταλαβαίνετε λοιπόν σε τι θέση βρισκόμουνα εγώ, οι γονείς μου η οικογένειά μου, όταν ο ίδιος άνθρωπος διασύρει το όνομά μου προς τα έξω και στη συνέχεια λέει μακριά από τα μικρόφωνα ότι αυτός έβγαλε προς τα έξω όσα είπαμε. Και βέβαια οι οργανωμένοι διεμήνυσαν ότι δεν μπορούν τέτοιοι άνθρωποι να διοικούν την ομάδα της ΑΕΛ. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με πρόσωπα. Έχω πρόβλημα με τις πρακτικές τους και τον πολιτισμό που πρεσβεύουν.
Στη συνέχεια στην ίδια κουβέντα ένα μέλος του συνδέσμου ρωτάει να μάθει τι έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη. Και τα δύο μέλη της Ερασιτεχνικής προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον κ. Γαλανακόπουλο να πει αυτό που ήθελε. Και επί 30 λεπτά ο ένας κοιτούσε τον άλλο και δεν έλεγαν τίποτα. Φαίνεται συνειδητοποίησαν τι ακριβώς είχε συμβεί. Με τα χίλια ζόρια προσπάθησα να κατευνάσω τα πνεύματα και μου είπανε ότι αυτή η κουβέντα δεν έχει να κάνει με εσένα. Εμείς ήρθαμε να καταδικάσουμε τις πρακτικές που ακολουθούνται για έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας. Επίσης τι είχε γίνει με τον Κώστα Πάνο που επί μια εβδομάδα ταξίδευε συνεχόμενα. Όταν λοιπόν είπε τελικά μετά από πίεση τι έγινε τον Δεκέμβρη, το γέλιο που έπεσε ήταν τρεις φορές περισσότερο από αυτό που κάνατε εσείς πριν από λίγο».
*Στη συνέχεια ο Ηλίας Κυριακίδης αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα του mustsport που αναρτήθηκε αμέσως μετά το τέλος εκείνης της συνάντησης και εν συνεχεία κατέβηκε, με τον δημοσιογράφο Μάκη Τακούλα που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου να ζητάει δημοσίως συγνώμη προς τον Ηλία Κυριακίδη.
Τελικά οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί…
Κατόπιν ο Ηλίας Κυριακίδης πρόσθεσε: «Τηλεφώνησαν αμέσως στον κ. Νάκα όπου τον ενημέρωσα για το εν λόγω δημοσίευμα και ότι δεν ήταν εν γνώσει του. Στη συνέχεια το πρώτο δημοσίευμα κατέβηκε και ανέβηκαν άλλα δύο εντελώς διαφορετικά όπου αναφερόταν στα δύο ξεχωριστά ραντεβού που υπήρξαν στα γραφεία της ΑΕΛ εκείνο το βράδυ. Ξαναπαίρνω ξημερώματα τον κ. Νάκα και του είπα όλο αυτό το θέμα θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Μετά από λίγες ώρες που πήρα διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει συνέχεια ο χορηγός της ΑΕΛ μίλησε στη Ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8 και στην εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη όπου ανέφερε πάλι εξωαγωνιστικούς παράγοντες λέγοντας ουσιαστικά ότι πάλι υπάρχει ηθικό ζήτημα. Η επιτομή της τρέλας και της παράνοιας. Εννοώ για τη διαδικασία και το χρονικό. Προσέξετε τι είπε: «Εγώ στην ομάδα μου ρουφιάνους δε θέλω. Να υπάρχει άνθρωπος που τα βγάζει όλα προς τα έξω και το τι γίνεται στην ομάδα». Ξανά διασυρμός λοιπόν και όλα αυτά αναπαράγονται σε όλα τα μέσα. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανακοίνωση της ΑΕΛ για τον Ηλία Κυριακίδη που έλεγε ότι για αγωνιστικούς και μόνο λόγους τίθεται εκτός ομάδας. Στις 4 Φεβρουαρίου όλα αυτά. Όσον αφορά την ανακοίνωση των παικτών ότι για όλα φταίω εγώ, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα».
«Τέλος στα κουτσομπολιά…»
Στη συνέχεια ο Ηλίας Κυριακίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και φιλάθλων που έδωσαν το παρών στο Divani Palace.
-Από πού ορμώμενοι οι άνθρωποι που σας δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα το έκαναν; Πως το εστιάζετε; Γιατί σε εσάς και όχι σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή;
«Αυτήν δεν θα ήταν μια εξαιρετική ερώτηση να την κάνετε σε αυτούς; Η απάντηση μου, είναι πως αυτήν η ερώτηση θα έπρεπε να απευθυνθεί στους ίδιους. Από την πλευρά μου, έχω απορία γιατί έγιναν όλα αυτά που συνέβησαν. Έχει γιγαντωθεί η απορία, όπως επίσης και το γιατί ωθήθηκε σε παραίτηση ο Παναγόπουλος; Γιατί απολύθηκε και επαναπροσλήφθηκε σε ένα κρίσιμο χρονικό κομμάτι ο Κώστας Λιάπης; Γιατί απολύθηκε ο κύριος Ζαχαρής; Όταν μάθω κι εγώ επίσημα, θα μπορεί το μυαλό μου να οδηγηθεί σε έναν δρόμο και να πούμε σιγουριά γιατί».
-Υπάρχει κάτι που πέρασε από το μυαλό σου ως πιθανή αιτία για να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα; Επίσης μέσα από τα πράματα που περιέγραψες φαίνεται μια έλλειψη οργάνωσης από πλευράς του κυρίου Γαλανακόπουλου. Γνωρίζεις αν ο Βαγγέλης Πλεξίδας, ήταν γνώστης των ενεργειών και της διαχείρισης της δικής σου υπόθεσης;
«Όπως είπα και προηγουμένως, κάποια πράματα αισθητικής μπορεί να υπήρχαν που να μην μου αρέσουν, όπως συμβαίνει και με κάθε εργαζόμενο. Αλλά εμείς, πρέπει ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να προστατεύουμε την ομάδα. Εγώ δεν έδωσα κανένα δικαίωμα με την στάση μου, σε κάποιο παιχνίδι, ή σε κάποια αποστολή. Όσον αφορά για το αν ο κύριος Πλεξίδας ήταν γνώστης, η απάντηση μου είναι ναι, πως ήταν».
-Επιδίωξες μετά τα ραντεβού με Γαλανακόπουλο και Ερασιτεχνική να έχεις κάποια συνάντηση με τον Βαγγέλη Πλεξίδα;
«Σύμφωνα με όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο ίδιος, όλοι οι παίκτες είναι στυγνοί επαγγελματίες, τους δίνεις το χέρι και σου παίρνουν το πόδι. Εγώ πάντως δύο πόδια έχω. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Έχοντας συναντηθεί με την Διοίκηση, θα πάρω κάποιον άλλον από την Διοίκηση για να μιλήσω; Δεν είναι αυτήν η δουλειά μου».
-Εκδόθηκε μία ανακοίνωση από την Διοίκηση της ΑΕΛ, που λέει πως τίθεσαι εκτός πλάνων της ομάδας για αγωνιστικούς λόγους. Εσύ συναίνεσες σε αυτήν την ανακοίνωση;
«Συμφώνησα αναγκαστικά για να σταματήσει όλο αυτό το κουτσομπολιό και ο διασυρμός. Μετά από τόσες δηλώσεις λοιπόν τους ρώτησα πως θα το μαζέψουν. Επειδή οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει εξωαγωνιστικός λόγος, είπαν πως θα έλεγαν στην ανακοίνωση πως πρόκειται για αγωνιστικό λόγο».
-Μετάνιωσες που δεν έφυγες από την ΑΕΛ τον Γενάρη;
«Είχα δύο προτάσεις από ομάδες, αλλά δεν έφυγα. Άρα με ρωτάτε αν μετάνιωσα που επέστρεψα στην ΑΕΛ για να την βοηθήσω. Σε συνέντευξη μου έχω πει, πως θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα θυσιαστούν για την αναγέννηση της ΑΕΛ».
-Είπες πως είσαι απλήρωτος. Πόσο καιρό συμβαίνει αυτό;
«Εδώ και πέντε μήνες είμαι απλήρωτος. Η Ερασιτεχνική μου οφείλει πέντε μήνες μισθούς».
-Ποιες ήταν οι σχέσεις με τους συμπαίκτες σου όσο ήσουν ενεργό μέλος της ομάδας; Πως αντέδρασες στην ανακοίνωση που έβγαλαν;
«Κατ’ αρχάς είμαι βέβαιος, πως όλοι οι δημοσιογράφοι ξέρουν το παρασκήνιο της ανακοίνωσης. Εγώ για την ανακοίνωση δηλώνω αντρίκια και δημόσια απέναντι σας, είναι ότι πιο κατάπτυστο έχω διαβάσει ποτέ μου. Θα ήθελα να σας πω μια ιστορία. Πριν το παιχνίδι με την Τσαριτσάνη, με σταμάτησε ένας πατέρας ποδοσφαιριστή, έξω από την θύρα 2 και μου είπε πως θέλει να με ευχαριστήσει αυτός και η οικογένεια μου, που βοηθάς τόσο το παιδί μου και την φωτογραφία που έχει μαζί σου, την έχει κάνει πόστερ στο δωμάτιο του. Αυτό το παιδί, ήταν ένας από αυτούς που υπέγραψαν την ανακοίνωση. Μετά την ανακοίνωση που έβγαλαν, αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μου, αλλά αν θέλουν ας βγουν οι ίδιοι να πουν. Βέβαια, πιστεύω πως μερικοί από αυτούς που υπέγραψαν την ανακοίνωση το έκαναν και με την καρδιά τους και το πίστεψαν. Για μένα αυτήν η ανακοίνωση, είναι ένας σύγχρονος υποβιβασμός για την ομάδα. Εγώ πάντως δεν μπαίνω σε διαδικασία να προσβάλλω συνάδελφο μου και συμπαίκτη μου».
-Τι έγινε και τι προτάθηκε σε δική σου συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΑΕΛ, ανάμεσα σε εσένα, τον Μπαλατσούκα και τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής στα τέλη Φεβρουαρίου;
«Είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Μπαλατσούκα, που μου είπε πως έχει καλή πρόθεση για να λυθούν δύο ζητήματα. Το ένα ήταν το οικονομικό και το άλλο για το πώς θα ενταχθώ στην ομάδα. Είναι προς τιμήν του που ανέλαβε πρωτοβουλία για να βρεθεί μια λύση. Εγώ βρέθηκα σε έναν διάλογο τότε ανάμεσα στον κύριο Γκούμα και τον κύριο Μπαλατσούκα. Τότε, τέθηκε το πρώτο ζήτημα, για το εάν συνεχίζω να πληρώνομαι και γιατί καθυστερούν οι δικές μου πληρωμές. Τότε ο αναπληρωτής πρόεδρος είπε πως δεν έχει ιδέα, ενώ είπε πως θα με πάρει τηλέφωνο για να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στο άλλο ζήτημα, μου είπαν πως είναι φθορά της ομάδας που προπονούμαι μόνος μου, ενώ εγώ τους είπα πως φθορά είναι για εμένα. Είμαι ακόμα στην ομάδα και προπονούμαι με τον γυμναστή της ομάδας, απλά προπονούμαστε άλλες ώρες. Εμένα όμως η δουλειά μου είναι να παίζω. Αλλά για την ταμπακιέρα, δηλαδή αν επιστρέψω ή όχι στην ομάδα, δεν ειπώθηκε κάτι».
-Υπό ποιες προϋποθέσεις θα παρέμενες ή θα επέστρεφες στην ομάδα κάποια στιγμή στο μέλλον;
«Οι σχέσεις μου με την ΑΕΛ είναι εξαιρετικές. Πίστευε κανείς στα τέλη Ιουλίου που η ομάδα έπεσε στην Γ’ Εθνική, θα επέστρεφε κάποιος ποδοσφαιριστής από αυτούς που ήμασταν στην τελευταία καλή φουρνιά της ΑΕΛ; Να κάνω τι; Να παρακαλέσω για κάτι; Όσο φανταζόταν κανείς ότι θα ερχόμουν το καλοκαίρι άλλο τόσο πιθανό είναι να είμαι και του χρόνου».
-Στο κάλεσμα που απεύθυνες την Κυριακή, κάλεσες μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και συμπαίκτες σου. Πως αισθάνεσαι που δεν ήρθαν;
«Όλοι μας, κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε και δεν κάνουμε και για αυτά που υπογράφουμε και δεν υπογράφουμε. Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους».
-Στο παιχνίδι με τον Όλυμπο Κέρκυρας στο Αλκαζάρ τι έγινε και πήγες στην ταράτσα;
«Εγώ βρέθηκα νωρίς στο γήπεδο και έμεινα έξω από αυτό, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όσους εκείνη την ώρα εισέρχονταν στα αποδυτήρια. Τότε ο Σπύρος (σ.σ. ο γνωστός και ως «Ινδιάνος») μου είπε γιατί δεν μπαίνω μέσα και μάλιστα το ίδιο μετέφερε και στον κ. Νάκα, που ήρθε και μου είπε ότι θα μπορούσα να μπω από τη θύρα 3 κανονικά.
Εφόσον κανονίστηκαν λοιπόν τα πράγματα πήγα με την παρέα μου σε ένα καφέ στην οδό Μανωλάκη και τότε με παίρνουν τηλέφωνο και ο Σπύρος, αλλά και ο κ. Ζαχαρής και μου λένε «μην έρχεσαι, έχει γίνει χαμός».
Κάπου εκεί πήρε το λόγο ο «Ινδιάνος» και υπογράμμισε: «Εντολή του κ. Γαλανακόπουλου ήταν να μην μπει στο γήπεδο, γιατί όπως είπε μπορεί να υπήρχε επεισόδιο με τους ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός αποστολής!!!».
Στη συνέχεια ο Ηλίας Κυριακίδης επισήμανε: «Θα μπορούσε να τελειώσει εδώ, αλλά την επόμενη ημέρα βγήκε και πάλι μία ανακοίνωση, στην οποία δεν έκαναν καν τον κόπο να με πάρουν ένα τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν κάποια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου